To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Mioty urodzone - rok 2012 - Narodziny miotu D2 SunRat's

fumico - Pon Lut 04, 2013 11:03

Dixi siwieje, ja nie wiem czy ona może być silvered? Zauważyłam to już jakiś czas temu i ciągle łudziłam się, że uda mi się udokumentować to zdjęciem ale kompletnie mi to nie wychodzi :?
Może na tym zdjęciu cokolwiek widać, lepszego nie mam. Siwizna występuje na bokach i pupie.

wuwuna - Wto Lut 05, 2013 03:24

fumico, duża część szczurów jest silvered. Ale u większości tego nie widać, bo
a)mają kręcone futro
b)mają jasny kolor
c)mają dużo bieli na ciele i nie widać
d) mają ticking i nie widać
:)

fumico - Wto Lut 05, 2013 09:09

wuwuna, wychodzi więc na to, że jest silvered. Na czarnym szczurze dobrze to widać, włoski na całej długości ma siwe, więc i ticking odpada ;)
Tylko, wydaje mi się, że gdzieś czytałam, że silvered jest wówczas gdy ma co najmniej 50% tych siwusków ... ale nie jestem pewna.

wuwuna - Wto Lut 05, 2013 10:33

fumico napisał/a:
Tylko, wydaje mi się, że gdzieś czytałam, że silvered jest wówczas gdy ma co najmniej 50% tych siwusków ... ale nie jestem pewna.
fumico, to nie do końca prawda. Te 50% nie wyznacza 'obecności' lub 'braku' silvereda. To umowny opis kanonu odmian pod wystawy. A, że duża część szczurów nie jest jednolita w barwie to właśnie jest silvered. Ale nie każdy szczur jest 'idealnie wystawowy'. Mam nadzieję, że logicznie wytłumaczyłam.
fumico - Wto Lut 05, 2013 11:08

wuwuna napisał/a:
Mam nadzieję, że logicznie wytłumaczyłam.
jak zawsze :)
fumico - Śro Lut 13, 2013 16:06

Dixi 335g
Daisy 320g
są obecne jakieś panny, do których wagi mogłabym się przyrównać bo rozumiem, że chłopaki to są znacznie cieżsi :)

quagmire - Śro Lut 13, 2013 16:19

Na pewno Dynia i Doris.
Doris niedługo będzie kryta, osiągnęła wymaganą wagę 300 gramów, ale raczej bardzo nie przekracza.
Dynia jest spora, więc pewnie waży więcej ;)

Lowenstein - Śro Lut 13, 2013 20:02

Dla porównania moje chłopaki:
Dunek - 479g
Dean - 447g

quagmire - Śro Lut 13, 2013 20:42

Lowenstein, ładnie. Niech wciąż ładnie i powoli rosną :)
heniok - Czw Lut 14, 2013 20:16

fumico, myslę że wagę mają w normie :wink:

Doris waży 305 gram, a Dynia 333 gramy.

fumico - Czw Lut 14, 2013 23:12

heniok napisał/a:
fumico, myslę że wagę mają w normie

To się cieszę, w miarę równo panienki rosną.

Lowenstein - Sob Mar 16, 2013 17:09

Sesja nowohamaczkowa ;D Niestety całe stado mi kicha ale są pod bacznym okiem Dr Marceli a dr Ania wraca zaraz z macierzyńskiego. Pozdrawiamy ;*

edit: Zapomniałam powiedzieć że chłopaki zmutowali się w coś co ma meeeeeeegggaaaa długie wąsy, niektóre są długości 7 cm!!! Pięknie to wygląda szczególnie , że część jest prosta, część zawinięta a część to sprężynki :DD ale dziadygi nie dają zrobić takiego zdjęcia sobie coby to uwiecznić.

Emilia - Śro Mar 20, 2013 15:55

Niestety nie mam wagi zeby porownac a jak bylam w lutym u weta zapomnialam to ogarnac ale ogolnie moje nochale maja sie dobrze, sa zdrowe i wesole. :)
Z Mint zrobila sie troche gruba ges.. ;)

heniok - Śro Mar 20, 2013 16:23

Emilia, dziękujemy za info i fotki, wymiziaj dziewczynki od nas :serducho:
fumico - Sob Maj 04, 2013 21:33

Na zamku.... tylko Króla brakuje bo.... :)

Więcej zdjęć w naszym wątku, zapraszamy 8)