To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Mioty urodzone - rok 2010 - Miot X of Anahata - 26.10.2010

Anonymous - Pią Lis 26, 2010 20:32

Pimpuś najierw był troszkę wystraszony, potem śmigał jak szalony po nas, skubiąc skórki i paznokcie a teraz siedzi grzecznie na kolanach i przysypia. Jest samą słodyczą. :serducho: :serducho: :serducho: :serducho: :serducho:

[ Dodano: Sob Lis 27, 2010 1:30 ]
X-Wing, Iksik :serducho:
Pchła, chochlik i największy wciskacz jakiego widziałam. :D Wcisnąć trzeba się wszędzie, za każdą cenę i zawsze. :serducho: Dekownik - dekoltownik. ;) Nie lubi samego brania na ręce, ale potem, już na jest super, można obgryzać cudze paznokcie, lizać po palcach i zgrzytać zębami z zadowolenia. Dzisiaj pierwszy raz pulsował oczkami u mnie na rękach. :woow:
Jest odważny i nie przejmuje się byle czym, orbituje wokól człowieka ale jest fajnie niezależny, śmiga, wraca na pieszczoty i śmiga dalej. :serducho: Ma piękny, bardzo ciemny odcień agouti, jak Lina.
Mały dżdżownic z niego. :falover:

[ Dodano: Nie Lis 28, 2010 11:47 ]
Jestem pewna, że jeszcze wiele się zmieni, mały rozkręca się bardzo szybko, jest coraz bardziej pewny siebie i rozbrykany, a przed chwilą wzięłam go na ręce bez żadnego problemu, nawet grzecznie czekał na capnięcie. :D
Słodki jest okrutnie, słowo daję. Na całowanie reaguje lizaniem ręki. :falover:

Badoha - Nie Lis 28, 2010 12:23

Ren, prosimy o fotki i opisy charakterów :P Sama wiesz jak okrutne jest czekanie na malca :mrgreen:
Anonymous - Nie Lis 28, 2010 21:14

Z fotkami niestety będzie ciężko, ale postaram się o opisy charakterów :)

Xylia jest bardzo ciekawska i niuchająca. Spokojnie i bez pośpiechu zwiedza teren, wszędzie wsadzając swój nosek, a najlepiej we włosy Rity ;) . Lubi zabawę w "Ty kiziasz, ja uciekam" :P

Xoli da się opisać mniej więcej tak: "człowiek, o matko panika, człowiek. A nie jednak fajny człowiek. Pies, o matko panika, pies. A nie, jednak fajny pies. Kocyk, o matko panika, kocyk. A nie, jednak fajny kocyk" i tak ze wszystkim i ciągle xD

Xellos ma fuzzie adhd, ale jednocześnie jest dość wyważony, bardziej ostrożny niż szalony. Lubi zabawy z ręką i smyranie ^^

Xyś jest okropnym panikarzem :roll: . Mogę wyciągać go z klatki 100 razy dziennie a i tak piszczy i się wyrywa :roll: . Potem na szczęście się trochę wyluzowuje, ale zdecydowanie woli gdzieś tam się skitrać w kocyku niż przyjść do mnie. Mam nadzieję, że mu przejdzie z wiekiem ;) .

Xanthus jest przede wszystkim przepiękny :serducho: . Duży, masywnie zbudowany, ma zadatki na wielkoszczura i dobrego alfę :mrgreen: . Jak się dzieciaki kłócą, to przychodzi Xan, pach pach i jest spokój :P . A potrafi być taki spokojny i dostojny, że ach ^^

Pyl - Nie Lis 28, 2010 21:18

Ren napisał/a:
Xyś jest okropnym panikarzem :roll:

.... Pi....Pi...Pi... Pasuje do stada :hyhy:

harpoonka - Pon Lis 29, 2010 00:12

Ren napisał/a:
Xellos ma fuzzie adhd, ale jednocześnie jest dość wyważony, bardziej ostrożny niż szalony. Lubi zabawy z ręką i smyranie

Nawet mi się ten charakterek podoba ^^ Już się nie mogę doczekać :mrgreen:

[ Dodano: Pon Lis 29, 2010 00:13 ]
Pyl, a wiesz, że my to już podwójnie rodziną będziemy? :]

Laetia - Pon Lis 29, 2010 01:28

Ren napisał/a:
Xanthus jest przede wszystkim przepiękny :serducho: . Duży, masywnie zbudowany, ma zadatki na wielkoszczura i dobrego alfę :mrgreen: . Jak się dzieciaki kłócą, to przychodzi Xan, pach pach i jest spokój :P . A potrafi być taki spokojny i dostojny, że ach ^^

Ogółem się zastanawiałam skąd takie rude to to wyskoczyło, wszyscy ciemni przecież! Co do alfiactwa - może z najmniejszymi zrobi porządek, ale jeśli chodzi o aspiracje, to skomentuję to słowem "kolejny" ;) Niejeden już próbował, duży i mały :lol: A w ostatnim zdaniu brzmi jak prawdziwy królewicz :serducho:

Pyl - Pon Lis 29, 2010 02:51

harpoonka napisał/a:
Pyl, a wiesz, że my to już podwójnie rodziną będziemy? :]
:mrgreen:
Badoha - Pon Lis 29, 2010 07:31

Ren napisał/a:
Xoli da się opisać mniej więcej tak: "człowiek, o matko panika, człowiek. A nie jednak fajny człowiek. Pies, o matko panika, pies. A nie, jednak fajny pies. Kocyk, o matko panika, kocyk. A nie, jednak fajny kocyk" i tak ze wszystkim i ciągle xD
tia - i mam kolejnego spokojnego i miziastego szczurka w stadzie :P
Anonymous - Pon Lis 29, 2010 13:47

Proszę osoby, które wpłacały zaliczkę o wysłanie reszty pieniążków, żeby doszły do czasu wystawy. Chyba, że ktoś nie może/zapłaci resztę osobiście to proszę o cynk ;)
harpoonka - Wto Lis 30, 2010 16:36

Ren, wiem, że zawracam głowę, ale można liczyć jeszcze na jakieś skromne foteczki? :oops:
Anonymous - Wto Lis 30, 2010 18:45

Przepraszam Was, na prawdę chciałabym zrobić jakieś fotki, ale mój aparat odmawia posłuszeństwa, nie wiem co się stało :( . A już nie zdążę przed wystawą pójść do maty pożyczyć jej, bo ona i ja mamy mnóstwo zajęć na uczelni. Przepraszam, spróbuję jeszcze coś zdziałać, ale nie nastawiajcie się :(
harpoonka - Wto Lis 30, 2010 19:08

Ren, skoro tak, to już nie namawiam :) Lepiej wiedzieć, że nie ma za bardzo na co liczyć niż się łudzić :] Kluchy mają się dobrze?;)
Nakasha - Wto Lis 30, 2010 21:44

http://img28.imageshack.us/i/img01160.jpg/ - brzydkie jajka :lol:
Anonymous - Śro Gru 01, 2010 13:04

Poniewaz Ren sie rozchorowała, malce X dla mieszkających w Wawie przywiezie mataforgana i będą do odbioru u mnie w domu w sobotę i niedzielę po godzinach wystawy, jak komu wygodniej.
harpoonka - Śro Gru 01, 2010 13:11

A czy mataforgana zabierze malucha od Pyl też? Ren miała go wziąć do siebie do poniedziałku, kiedy ja przyjadę...