Klatki i wyposażenie - Półki
miss kludiik - Nie Mar 20, 2011 20:39
Hey,
czy ktoś może wie gdzie mogę kupić prostokątne i plastikowe półeczki, mam już taras Ferplastu, ale chciałabym też prostokątne półki?? najlepiej jak największe i z mocowaniem jak w tarasie ferplastu
kiedyś widziałam u kogoś na zdjęciu takie szare plastikowe półki (które też wyglądały jak z Ferplastu) ale były właśnie prostokątne
Bo oprócz narożnika mam też 2 drewniane półki i chciałabym je wymienić na plastikowe
Z góry dziękuję i pozdrawiam wszystkich
Cerro - Pon Mar 21, 2011 17:49
miss kludiik, może po prostu półki wymierzyć i na Allegro poszukać takich o odpowiednich rozmiarach?
miss kludiik - Pon Mar 21, 2011 20:47
Cerro, szukałam na Allegro plastikowych półek i za dużo nie znalazłam niestety... a chciałabym też żeby mocowanie do klatki było łatwe
agacia - Pon Mar 21, 2011 21:23
Mozesz sprobowac z plastikowymi tackami albo z panelami do podlogi
miss kludiik - Pon Mar 21, 2011 21:28
a naprawdę nikt nie widział takich półeczek już do kupienia z mocowaniami do klatki?? chodzi mi o coś w tym stylu jak na zdjęciu..
http://img12.allegroimg.p...5/99/1455759951
tylko większe
Asmena - Pon Mar 21, 2011 22:07
miss kludiik, no to nie są półki Ferplasta... Często są dołączane do małych klatek. Miałam takie półki narożnikowe w którejś klatce i bardzo szybko poszły do kosza- przy większej ilości szczurów się niebezpiecznie wyginały, bardzo łatwo odpadały te zapięcia. Lepiej wziąć naprawdę jakąś tackę- są tanie, zazwyczaj grubsze i nie żal wyrzucić do kosza.
miss kludiik - Pon Mar 21, 2011 22:24
Asmena, wiem wiem że to nie są półki Ferplasta (te pokazałam tylko jako przykład o jaki typ półki mi chodzi) a właśnie u kogoś kiedyś (chyba w dziale wyposażenia klatek) widziałam takie szare i z zapięciami takimi jak w tarasach Ferplast i miałam nadzieje, że to może są jakieś prostokątne półki Ferplastu - tylko nie mogę ich nigdzie znaleźć..
a niestety nie znajdę plastikowej tacki o długości 50 cm i szerokości ok 15 cm
bo moja klatka jest znacznie większa niż ta co pokazałam na zdjęciu jako przykład więc potrzebne mi są stabilne i duże półeczki...a nie chce mieć w klatce samych narożnych tarasów..
Asmena - Pon Mar 21, 2011 22:34
miss kludiik, spróbuj z jakimiś panelami czy pleksi.
Onia - Wto Mar 22, 2011 17:14
Mam takie pytanie, gdzie można kupić same wkręty do tarasów ferplast? obszukałam allegro i net i nie znalazłam, a sa mi bardzo pilnie potrzebne.
Pyl - Wto Mar 22, 2011 17:48
Onia, mi brakowało narożników od ferplastowej XL-ki - udało mi się załatwić je przez stacjonarny sklep (akurat Kakadu) na specjalne zamówienie u ferplastowego pośrednika. Może i wkręty tak można zamówić? Jeśli występują w katalogu to pewnie się da.
Nashi - Czw Kwi 21, 2011 22:04
Szukam odpowiedzi na moje wydawałoby się proste pytanie, ale jak na razie nie potrafię znaleźć na forum odpowiedzi - więc pytam. Jak zrobić półki/tarasy samoróbki z plastikowych desek kuchennych lub tacek (albo podobnych rzeczy)? Chodzi mi o mocowanie - chciałabym, żeby półki można było łatwo demontować do czyszczenia - odpada mocowanie na stałe. Jak to wykombinować, żeby półki były stabilne?
Pytam ponieważ budżet mój jest już "lekko" nadwyrężony, zdecydowałam się kupić wolierę, więc szukam tanich lecz skutecznych sposobów na urządzenie wnętrza. Wszelkie porady i pomysły będą przeze mnie bardzo mile widziane i z góry dziękuję.
Asmena - Czw Kwi 21, 2011 22:12
Nashi, wystarczy wywiercić dziurki na końcach i zamontować na druty. Albo kupić takie deski, które będą wystawać za kratki- wtedy wystarczy włożyć między prętami i przymocować na końcach jakieś drewienka, żeby półki nie pospadały.
Bel - Czw Kwi 21, 2011 22:29
Nashi, żółte tacki z "przedłużeniem" bo nie wiem jak to określić-wyprofilowane rączki?coś w tym stylu,mieszczą się między pręty-mam tak w chorobówce.Plastikowe zwykłe z tesco.Koszt chyba z 3zł a efekt półki
Nashi - Czw Kwi 21, 2011 23:11
A można prosić o jakieś zdjęcia?
U mnie w domu padł pomysł, żeby półki były na haczyki blokowane w jakiejś pozycji - nie wiem, do końca. jak by to miało wyglądać i czy będzie to funkcjonalne, ale tata ma wizję. Bo chodziło mi konkretnie o mocowanie, które podczas każdego montażu nie musiałoby być montowane od nowa, typu nowy drut czy plastikowa "ściągająca opaska".
Asmena - Czw Kwi 21, 2011 23:14
Nashi napisał/a: | typu nowy drut |
Ja tam mam w jednej doniczce (jedynej, która tak długo się ostała) druty od ponad roku Wystarczy dobrze umyć i jest ok.
|
|
|