To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Wystawy szczurów rodowodowych - XII Ogólnopolska Wystawa Szczurów Rasowych we Wrocławiu

Azi - Pią Sie 13, 2010 14:15

dumnam, szęśliwam :D

a teraz znikam na urlop, na wszelkie pytania odpowiem po 22.08

gratis - Pią Sie 13, 2010 23:21

UWAGA! UWAGA!

Azi się urlopuje do czasu jej powrotu będę pół-móżdżkiem operacji Wrocław2010.

Przygotowałam listy szczurów. Proszę o zapoznanie się z nimi i potwierdzenie czy wszystko się zgadza, czy szczur jest przydzielony do dobrej kategorii itp. itd - mamy 125 zgłoszonych szczurów, miałam prawo się gdzieś pomylic. ;)

Przy okazji przypominam, że poszczególne swoje szczury/uczestnictwo można wygłosic PRZED 21.08.2010 [3 tygodnie przed wystawą]. Po tej dacie czy szczur dojedzie czy nie/czy wystawca dojedzie czy nie - uiszcza PEŁNĄ kwotę za zgłaszane szczury.

Czasu do wystawy jest sporo i było sporo, także każdy miał możliwośc przemyślenia swojego przyjazdu. Piszę to teraz, żeby później nie było niedomówień.

Link do mojego chomika, pobierzcie/otwórzcie Listy Wrocław2010

Oli - Pią Sie 13, 2010 23:31

a jest jakaś niepełna opłata, czy jak się wycofa szczura to bez żadnych konsekwencji (nie znalazłam nic w cenniku)?
magnes - Pią Sie 13, 2010 23:34

Jak zwykle będę siedziała przy wuni i gratisku :DD
Oli - Pią Sie 13, 2010 23:35

a ja znowu będę obok Nakashki :mrgreen: i jesteśmy na końcu, a to oznacza lobbing na szczura publiczności! :muhaha: :rotfl:
Nakota - Pią Sie 13, 2010 23:59

O, to Leksana się zgłosiła? (widzę jej szczury w spisie, choć przy liście zgłoszonych osób nie)
Bosko, jestem koło Shy i będę mieć Emaila pod ręką :serducho: :mrgreen:

O matko, przepraszam, pomyliłam się w zgłoszeniu. Wszystkie moje szczury poza Sykorką zgłoszone jako M (Domennica de Coeur Sunny Rat, Oblacik Sunny Rat, Flip Beris), w dniu wystawy będą już D. Jak ja te tygodnie liczyłam, że one mi młodsze wyszły? :/
Ah, i brakuje mi Catherine Willows Sunny Rat w kategorii: "Najlepsza samica point" oraz Flipa Beris w: "Najlepszy samiec self" (chyba, że się nie zalicza, bo jego brata też w tej kategorii nie widzę).

gratis - Sob Sie 14, 2010 01:04

Leksana to Oleńka, którą zanzaczyła Asia. ; )

Oli, przy wycofaniu szczura/szczurów do 3 tygodni przed wystawą nie ma opłaty.

Nakota, pointy [burmy, himy, siamy] są liczone tylko w pointach - w selfach już nie, Catherine Willows nie może byc uznana w pointach, bo jest znaczona - dlatego jest w kategorii samic znaczonych, a dorosłą-młodzież poprawię ;)

Nakota - Sob Sie 14, 2010 01:58

gratis napisał/a:
Leksana to Oleńka, którą zanzaczyła Asia. ; )

Ah, i wszystko jasne :)

gratis, rozumiem. W takim razie trzeba tylko poprawić mój błąd, reszta chyba się zgadza.

quagmire - Sob Sie 14, 2010 10:10

Wow, gratisku, ale się napracowałaś :)
U moich chłopaków raczej wszystko się zgadza :D

gratis - Sob Sie 14, 2010 11:28

quagmire, cały piątek wyjęty z życiorysu :P , ale to piątek 13go, więc nic straconego. :DD

To ja poproszę raz jeszcze o luknięcie na chomika:

Szczury 1-70 są w części I
Szczury 70-125 są w części II

Tak samo: proszę o kuknięcie czy wszystko jest w porządku [i napisanie mi tego :] ]

Proszę też wszystkie osoby, które mi nie wpisały kolorów pointów o uzupełnienie tego [może byc w temacie].

susurrement - Sob Sie 14, 2010 14:05

więc już mówię jak to u nas jest:
jakiego Gracja ma pointa nie mam zielonego pojęcia, emileczka przy rezerwacjach pisała o niej tak: "standard, standard, himalayan black eyed, self" a rodowodu nie mam, więc nie wiem. a na Gracji żadnego pointa nie widać :mrgreen: Nakasha krzyczała, że wygląda jak BEW 8)
natomiast jeśli chodzi o Mabelle to Nakasha zawsze pisała "blue point" i tak też wszędzie widnieje, a na naklejce napisałaś "russian blue point".

magnes - Sob Sie 14, 2010 14:20

Goofy jest satin fuzzem, wpisałaś go jako fuzza. :wink:
Nakasha - Sob Sie 14, 2010 14:57

susurrement, Mabelle jest russian blue point. :P Na americana jest za ciemna. ;)
susurrement - Sob Sie 14, 2010 14:59

Nakasha, no to super :mrgreen:
zawsze pisałyśmy "blue point", a nawet w ogłoszeniu miotu tak jest, więc grzecznie czekałam na werdykt 8)

Nakasha - Sob Sie 14, 2010 15:04

Off-Topic:
susurrement, bo "blue point" to takie dyplomatyczne, zawsze można potem sprecyzować :lol: