Mioty urodzone - rok 2010 - Q-uleczki Emerald Moon
marlena85 - Śro Lut 24, 2010 11:08
Qpidyn a zamiast strzały miłości będzie miał ogonek
baradwys - Śro Lut 24, 2010 11:09
taaaa a zamiast skrzydeł uszy dumbo
L. napisał/a: | believe_86, ale masz jeszcze do wyboru silvera standarda bez blazeda ;p | a ja myślę to będzie smakowity kąsek dla gratis
cytryn007 - Śro Lut 24, 2010 11:16
Qpidyn powiem Ci Shy zaje... wymyśliłaś, bardzo mi się to imię podoba
ale moje Qashqai też mi się podoba ( a miała być qrka )
baradwys - Śro Lut 24, 2010 11:19
cytryn007, i będzie robić "BRUM, BRUM"??
ślicznie
Rodzynka - Śro Lut 24, 2010 11:53
L. napisał/a: | Rodzynka, Nie mam obowiązku podawania publicznie kto jest który na liście, bo nie każdy chce aby go publicznie wypisywać - są różne powody.
Rodzynka napisał/a: | I dziwi mnie to, że winnej hodowli jestem piąta i rezerwowa a tu nie dostałam nawet odpowiedzi "cv wpłynęło, ale jesteś 8 na liście więc może być ciężko" |
Bo może inna hodowla miała mniej chętnych niż moja? Wiesz, że niektóre osoby były już zapisane w grudniu, a nawet od razu po ogłoszeniu miotu. To nie moja wina. Po prostu zasada kto pierwszy ten lepszy.
Wysłałam Ci mejla z potwierdzeniem. Nie moją winą jest też to, że myślałaś na samym początku, iż wysłanie CV jest jednoznaczne z rezerwacją, ale sądziłam, że heniok już ci wszystkie zasady wytłumaczył.
Poza tym ja wiem, że ta linia jest płodna i spodziewałam się takiej ilości maluszków. Więc 7 osób na jedną płeć to dla mnie minimum. Tym bardziej, że brałam pod uwagę to, iż część chętnych się wykruszy. A tu tacy wyjątkowi ludzie, że na razie nikt nie drgnął Jak w żadnym miocie
Przepraszam jeśli byłam nie miła, ale jeśli miałaś o to pretensje mogłaś napisać do mnie na PW. A mnie krew zalewa, gdy takie rzeczy roztrząsa się publicznie. I gdy ktoś napisze na forum, jestem zmuszona odpowiedzieć na forum.
Zobaczymy jak to będzie, bo możliwe, że ktoś zrezygnuje, bo nie będzie dla niego takiego szczura jakby chciał . Ale powyżej opisałam jak wygląda sytuacja.
A bellieve mogła się powstrzymać od komentarza. |
Źle się zrozumiałyśmy, ja nie mam żadnych pretensji, ja wiem że jak wysyłam cv jako 8 to będę 8 i nic nie da się z tym zrobić
Wiem, że cv nie jest jednoznaczne z rezerwacją, wiem jakimi prawami rządzą się hodowle szczurów rodowodowych i to, że wysłałam CV znaczy że to wszystko akceptuję. I nie wiem po co to cale powtarzanie mi tego drugi raz skoro ja to przeczytałam w regulaminie a z heniokiem chciałam tylko i wyłącznie wyjaśnić sprawę tego, że mój e-mail nie doszedł i też mi musiał powtórzyć, że cv nie jest równoznaczne z rezerwacją, jakbym jakaś niedorozwinięta była . To, że nie działa mi dobrze skrzynka pocztowa nie jest przecież równoznaczne z tym, że nie umiem czytać !
Maila z potwierdzeniem nie dostałam, tj najpewniej nie doszedł i to już drugi taki problem ze skrzynką w tamtym czasie by był . (dlatego też później wysłałam pma i napisałam w temacie miotu z pytaniem czy CV w ogólne dotarło). Jeśli w tamtym mailu było napisane, że jestem 8 to w takim razie całe porozumienie właśnie stąd wynika, bo ja nie miałam pojęcia która jestem a czasem takie rzeczy warto wiedzieć.
Chodzi o to, że gdybym wiedziała to bym się pogodziła i szukała ciurka szczurka gdzie indziej albo nastawiła się psychicznie na czekanie na późniejszy miot i mogłabym to zrobić 1,5 miesiąca temu a tak znowu pewnie przegapię początek rezerwacji no ale już trudno, stało się nie odstanie. Dodam jeszcze raz, nie mam żadnych pretensji, roszczeń nie jestem zła, nie szukam winnych a po to jest forum żebym sobie mogła napisać, że jestem trochę zawiedziona, podzielić się zmartwieniami i tyle.
quagmire - Śro Lut 24, 2010 12:08
Rodzynka, przerzuć się na chłopców
baradwys - Śro Lut 24, 2010 12:09
quagmire, ale chłopcy też już zarezerwowani chyba że rezygnujesz?
cytryn007 - Śro Lut 24, 2010 12:16
Shy_Lady, mimo wszystko mam nadzieję, że to nie będzie taki mały samochodzik, marzy mi spokojna rozlazła kluska lubiąca się miziać, bo te dwie co mam to nie umiem sama uplinować jak biegają po pokoju (po meblach, po komputerze, nawet do skrzyni w łózku wchodzą i dziury w przescieradle robią:P)
quagmire - Śro Lut 24, 2010 12:40
Shy_Lady napisał/a: | quagmire, ale chłopcy też już zarezerwowani chyba że rezygnujesz? |
Nie zapowiada się na to
Ale o chłopców łatwiej - chociażby w innych miotach
lipszczak - Śro Lut 24, 2010 13:15
cytryn007 napisał/a: | Shy_Lady, mimo wszystko mam nadzieję, że to nie będzie taki mały samochodzik, marzy mi spokojna rozlazła kluska lubiąca się miziać, bo te dwie co mam to nie umiem sama uplinować jak biegają po pokoju (po meblach, po komputerze, nawet do skrzyni w łózku wchodzą i dziury w przescieradle robią:P) |
Off-Topic: | a ja dodam, ze są takze specjalistkami od informatyki, zawsze któraś musi mi tak zrobić na klawiaturze, ze potem muszę włączać odzyskiwanie systemu, zeby z powrotem móc korzystać z komputera |
Rodzynka - Śro Lut 24, 2010 14:09
quagmire napisał/a: | Rodzynka, przerzuć się na chłopców |
Oj, gdyby to ode mnie zależało, to przypuszczalnie miałabym chłopców, ale pierwszy mój szczurek znalazł się u mnie zupełnie niespodziewanie a że to była samiczka to już musiałam dalej iść w tym kierunku. Może kiedyś skuszę się na jakiegoś kastracika, ale wtedy to będzie raczej szczurek bez rodowodu o przypadkowym umaszczeniu. Póki co obiecałam sobie, że więcej szczurów niż 4 nie będzie, chociaż do klatki by się jeszcze piąty zmieścił .
Grucha - Śro Lut 24, 2010 15:43
Rodzynka napisał/a: | nie działa mi dobrze skrzynka pocztowa |
to zmień e-mail
Rodzynka - Śro Lut 24, 2010 16:43
Nie zmienię go, mam go z 8 lat i to są pierwsze z nim problemy.
baradwys - Śro Lut 24, 2010 16:58
Off-Topic: | ludzie nie macie gdzie o problemach z mailem pogadać?? ja tu czekam na wieści o maleństwach a tu du** |
Bel - Śro Lut 24, 2010 17:29
L., nie znasz się na żartach
|
|
|