To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Klatki i wyposażenie - Półki

kaszka97 - Pią Sie 13, 2010 16:19

Aaa :)
Spróbowałam odgiąć te haczyki, tylko 3 się odgięły, reszta nie puszcza :)
Ale będę próbować.
I jeszcze nie wiem jak znaleźć tą deseczkę akurat takich rozmiarów jak klatka :)

Anonymous - Pią Sie 13, 2010 18:15

Scaliłam z tematem o półkach.
Anonymous - Pią Sie 13, 2010 22:34

Te materace na polki ferplastowe sa z Holandii?
Nie chce mi sie szukac, ale moze maja tania wysylke do Niemiec. Jesli by pare osob chcialo to moge podac adres w Niemczech na ktory mozna zamowic, a pozniej moge porozsylac. Tylko wtedy trzeba doliczyc przesylke jeszcze w Polsce.

klaraurs - Sob Sie 14, 2010 08:45

katasza napisał/a:
Te materace na polki ferplastowe sa z Holandii?
Tylko tam je znalazłam, może są też gdzie indziej pod inną nazwą?
Jeśli cena byłaby do przyjęcia, to ja bym chętnie kilka wzięła na próbę.

Niamey - Sob Sie 14, 2010 13:22

te materacyki brzmią fajnie, za jakiś czas może też bym była zainteresowana
omry - Nie Sie 29, 2010 16:25

Witam.
Mój problem polega na tym, że mam półki drewniane. Klatka z nimi jest fajna, ale codziennie muszę z klatki wyciągać wszystko, żeby te półki myć. A po kilku godzinach zapach jest już niesamowicie intensywny. Trójeczka facetów robi swoje :evil:
Tak jak pisałam, klatka z tymi półkami bardzo mi się podoba. Chłopakom pewnie również. Jest też dużo miejsca. Myślałam o zamianie na plastikowe, ale tu też w gre wchodzą koszty.
Kiedyś czytałam na pewno, ale teraz nie mogę nigdzie znaleźć o takim lakierze, którym pokrywa się drewniane półeczki. Wtedy mocz w nie nie wsiąka i można go zetrzeć podobnie jak z plastikowych.
Dodam, że moi chłopcy nie gryzą i najwyraźniej nie mają zamiaru gryźć niczego w swojej klatce, choć jest tu naprawdę wiele ciekawych rzeczy :P
Może ktoś kiedyś używał takiego lakieru?

Ęngel - Nie Sie 29, 2010 16:34

Też miałam 3 chłopców teraz mam już tylko dwóch- półki jak najbardziej drewniane pokryte lakierem. Znajdziesz go na allegro, ale nie pamiętam ceny.Musisz dobrze poszukać to może trafisz na okazje. Powiem tak ja obłożyłam półeczki kawałkami paneli(została mi po remoncie) i nie mam problemu ze smrodkiem. Możesz spróbować obłożyć je czym innym np.: jakimiś plastikowymi deseczkami czy coś.
Asmena - Nie Sie 29, 2010 21:43

omry, kup plastikowe tacki. Rozwiązanie tymczasowe, dopóki nie będziesz miała kasy na lepsze, a przynajmniej nie będziesz się męczyć z drewnianymi. Myślę, że pewnie kosztują do 5zł za sztukę.
paullla17 - Nie Sie 29, 2010 22:56

U mnie pięterko jest z siatki drucianej a półka jedna drewniana, za bezpiecznie jej przed moczem to żaden problem można użyć okleiny, polakierować ja przykleiłam kawałek gumoleum i tylko codziennie przecieram szmatką.
emergency - Pon Sie 30, 2010 08:31

A ja mam drewniane półki w klatce, które same owszem, wyglądają super, ale i tak jeszcze zanim przywiozłam szczury do domu, położyłam na nich takie tacki, które się kładzie na stole i jestem zadowolona, bo podejrzewam, że wyglądałyby jeszcze gorzej niż drabinki :roll:
Anomalia - Sob Lis 06, 2010 19:20

Mam półki z plexi. Zdjęłam je, ponieważ strasznie śmierdziały, nawet jeśli ścierałam 3 razy dziennie. Poza tym szczury kładły się we własnym moczu... :shock: I tak sobie teraz myślę, że mogłabym na te półki położyć trociny, które wsiąkały by mocz. Problem tkwi w tym, że będą je wysypywać. Musiałabym dorobić takie jakby zagrody, na 3 cm. I niewiem, jak mam to teraz zrobić i czym. Tak, wiem, tarasy Ferplasta są takie, ale niestety za szerokie o 3 centymetry jak na moją klatkę. Niby mało, ale zawsze jednak... Jeśli znacie, możecie podać linki z półkami właśnie z takimi 'przegrudkami', że tak powiem. :)
paullla17 - Sob Lis 06, 2010 21:24

Anomalia ,a ja mam pomysł co można na to poradzić, ja mam u siebie pulki z siatki drucianej oczka chyba 3mm więc łatwo się po tym chodzi a jak ktoś na siura to zleci na dół na trociny. Taka siatka kosztuje ok 30zł za mb a łatwo się montuje i sama wszystko robisz sobie na wymiar.

tu widać jak to wygląda:
http://img52.imageshack.us/i/sam0597w.jpg/

Pamelita - Czw Lut 10, 2011 17:26

marlena85, świetny pomysł z tacą jako półka. Jak je przymocowujesz? Są po prostu wsunięte w pręty? :)
Vaco - Czw Lut 10, 2011 18:21

mój chłopak ma tak samo w swojej klatce (półki-tacki) i jest to niesamowicie wygodne i oszczędza czas przy sprzątaniu, bo można je łatwo wyciągnąć :D
marlena85 - Czw Lut 10, 2011 19:51

Pamelita napisał/a:
marlena85, świetny pomysł z tacą jako półka. Jak je przymocowujesz? Są po prostu wsunięte w pręty? :)

dokładnie tak :) długość tacki jest taka jak wewnętrzna szerokość klatki, ale uchwyty wystają poza klatkę i idealnie mieszczą się między prętami.
tu lepiej widac