Mioty urodzone - rok 2008 - Miot A of Anahata: 25.12.2008 r. =)
Anonymous - Nie Sty 04, 2009 21:17
Nakasha, a powiedz, jakie brzuszki mają maluchy? mają w ogóle białe ciapki, czy to selfiki?
Nakasha - Nie Sty 04, 2009 22:13
mataforgana, one wszystkie są jasne i mają jeszcze nieomszone, jasne brzuchy, ale wyglądają mi na selfy, oprócz czarnusia, który jest irishem.
Kagero - Nie Sty 04, 2009 22:14
i dotarłam z gratulacjami (w międzyczasie z kupki łysolków się zrobiła kupka futra ). miziaki dla maluszków i ślicznej mamusi
galopujące GMR, na wodzy
Nakasha - Nie Sty 04, 2009 23:36
Kagero, dziękuję z tym, że to jeszcze meszek, futerko pojawi się po tym, jak otworzą oczka
Ach, maluszki wszystkie mają jednolite ogonki i jak na razie nie widzę białych skarpetek, więc prawdopodobnie to selfy .
nezu - Pon Sty 05, 2009 03:25
Mała poprawka...
Czarnuszek jest english irish...
English irish to taki irish z trójkątem na klatce piersiowej. Krecik ma niemal wzorcowy.
Jestem w ciężkim szoku że tak zbluciło, a co do maleństw jaśniutkich..
Beige jest beigem ewidentnym, ale o tym co wyrośnie z jaśniaczków przekonamy się dopiero kiedy dostaną już dorosłego futerka.
Tak zwany "diluted" to nieznany jak na razie inhibitor koloru. Nie ma jeszcze nazwy i ciężko go wyłapać.
Raczej recesywny niż dominujący.
To on "produkuje" powder blue, to on odpowiada za "pink eyed cream" (czyli tak naprawdę platinum z tym dilutedem), to przez niego w miotach po topazach i beige`ach rodzą się "ambery" i "champagne".
Jeżeli te maluchy około 4 miesiąca życia będą miały chłodniejszą bazę kolorystyczną, czyli będą jasnosrebrzyste z lekko złotym odcieniem, dużo chłodniejsze niz szampany, to mamy tu do czynienia z diluted platinum.
Jeżeli odcień będzie ciepły, przypominający trochę kolor jasnego futerka u siamów (kremowożółty), to oznacza że maluszki będą beige diluted.
Na chwilę obecną można wpisać im jedną lub drugą opcję, w najgorszym wypadku będzie trzeba poprawiać nazewnictwo po osiągnięciu przez maluchy odpowiedniego wieku.
I jeszcze jedno...
Jestem dumna z Samuela.
Ale to żadna nowość..
Nakasha - Pon Sty 05, 2009 08:39
nezu, wow, że też chciało Ci się to wszystko wyjaśniać no to teraz już nikt nie będzie miał wątpliwości Wspaniałe niespodzianki nam się urodziły, nie ma co
Ja też jestem bardzo dumna z Samisia i z Miyu
Anonymous - Pon Sty 05, 2009 09:56
Off-Topic: | nezu napisał/a: | Na chwilę obecną można wpisać im jedną lub drugą opcję, w najgorszym wypadku będzie trzeba poprawiać nazewnictwo po osiągnięciu przez maluchy odpowiedniego wieku. | co nie stanowi wielkiego problemu. Ja dopiero po ponad roku upewniłam się, że Bernard to właśnie platinum diluted. Jaśniutka sierść, właśnie taki zimny kolor i jaśniusieńkie oczy. |
Do mataforgany: kobieto, ja cie kocham normalnie, za imie Aslan i za beżyka, którego juz ci zazdroszcze i w ogóle.
persefona4 - Pon Sty 05, 2009 10:04
Jeeej jakie cudowności o nie moge! ten języczek Piękne kolorki, taka róznorodność
Aslan...piekne imię, mi się jeszcze bardzo z męskich imion podoba Alikey
Kiedy bedą rezerwację, bo jestem ciekawa komu mam którego szkraba zazdroscić
Keira - Pon Sty 05, 2009 10:52
Ja już się bezczelnie chwalę, że przybędzie do mnie Krecik oraz jakiś jego niebieski braciszek . W domu już szał przygotowań, bo to nasze pierwsze szczurki ever
Layla - Pon Sty 05, 2009 11:05
Keira, gratuluję
babyduck - Pon Sty 05, 2009 11:23
Keira, zazdroszczę i gratuluję - takie oczekiwanie jest wspaniałe
Nakasha - Pon Sty 05, 2009 13:42
Hahaha sama bym sobie z chęcią zostawiła Krecika, jest największy i najtłustszy no i ten english irish mnie rozbraja w kółko całuję tą słodką białą plamkę
Wstępne rezerwacje będą dzisiaj (i nowe fotki). Będę potwierdzać rezerwacje, gdy małe otworzą oczy .
I proszę intensywnie myśleć nad ostatecznymi imionami
Od razu chciałabym poprosić o wpłatę zaliczki w kwocie 30 zł za malca na moje konto (udostępniam w PW) w terminie 5 dni. W wypadku rezygnacji z malca zaliczka przepada. Jeśli ktoś chciałby w tej sprawie się ze mną porozumieć, proszę o PW.
nezu - Pon Sty 05, 2009 13:47
Keira, gratuluję rodzynka!
Anonymous - Pon Sty 05, 2009 18:00
Viss, to ja wam pozazdrościłam Forresta tak bardzo, że zapragnęłam mieć własnego
Nakasha, to kiedy te fotki?
Nakasha - Pon Sty 05, 2009 22:09
Wstępne rezerwacje:
Dziewczyny:
Aya - standard american blue self - zostaje ze mną
Jest taka piękna że nie mogę od niej oczu oderwać i taka spokojna! oczywiście całkowicie stronniczo i celowo jest jej fotek najwięcej
Ariel - standard platinum diluted self - rezerwacja Elen
Ma lekko metaliczny, srebrny połysk.
Chłopcy:
Anubis - standard black english irish - rezerwacja Keira
Apofis - standard american blue self - rezerwacja Keira
Ananas (?) - standard american blue self - rezerwacja pin3ska
Aslan - standard american blue self - rezerwacja mataforgana
Wygląda na to, że to jest największy wiercipiętek
Amber - standard beige self - rezerwacja mataforgana
Ashrun - standard american blue self - rezerwacja ave.
Arman - standard american blue self - rezerwacja A. R.
Akio - standard beige diluted (?) self - rezerwacja
Jego odcień jest cieplejszy niż Ariel, więc stawiam na beige.
Stadnie:
Cena za każdego malucha to 65 zł.
|
|
|