To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Mioty urodzone - rok 2008 - Miot -C- Rattie's Love-skończone 2 lata

Justka1 - Czw Sie 21, 2008 17:22

Sluchajcie,od wczoraj aparat lepiej wspołpracuje :mrgreen: .Oby tak dalej,co bym nie musiala go oddawac do naprawy,bo i tak planuje kupic lepszy,nowszy i wogole najlepiej jakas lustrzanke :P .
Pierwsze maluszki zarezerwowane i te co zostaja.
Clover -Ren

Corleone-babyduck

Casanova-persefona

Caramel-Limba

Contesse-zostaje u mnie

Chochlik-zostaje u mnie

A poniewaz jemu szukalam bardzo dobrego i odpowiedzialnego domku i jego brat jak widaomo sam byc nie moze,postanowilam,ze ten "szkielecik" jakim juz nie jest ,pozostanie z braciszkiem u mnie :serducho: .
Cabou -zostaje u mnie

babyduck - Czw Sie 21, 2008 18:33

Aż słyszę, jak mówi do mnie: Już mnie kochasz, co?

Niech no ja dorwę ten brzuszek, to zacałuję!

:serducho:

http://www.fotosik.pl/sho...9c5608015add987 - Ale on ma wszystko długie...

persefona4 - Czw Sie 21, 2008 18:41

Jej, jakie one wszystkie piękne :serduszka:

A moje słoneczko http://www.fotosik.pl/sho...35e5fcd84fc1e7, http://www.fotosik.pl/sho...9d809ad4ad69cf8 uwielbiam te jego nieregularne łatki, wachlarzowate wibryski, sterczące uszka i zalotne spojrzenie :serducho: :serducho: :serducho:

Cabou to przepiękny chłopiec, z takiej mizerotki jaką był robi sie z niego przystojny chłopak. Wspaniale ze zostaje u Ciebie Justka, chyba nie mógłby znależć lepszego domku jak dom rodzinny i jeszcze wraz z braciszkiem :)

Lavi - Czw Sie 21, 2008 20:02

Wspaniałe chłopaczki. I Clover śliczna. Łyse szczurki jak są malutkie wyglądają tak słodko :serducho:
Anonymous - Czw Sie 21, 2008 20:17

Lavi napisał/a:
I Clover śliczna.

Moja moja moja fuzzowa gwiazdka! :serducho: :serducho: :serducho:

Justka1 - Czw Sie 21, 2008 20:54

persefona4- Casanova-ten twoj maluch to ma z kazdej strony wibryski ulozone w inna strone :D :D .Przekomicznie to wyglada.Chlopiec sie troche obawia jak wyjmuje sie go gdzies na nowe ale jak sie nim zajmuje czlowiek w tym momencie,to do niego lgnie.
Jest strasznie adhdowym maluchem,wszedzie go pełno :) i tryska od niego inteligencja ;) .

Corleonek-jak go wyjelam do fot,od razu wiedzial gdzie reka,zaczal sie miziac ze mna,tzn ja go mizialam ,a on byl wniebowziety .

Clover-smieszna wiadomosc dla Ren :D :D .Bedziesz miala nastepna exploratorke :D :D .
Dzis kilka razy znalazlam ja na klatce,a na niej stoja moje dorosłe,wredne baby.Miala szczescie,ze Abbie dzis ma lepszy dzien i nie zjadła jej łapek :P .
Musialam zabawic sie w detektywa i wyczaic gdzie ta mała sie przeciska :D .Zakryłam dziure i czekam,az wymysli cos nowego,spryciula :P .
Ale jeszcze cos,dzis jak mialam prace manualne,wziełam ta małą na kolana.Zaczela mi gdzies złazic wiec wsadzilam pod bluzke.Oczywiscie zgadnij gdzie mi siedziala i co robila :D ,a przy okazji obsiusiala :P (nie,nie ze strachu,po prostu siusiu jej sie chcialo i to zrobila sprytnie bo nie tam gdzie siedziala lecz nieco dalej w bok :P ).
Masz tez szczura zacyckowego :D .Jednoczesnie kocha mizianie.Ja trzeba miziac ;) .

Caramel-Hmmm,mod i orzeszki,wspanialy ,kontaktowy bardzo maluch.Lubi siedziec na dloni,zawsze sie interesuje czlowiekiem.

To samo mozna powiedziec o WOLNYM Champie.Nikt nie chce takiego miziaka? :( On jest wspanialy,lagodny,kocha byc w centrum zainteresowania.Jak sie nim czlowiek nie interesuje,smuta..

Chlopcy fuzzowi sa rownie kochani,lubia mizianie,lubia bardzo czlowieka.Najbardziej z nich lubie tego łysego Cujo.To imie normalnie do niego pasuje :) .Ciagle zaspany,zawsze ostatni zaspany dociera do jedzonka :D .Jest taki smieszny i taki.... łysy.Uszka ma jak moja Hannia,takie kangurowe,hipciowe,łosiołkowe :) .
Casstro,jest pieknie omszonym,odwaznym chlopcem,zaczal lubic mizianie,wtula sie w reke.
Bracia Cameo i Caribou przełysieli ale nie sa calkiem łysi,sa pośredni,wielkoscia praktycznie tacy sami,jak pozostale fuzzy.

CHlopcy fuzzy i jeden standard wciaz WOLNI.Czekaja na kochajace domki ;) .

persefona-tak,mysle,ze to bedzie najlepsze wyjscie jak maluch Cabou zostanie u mnie.Nie wyobrazam sobie lepszego domku dla tego malucha,ktorego sama odkarmialam.
Dodatkowo wczoraj nezu mi powiedziala,ze on jest bardzo podobny do mojej 1 łysej samiczki... wiec sama wiesz jak to dziala ;) .
A poza tym tez uwazam,ze zostanie z bratem,bo brat sam byc nie moze :) .

Anonymous - Pią Sie 22, 2008 07:17

Jestem skazana na explorerki :P

Justka1 napisał/a:
Jednoczesnie kocha mizianie.Ja trzeba miziac ;) .

Już nie mogę się doczekać :serduszka: :serduszka: :serduszka:

Savash - Pią Sie 22, 2008 10:31

:shock: Caribou ... Justka !!! Ja się chyba zakochałam. Zakochałam się przez wielkie Z!
persefona4 - Pią Sie 22, 2008 13:56

Champ jest jednym ze szczurków który poza moim Casanowa urzekł mnie najbardziej, te jego boskie plamki na grzbiecie :serducho: Gdyby nie to, ze mam juz liczne stadko mały na pewno znalazł by u mnie dom. To taki słodki dumbo kapturek (najpiekniejszy jakiego widziałam), a jak jeszcze jest taki kontaktowy i miziasty jak pisze Justka to tylko brać, nie rozumiem dlaczego Champ i inne maluszki wciaż czekaja na dom, nie rozumiem... :(
wuwuna - Pią Sie 22, 2008 22:57

Savash, brać jak się podoba.
Myśle,że Justka by się nie pogniewała jakby mały trafił do Ciebie :P :P

Justka1 - Sob Sie 23, 2008 15:49

Maluszki jutro koncza rowne 4 tygodnie.Obiecalam wrzucic zdjecia wolnych chlopcow.
Najpierw Champ-rezerwacja Persefona-63g
*slodki,kochany chlopiec,pchajacy sie do drzwiczek klatki,towarzyszacy czlowiekowi.Lubiacy mizianie,bardzo kontaktowy,ciekawski.

Cujo-wolny-44g
*bardziej niezalezny maluch,nie ucieka z rak czlowieka,lubi takze mizianie za uszkami,wesoly bardzo chlopiec lubiacy duzo spac :) .Najbardziej skrajny chlopiec .

Cameo-wolny-48g
*spokojny chlopiec,lubiacy siedziec takze w reku,nie wyrywa sie,siedzi grzecznie.Takze wesoly chlopiec.

Casstro-wolny-48g
*tego chlopca uwielbiam juz za sam wyglad.Jest najmocniej omszony,spokojny,nie wyrywa sie z rak,ma piekna szeroka i krotka glowke.

Caribou-wolny-46g
*ten chlopiec nie lubi zbytnio siedziec u czlowieka,chce wracac do klatki.Przetrzymany dluzej na reku,przyzwyczaja sie i siedzi spokojniej.Jest bardziej niezaleznym maluchem,choc lubi byc chwilke mizianym.

Waga reszty maluszkow:
Caramel-58g
Chochlik-65g
Casanova-57g
Corleone-55g
Cabou(łysol)-39g

Clover-46g
Contesse-65g(wielka baba ^^ )

pituophis - Sob Sie 23, 2008 15:59

Gdybym byl w Polsce, zdecydowalbym sie na Caribou. Bierzcie, poki mozecie!
Mrówa - Sob Sie 23, 2008 18:58

Co ma między paluszkami Caribou na ostatnim zdjęciu ,na prawej przedniej łapce ( na zdjęciu prawej! ) ??
wuwuna - Sob Sie 23, 2008 19:10

Mrówcia, to jest poduszeczka :wink: każdy szczurek takie ma :lol:
ntliee - Sob Sie 23, 2008 19:38

one są takie cudne i piękne :serducho:
Off-Topic:
niestety odkąd mam wolierę, każdy dzień jest jak walka ze sobą :| chyba nie wolno mi tu wchodzić :?