Odżywianie - NIEPOLECANE karmy dla szczurów - temat ogólny
Ryu - Śro Sie 26, 2009 18:36
A ja się zgadzam ze wszystkimi powyższymi stwierdzeniami, co do karmy Vitapol dla szczurów .
Opakowanie wygląda smakowicie, ale zawartość - NIE.
Większość to chyba pszenica (średnio się już znam na ziarnach upraw, sorki ), a że mój szczur jest wybredny, to nic poza takimi kulkami zielonkawymi, pałeczkami oraz kółeczkami rodem z Nestle Cheerios nie jada . Nie wspomnę, że miałem już myszy i chomiki i ŻADNE z tych zwierząt nie jadło właśnie ziarenek pszenicy .
Niedługo przetestuję taką karmę w okrągłych, plastikowych pojemnikach, dla szczura (nazwy zapomniałem xP), to napiszę, czy warto polecić, czy też nie .
Anonymous - Śro Sie 26, 2009 20:32
pewnie to bedzie megan albo eva poz?
lepiej nie kupuj.
Mao - Śro Sie 26, 2009 22:38
Okrągłe pojemniki też kojarzą mi się z meganem
Nie polecam, jakaś dziwna ta karma mi się wydała, kiedy ją kupiłam; spodziewałam się czegoś innego, a tu taki Vitapol w innym pudełku
Co do samego Vitapolu - ja tam pszenicy żadnej nie widziałam, ale może takie pudełko po prostu się trafiło. Za to kupa owsa, słonecznika i chrupek we wszystkich kolorach tęczy, które chętnie jadła Hexe Nigdy więcej nie kupiłam ani Megana, ani Vitapolu, wolę wydać więcej i kupić coś lepszego.
Neverestin - Czw Sie 27, 2009 12:14
Ostatnio potrzebowałam na szybko karmę to znajomy skoczył do sklepu i przyniósł Kolibra. Dobrze ,że wysypałam karmę by ją przejrzeć bo w środku ilość robali dorównywała ilości owsa
adrian - Pon Wrz 14, 2009 08:55
Ja też skończyłem z meganem, chociaż był zjadany. Bla z czasem na pleckach łysiała. Zmiana karmy dała polepszenie sytuacji. Podejrzewam, że uczulała ją jakaś chemia dodana do karmy..
sylwikk - Pon Wrz 14, 2009 14:58
miałam podobnie z poprzednim sdamcem az do zmiany karmy;)
PozioxD - Czw Wrz 24, 2009 13:55
Ja mam ten vitapol i naprawdę jest beznadziejny
Jak myślicie,co jest najlepsze? Własna mieszanka czy jakaś lepsza karma?
Oli - Czw Wrz 24, 2009 13:57
Off-Topic: | PozioxD, jest temat o polecanym jedzonku, poszukaj. |
czarnaeve - Pon Paź 05, 2009 14:46
ja rowniez vitapol-u nie polecam, kurcze jak sie czlowiek tu naczyta to normalnie szok.. Ja teraz sama kupuje ziarno i mieszam karme Bynajmniej mam pewnosc ze jest dobra a nie z jakimis robalami
Jakis czas temu kupywalam tez sianko (niestety nie pamietam jakiej firmy) to normalnie az sie we mnie zagotowalo.. bo z gratisowym mieskiem w srodku - jednym slowem po calej chacie mi sie mrowki rozlazly!...
Oli - Śro Paź 07, 2009 18:27
Off-Topic: | czarnaeve napisał/a: | Bynajmniej mam pewnosc ze jest dobra a nie z jakimis robalami | błagam, PRZYNAJMNIEJ, nie bynajmniej! ludzie, jak używacie mądrych wyrazów to przynajmniej poprawnie.... |
ewela9 - Sob Paź 10, 2009 14:52
Vitapol jest bardzo niedobry mój szczur w ogóle go nie chce jeść tam jest samo zboże i nic wiecej.
[ Komentarz dodany przez: LunacyFringe: Sob Paź 10, 2009 21:05 ]
błąd popr.
matrix360 - Sob Paź 10, 2009 17:39
Moim karma z Vitapolu bardzo smakuje. Wsypuje im zawsze rano i pod koniec dnia już nic nie ma Mimo, że w środku jest prawie sama przenica - moje ją uwielbiają i chętnie wcinają Co do innych to nie wiem.
wuwuna - Sob Paź 10, 2009 17:49
matrix360 napisał/a: | Moim karma z Vitapolu bardzo smakuje. | matrix360, kobieto zastanów się, dzieciom też byś dawała na śniadanie/obiad/kolację słodycze? Bo one je bardzo lubią.?...
A ta karma jest tak bardzo wartościowa tak jak bardzo chleb z masłem dla człowieka.
matrix360 - Sob Paź 10, 2009 17:52
Proszę na mnie przede wszystkim nie naskakiwać... Moje szczury lubią tylko tę karmę, kupowałam im różną, nawet różne inne dodatki, ale jedzą tylko ta karmę, nawet kolby nie chcą ruszyć. Więc czemu mam im jej nie dawać? Mam dawać coś czego nawet nie chcą ruszyć?
wuwuna - Sob Paź 10, 2009 17:57
Cytat: | Proszę na mnie przede wszystkim nie naskakiwać... | Ja tylko próbuję ci uświadomić, że ta karma to śmieci....
matrix360 napisał/a: | Więc czemu mam im jej nie dawać? Mam dawać coś czego nawet nie chcą ruszyć? | dałam przykład ze słodyczami, jak nie rozumiesz, to ja nic nie poradzę na to już.
Zachęcam cię do poczytania tematu polecanych karm i opinii o nich, może to cię przekona.
|
|
|