Wystawy szczurów rodowodowych - IX OWSR w Katowicach
Tygrys - Śro Kwi 07, 2010 15:46
Cerro, ja chyba nim pojadę, ja też wiem gdzie wysiąść ;p
Bel - Śro Kwi 07, 2010 15:48
Devona, czy chodzi Ci o to?
Opłata za uczestnictwo w wystawach
Szczury rasowe
dla członków SHSRP - 10zł za pierwszego i drugiego (7 zł za następne)
dla osób nie zrzeszonych - 12 zł za pierwszego i drugiego ( 10zł za następne)
Szczury nie rasowe - 6zł
H. - Śro Kwi 07, 2010 16:19
Cerro, http://forum.szczury.biz/...p=426833#426833
L. - Śro Kwi 07, 2010 20:19
Przypominam, że wszystkie szczury będące na wystawie, a nie będące wystawiane.
A np. przekazywane przez osoby trzecie do domków muszą mieć zaświadczenie o zdrowiu od weterynarza.
Inaczej takich przypadkowych przybyszy będziemy wypraszać.
Ufamy sobie, ale zwierzę to zwierzę i ja nie chce stracić chociażby moich ukochanych szczurów z powodu głupiej epidemii.
Dotyczy to również maluchów z miotów zarejestrowanych, hodowcy o tym wiedzą, jednak przypominam.
Oleczka - Śro Kwi 07, 2010 22:27
a czy juz wiadomo o ktorej trzeba byc na wystawie i do ktorej bedziemy w niedziele ?
Oli - Śro Kwi 07, 2010 23:38
Oleczka napisał/a: | do ktorej bedziemy w niedziele ? | do tej pory było tak, że Ci co mają daleko zbierają się wcześniej, więc ja proponuję siedzieć max do 16, skoro wystawa jest do 18.
Bel - Śro Kwi 07, 2010 23:50
Oli, 16 to i tak późno licząc na którą zajedziemy do wawy i to,że niestety w poniedziałek o 6 trzeba wstać do roboty
Oli - Śro Kwi 07, 2010 23:51
dlatego napisałam max bywało, że ludzie mieli pociąg o 12 i się zmywali
Devona - Czw Kwi 08, 2010 06:53
believe_86 napisał/a: | Devona, czy chodzi Ci o to?
Opłata za uczestnictwo w wystawach
Szczury rasowe
dla członków SHSRP - 10zł za pierwszego i drugiego (7 zł za następne)
dla osób nie zrzeszonych - 12 zł za pierwszego i drugiego ( 10zł za następne)
Szczury nie rasowe - 6zł | Już mi Dimishka znalazła , ale dzięki .
madzial13 - Czw Kwi 08, 2010 12:02
L., co to jest za wymysł znowu? Na wystawie w Olsztynie w zeszłym roku sama oddawałaś maluchy i żadnych zaświadczeń weterynaryjnych nie było. Ja rozumiem szczury do wystawy, które przechodzą z rąk do rąk, ale maluchy? Przecież one siedzą w transporterach. Naprawdę, czy trzeba tak życie utrudniać bez żadnej przyczyny?
L. - Czw Kwi 08, 2010 13:52
madzial13, ale ta zasada jest od zawsze
i zaświadczenie było zbiorowe - dla całego miotu. po prostu zamiast imienia szczura była wpisana nazwa miotu.
edit: teraz jadę odwieźć Qashqai do cytrynki i Qaszka również bedzie miała swoje zaświadczenie.
baradwys - Czw Kwi 08, 2010 13:54
L., to jak ja mam mój wpadkowy miot ze sobą to muszę dla każdego mieć czy zbiorowe?
zuuzuushii - Czw Kwi 08, 2010 14:01
no super:/ to co mają zrobić osoby które mają odebrać maluchy a nie mają zaświadczeń:/ bo jakoś sobie tego nie wyobrażam... w samochodzie nie zostawię przecież
L. - Czw Kwi 08, 2010 14:43
Shy_Lady, może być zbiorowe.
zuuzuushii, to niech ta osoba o to zadba. co to za problem przejść się do weta i podpisać jedną kartkę.
i jak widać dobrze, że o tym przypomniałam, bo mnóstwo osób nie wiedziało.
to naprawdę nie jest problem nawet szczury przywiezione przez czeskich hodowców do Łodzi czy Wrocławia miały zaświadczenia.
Layla - Czw Kwi 08, 2010 15:38
Przecież zawsze była ta zasada, o co wam chodzi?
|
|
|