Odżywianie - NIEPOLECANE karmy dla szczurów - temat ogólny
matrix360 - Sob Paź 10, 2009 19:46
Dobrze, kupię im po raz któryś karmę, dam i będę zmuszona żeby wyrzucić.
To widocznie zbyt mało czytałaś przed kupnem szczurka, skoro kupiłaś za małą klatkę.
Ja czytałam i tez poszłam do sklepu w którym się znają na tym.
Też na początku chciałam małę klatkę, ale tylko dlatego, że miałam za mało pieniędzy na jakąś większą. Ale na moje szczęście akurat była promocja na większa i kupiłam ją w promocji za 80 złotych.
I darujcie już sobie z ta karmą. Nie będę kupowac moim szczurom coś czego nie jedzą. Możesz nie wierzyć, ale to są bardzo wybredne stworzenia (mówię tutaj tylko i wyłącznie o moich dwóch przypadkach).
I nie wmawiajcie mi z łaski swojej, wiem, ze jesteście mądrzejsi i w ogóle świecicie przykładem, ale chyba lepiej wiem co by jedzą moje szczury a co nie, bo im już dużo karm kupowałam I nie kacie mi tego powtarzać po raz któryśtam, tylko czytajcie uwaznie
Anonymous - Sob Paź 10, 2009 19:49
a co ma do tego to co czytalam przed kupnem i z jakich powodow kupilam ta a nie inna? moja sprawa, wazne, ze zrozumialam blad i to zmienilam.
Piszesz jak 10 letnie dziecko i masz chyba przerost ego. Nie chce mi sie pisac po raz setny, ze szkodzisz swoim zwierzetom, bo widze, nie dociera.
Anouk - Sob Paź 10, 2009 19:51
Czytamy uważnie, ale Ty wyraźnie nie czytasz nas do końca ze zrozumieniem. Nie sądzę, żeby Twoje szczury były dwoma przypadkami na całym forum, które nie tkną się niczego poza vitapolem. Wystarczy się postarać i przetrzymać karmę w misce. Jak dla mnie EOT, bo raczej Ciebie do niczego nie przekonamy
matrix360 - Sob Paź 10, 2009 19:52
Przerost ego? Kto tutaj ma przerost ego? Myślisz tak tylko dlatego, że piszę jak jest, ale jesteś zbyt dumna, żeby przyznać mi rację?
Dobrze, wiem, że nie robię niby najlepiej. Ale powiem to już po raz ostatni bo mi się to już nudzi i wszystko ma swoje granice
KUPOWAŁAM MOIM SZCZURKOM RÓŻNE POKARMY, NAJRÓŻNIEJSZE JAKIE TYLKO MOGŁAM GDZIEKOLWIEK DOSTAĆ I WSZYSTKIE MUSIAŁAM WYRZUCAĆ, BO ICH NIE CHCIAŁY JEŚĆ!!! KIEDY W KOŃCU TO ZROZUMIECIE I PRZESTANIECIE GADAC, ŻE SZKODZĘ SWOIM ZWIERZĘTOM PODCZAS GDZY SAME NIE JEDZĄ TEGO CO IM KUPUJE??
[ Dodano: Sob Paź 10, 2009 20:53 ]
Ja szanuję wasze zdanie i również bardzo uważnie czytam. Ale na prawdę wszystkiego już próbowałam. A jedzonko stało tylko i go nie chciały ruszyć.
Anouk - Sob Paź 10, 2009 19:54
Cytat: | Ale powiem to już po raz ostatni bo mi się to już nudzi i wszystko ma swoje granice | Wystarczy napisać raz, każdy zainteresowany przeczytał sobie i wie. Nie rozumiem tylko, dlaczego do Ciebie nie może dotrzeć wizja przetrzymania karmy w misce, bo szczury nie umrą od tego z głodu.
matrix360 - Sob Paź 10, 2009 19:56
Zmieniałam już. Stało w misce. Po całym dniu, kiedy jedzenie dalej stało, chyba muszę je zmienić na to co jedzą, prawda?
Anonymous - Sob Paź 10, 2009 19:57
matrix360 napisał/a: | Myślisz tak tylko dlatego, że piszę jak jest, ale jesteś zbyt dumna, żeby przyznać mi rację? |
Mysle, tak dlatego, ze jestes w bledzie i nie potrafisz tego przyznac.
Reszte napisala Dynialu
edit// nie wiesz czy szczury cokolwiek skubnely z tego. caly dzien? matko, przetrzymaj je przynajmniej z trzy dni, od rana do wieczora jednego dnia to nawet karma ktora lubia u moich nie znika...
Anouk - Sob Paź 10, 2009 19:58
Nie. Zgłodnieją przecież. I nie jestem jakąś sadystką która chce, żebyś głodziła swoje szczurki, bo tak to teraz mogło zabrzmieć. Chciałabym, żeby po prostu dostawały zdrowe żarełko
matrix360 - Sob Paź 10, 2009 20:01
Katasza - każdy jest człowiekiem i każdy może popełniać błędy.
Dunialu - a jeżeli nawet jakby zgłodniały i by nie tknęły? Bo zrobiłam tak już raz, że dałam im karmę z Vitapolu, a do tego kupiłam im jakieś owocowe kuleczki z JR. Fam i jakieś jeszcze inne nie pamiętam z jakiej firmy. To Vitapol zjadły po całym dniu i widziałam, że schodziły co jakiś czas do miseczki, ale te kuleczki były tylko troszkę nadgryzione i porozrzucane po klatce, a te drugie w ogóle nie ruszone, chyba czekały na coś innego...
Takim sposobem im podaję karmę, ale one już tego po prostu nie przyjmują, nawet kolb nie chcą jeść ...
[ Dodano: Sob Paź 10, 2009 21:03 ]
u moich znika jedzonko z całej miseczki po jednym dniu Katasza
Anonymous - Sob Paź 10, 2009 20:04
matrix360 napisał/a: | Katasza - każdy jest człowiekiem i każdy może popełniać błędy. |
pewnie, ale trzeba miec ich swiadomosc i starac sie nie popelniac juz popelnionych.
nasypy im tylko jedna karme do miski i zostaw. zglodnieja to zjedza.
tylko nie dawaj im wtedy zadnych innych karm, kolb, dropsow i nie zbyt duzo owocow czy warzyw.
wuwuna - Sob Paź 10, 2009 20:05
Forum jest miejscem wymiany informacji, dyskusji na określony temat.
7. Forum jest miejscem dyskusji – nie kłótni, czy potyczek słownych. Staraj się ich nie prowokować, a jeśli już się pojawią – nie wdawać się w nie.
2. Użytkownik popełniający drobne wykroczenia, takie jak offtopowanie, drobne utarczki słowne etc. będzie przestrzegany, informowany o swoich wykroczeniach. Jeśli będą się powtarzały nagminnie - otrzyma ostrzeżenie.
1. Na forum funkcjonują podstawowe zasady „netykiety” […]Nie pisz też WIELKIMI LITERAMI – traktowane jest to bowiem jako krzyk. Na forum rozmawiamy, nie krzyczymy.
matrix360, za nie przestrzeganie regulaminu forum dostajesz ostrzeżenie słowne.
Dziewczyny proszę o zakończenie tematu.
matrix360 - Sob Paź 10, 2009 20:05
Ok, spróbować jeszcze jeden ostatni raz mogę... Na jaką karmę mam zwracać uwagę w zoologicznym? ...
Anouk - Sob Paź 10, 2009 20:06
matrix360 napisał/a: | a jeżeli nawet jakby zgłodniały i by nie tknęły? | Zaufaj nam, tkną. Nie są głupie, nie skażą siebie na głodówkę przy pełnej miseczce
Wuniu, przepraszam, napisałam nie widząc jeszcze Twojego posta
Anonymous - Sob Paź 10, 2009 20:07
http://forum.szczury.biz/viewtopic.php?t=660
a osobiscie polecam time rattime, versele lage, xtra vital.
matrix360 - Sob Paź 10, 2009 20:11
Ok, ja już się w temacie nie odzywam, mogę najwyżej pójźniej napisać czy dało to jakiś rezultat.
|
|
|