Mioty urodzone - rok 2010 - Narodziny miotu A Abraxas rezerw. s. 9
julesia - Wto Paź 26, 2010 18:40
Łeee, myślałam, że "tuż po Wszystkich Świętych" oznacza 2 listopada, a nie.....6! już się nie mogę doczekać
madzial13 - Czw Paź 28, 2010 11:58
Kochani, dziś do końca dnia wszystkie szczury mają mieć imiona bo ponazywam po swojemu
Edit
Zdjęcia maluchów z rana. Chłopaki generalnie zajęte spaniem i jedzeniem
markos - Pią Paź 29, 2010 10:56
Maly Aion ostro wcina
Ja bym tylko prosil o wpisanie imienia Ajaks (tak jak podalem, a nie Ajax) Niby drobny szczegol, ale skoro mozna zapisac imie po polsku, warto to robic.
Zaraz smigam na poczte wyslac dokumenty.
Mucha321 - Pią Paź 29, 2010 11:06
Apsik.
Wiedziałam, że Iwonka wymyśli bezkonkurencyjne imię.
Jeszcze tylko sobota, niedziela, poniedziałek, wtorek, środa, czwartek, piątek i.. utulę, i ucałuję.
Nietoperrr... - Pią Paź 29, 2010 11:21
Muszko,to mój nader genialny mąż wymyśla takie nie do końca normalne imiona...
Stwierdził,że jak szczurek będzie mały,to będzie nazywał się Apsik,a jak już będzie za dorosły na to imię,to będzie ... Kichu...
I jak tu nie kochać nienormalnych mężów...
julesia - Pią Paź 29, 2010 18:27
Ojojoj nawet mój przepiękny Alias się załapał na focie mogę się dowiedzieć jaki ma charakterek? Jest strachliwy?
Vermona - Pią Paź 29, 2010 20:49
Witam serdecznie! Tym oto postem (nadmienię, że moim dziewiczym na forum ) chciałam oznajmić, iż jeden z tych uroczych chłopczyków, już niebawem u mnie zagości. A mowa o tym komandosie o barwie maskującej na buziolku - Ancymonie. ;>
madzial13 - Śro Lis 03, 2010 15:20
Ancymon ma imię stosowne do charakteru
Pola (Apolonia) znalazła fajny domek Teraz jeszcze tylko Albi został sam ...
Maluchy już oddzielone - bo chłopcy mają wielkie jaja
Bel - Śro Lis 03, 2010 18:13
Brać Albisia szczur nie może być sam! gdzie macie serca
madzial13 - Czw Lis 04, 2010 16:46
Kochani, bardzo przepraszam za ciszę, ale życie chwilowo mi nie sprzyja
Maluchy można odbierać po weekendzie. Są już podzielone płciami i jedzą za piętnastu chłopa. Fotki zrobię jeszcze w weekend
Proszę o informacje na PW dokąd każdy maluch ma pojechać - być może uda się zrobić jakiś grupowy transport, a kto przyjedzie osobiście. Proszę również o wpłatę pozostałej części kwoty tak, żebym dostała przelew przed wysłaniem maluchów.
W weekend zajmę się też wypełnianiem umów - dziękuję wszystkim, którzy je wysłali
Osoby, do których szczurki pojadą konduktorką proszone są również o wpłatę 25 złotych za przesyłkę.
Dotarły do mnie umowy od:
Patrycji O
Marka P
Julii K
Zofii W
markos - Czw Lis 04, 2010 18:05
Ja juz odebralem swoja klatke. Jest wielka i mysle, ze zmiescilby sie tam maly czlowiek (ale nie na stojaco ). Tak wiec wystarczy na 3 wielkie samce i bedzie jeszcze miejsce na 2 kolejne w jakiejs tam przyszlosci.
Teraz pozostaje wybrac sciolke, kupic karme i czekac do poniedzialku
wushu - Czw Lis 04, 2010 18:11
Jakie ma wymiary?
markos - Czw Lis 04, 2010 19:02
40x70x95cm
3 szczurom bedzie tam na pewno komfortowo, a w piatke tez sobie poradza. Natomiast jesli by urosly jakies olbrzymy, to bedziemy kombinowac wtedy
Wg kalkulatora wychodzi pojemnosc 4-6 szczurow
wushu - Czw Lis 04, 2010 19:11
Nie no jasne, spoko. Zresztą, chyba wiele osób ma w klatce więcej szczurków niż kalkulator podaje....
Ja natomiast mam klatkę na 7-9 szczurów (7samców lub 9samic) a żyją sobie w niej cztery samiczki i myślę, że jak kiedyś uda mi się dorwać jeszcze rexa, to będzie to maksymalna ilość do tej klatki. Wiem, że szczurki są śliczne i chce się mieć dużo ale chyba lepiej dbać o ich komfort:P Oczywiście wiele osób się ze mną nie zgodzi...
markos - Czw Lis 04, 2010 19:40
Wiadomo, ze im wiecej miejsca, tym lepiej dla szczurow. Duzo zalezy od mozliwosci (zarowno finansowych jak i przestrzennych czlowieka). Ja akurat na miejsce nie narzekam, ale wybralem taka klatke ze wzgeldu na cene (147zl z dostawa). Podobaly mi sie bardziej inne klatki (jeszcze wieksze i calkowicie urzadzone od wewnatrz), ale cena 600-700zl dziala skutecznie odstraszajaco (w moim przypadku) przed zastanwianiem sie w ogole nad jej kupnem. Moze za kilka lat, jak bede wiecej zarabial bedzie mnie stac na taki kaprys...
|
|
|