To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Odżywianie - NIEPOLECANE karmy dla szczurów - temat ogólny

matrix360 - Sob Paź 10, 2009 18:02

Przeczytałam wszystko na tym forum o chorobach, karmach itp.
To, że dużo osób trafiało na robaki w karmie Vitapol nie znaczy, że u mnie tez bd robaki.
Może kupowali w miejscach w których nikt nie dba o zmienianie kartonów na nowsze. Ja kupuję w dobrym źródle.
Podałaś przykład, a ja pytam czemu mam szczurków nie rozpieszczać?

wuwuna - Sob Paź 10, 2009 18:10

Cytat:
Podałaś przykład, a ja pytam czemu mam szczurków nie rozpieszczać?
A przepraszam, co to za rozpieszczanie gdy serwujesz im bardzo słabo jakościową karmę. Vitapol pomijając, że mogą być w niej robale, ma w środku same odrzutki i skład bardzo prymitywny nie mający odpowiednich właściwości dla szczurzego organizmu.
matrix360 - Sob Paź 10, 2009 18:13

Może nie potrafisz czytąc, nie wiem, ale już Ci napisałam, że innej nawet nie chcą tknąć oO'
Anonymous - Sob Paź 10, 2009 18:20

Szczur z pelna miska z glodu nie umrze.
Jakie karmy probowalas im dawac?

wuwuna - Sob Paź 10, 2009 18:22

matrix360 napisał/a:
Może nie potrafisz czytąc, nie wiem, ale już Ci napisałam, że innej nawet nie chcą tknąć oO'
Bo się przyzwyczaiły. Te karmy mają uzależniacze.

Ale to ty jesteś właścicielką i to ty jesteś za nie odpowiedzialna to i ty musisz zdecydować o ich życiu.

Przejrzyj TEN temat, na pewno znajdziesz odpowiedz na nurtujące cię pytanie

matrix360 - Sob Paź 10, 2009 18:24

Nie wiem już jakie. Nie smakowały im to po prostu je oddawałam przyjaciółce, której szczurki jedzą wszystko.
Mają uzależniacze, ale co z tego? Myslisz, że im daję tylko suchą karmę? Daję im również warzywa i owoce. Więc nie widze żadnego problemu z ich jedzeniem

[ Dodano: Sob Paź 10, 2009 19:29 ]
A co do tego tematu - to już go czytałam.

Anouk - Sob Paź 10, 2009 18:38

matrix360, czy swoje dzieci karmiłabyś samymi słodyczami i fastfoodami, gdyby nie chciały jeść zdrowego jedzenia?

matrix360 napisał/a:
Mają uzależniacze, ale co z tego?
A to, że to nie jest dla szczura zdrowe. Jakbyś przytrzymała dobrej jakości karmę w misce, uwierz, zjadłyby.
matrix360 - Sob Paź 10, 2009 18:43

Mówicie tak jakbym w ogóle nie próbowała dawać im innego jedzenia i jeszcze na dodatek tak jakbym dała zobaczyła, że nia chcą i wyrzucała :/ Jeżeli daję im jedzenie to zostawiam ją dopóki nie zjedzą albo jeżeli już stoi dłużej niż powinna nie tknięta, albo porozrzucana po całej ściółce to po prostu wyrzucam i skreślam tą karmę z listy!
Zrozumcie wreszcie! Dawałam im RÓŻNE karmy, ale tylko tą z Vitapolu jedzą i im smakuje, a do tego jeszcze dokładam różne owoce i warzywa!

I powtarzam! To, że ktoś trafił na robaki w Vitapolu - nie mam pojęcia w jakim sklepie kupywał, ale chyba bardzo ograniczonym!
Mam również dwie myszy i kupuje im też Vitapol! I ANI RAZU nie trafiłam tam na jakiego kolwiek rodzaju robaki!

Błagam, zastanówcie się co piszecie i uwzględniajcie to co piszę, bo mam wrażenie, że za wszelcą cenę chcecie mnie przekonć do swoich prawd mając gdzieś moje, a to już jest co najmniej chore :/

Anonymous - Sob Paź 10, 2009 18:47

a ja mam wrazenie ze to ty nie umiesz czytac ;)
pewno, ze chcemy cie przekonac do naszego, bo nie masz racji.

to nie chodzi tylko o robaki, tylko o to, ze ta karma nie ma zadnych wartosci odzywczych.
to jest cos w rodzaju naszych slodyczy, co ci zreszta dziewczyny juz pisaly.

sprobuj xtravitalu, versele laga, timy rattimy.

matrix360 - Sob Paź 10, 2009 18:50

Nie mam ochoty już tutaj pisać, bo to jest śmieszne. Napisałam, że innych nie chcą jeść, bo kupowałam im wszystkie możliwe, ale wszyscy mają to gdzieś i dalej polecają mi karmy, które z pewnością już dawałam moim szczurkom bez efektów. Nie mają wartości odżywczych, ale uzupełniam to owocami, warzywami.
Anouk - Sob Paź 10, 2009 18:51

... albo JR Farmu, to wchodziło w moje szczury z prędkością światła :}

Ech, jeżeli pozostawisz im to w misce, to PO JAKIMŚ czasie to zjedzą... To jak walka z nałogiem. Muszą się odzwyczaić od vitapolu ;) Też karmiłam kiedyś vitapolem. Jak kupiłam versele lagę, kręciły nosem, ale w końcu zjadły i tak jest do dziś.

Anonymous - Sob Paź 10, 2009 18:56

matrix360 napisał/a:
Nie mam ochoty już tutaj pisać, bo to jest śmieszne.

ale co jest smieszne?
jedzenie codziennie czekolady, fastfoodow i innych gowien i zagryzanie marchewka dalej jest gowniana dieta.

matrix360 - Sob Paź 10, 2009 18:59

To jak są tutaj traktowane osoby, wychodzące poza normy żywieniowe portalu. Tylko dlatego, że używam innej karmy niż wszyscy zostaję naskakiwana - to jest śmieszne.

Nie mam ochoty po 100 razy pisać tego samego - to po drugie.

Po 3 - a co mam im dawac skoro niczego innego nie chcą jeść? Mam im otworzyć pyszczki i wpychać do gardła? :/

Anonymous - Sob Paź 10, 2009 19:04

po 1 po to jest forum, zeby uswiadamiac. Jak ja tu trafilam to mialam jednego szczura , w zamelej klatce, karmionego meganem. Tez nikt mnie po glowce nie glaskal, ale potrafilam wychylic sie poza czubek wlasnego nosa i zrozumiec, ze robie zle.
po twoje 3 masz im nasypac do miski. uwierz mi! zjedza! jest tyle szczurow na forum, wszystkie udalo sie przekonac do zdrowych karm, nie wierze, ze twoje pod tym wzgledem sa jakies wyjatkowe.

Anouk - Sob Paź 10, 2009 19:17

Na pewno będą wolały zjeść jakościową karmę, niż umrzeć z głodu. To chyba oczywiste.