To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Mioty urodzone - rok 2008 - Miot A of Anahata: 25.12.2008 r. =)

Anonymous - Nie Sty 04, 2009 21:17

Nakasha, a powiedz, jakie brzuszki mają maluchy? mają w ogóle białe ciapki, czy to selfiki? ;)
Nakasha - Nie Sty 04, 2009 22:13

mataforgana, one wszystkie są jasne i mają jeszcze nieomszone, jasne brzuchy, ale wyglądają mi na selfy, oprócz czarnusia, który jest irishem. ;)
Kagero - Nie Sty 04, 2009 22:14

i dotarłam z gratulacjami (w międzyczasie z kupki łysolków się zrobiła kupka futra ;) ). miziaki dla maluszków i ślicznej mamusi :*

galopujące GMR, na wodzy :twisted:

Nakasha - Nie Sty 04, 2009 23:36

Kagero, dziękuję :DD z tym, że to jeszcze meszek, futerko pojawi się po tym, jak otworzą oczka :) :)

Ach, maluszki wszystkie mają jednolite ogonki i jak na razie nie widzę białych skarpetek, więc prawdopodobnie to selfy ;) .

nezu - Pon Sty 05, 2009 03:25

Mała poprawka...
Czarnuszek jest english irish...

English irish to taki irish z trójkątem na klatce piersiowej. Krecik ma niemal wzorcowy.
Jestem w ciężkim szoku że tak zbluciło, a co do maleństw jaśniutkich..

Beige jest beigem ewidentnym, ale o tym co wyrośnie z jaśniaczków przekonamy się dopiero kiedy dostaną już dorosłego futerka.
Tak zwany "diluted" to nieznany jak na razie inhibitor koloru. Nie ma jeszcze nazwy i ciężko go wyłapać.
Raczej recesywny niż dominujący.

To on "produkuje" powder blue, to on odpowiada za "pink eyed cream" (czyli tak naprawdę platinum z tym dilutedem), to przez niego w miotach po topazach i beige`ach rodzą się "ambery" i "champagne".

Jeżeli te maluchy około 4 miesiąca życia będą miały chłodniejszą bazę kolorystyczną, czyli będą jasnosrebrzyste z lekko złotym odcieniem, dużo chłodniejsze niz szampany, to mamy tu do czynienia z diluted platinum.
Jeżeli odcień będzie ciepły, przypominający trochę kolor jasnego futerka u siamów (kremowożółty), to oznacza że maluszki będą beige diluted.

Na chwilę obecną można wpisać im jedną lub drugą opcję, w najgorszym wypadku będzie trzeba poprawiać nazewnictwo po osiągnięciu przez maluchy odpowiedniego wieku.

I jeszcze jedno...
Jestem dumna z Samuela.
Ale to żadna nowość.. :)

Nakasha - Pon Sty 05, 2009 08:39

nezu, wow, że też chciało Ci się to wszystko wyjaśniać :lol: no to teraz już nikt nie będzie miał wątpliwości :D Wspaniałe niespodzianki nam się urodziły, nie ma co :D

Ja też jestem bardzo dumna z Samisia i z Miyu :D

Anonymous - Pon Sty 05, 2009 09:56

Off-Topic:
nezu napisał/a:
Na chwilę obecną można wpisać im jedną lub drugą opcję, w najgorszym wypadku będzie trzeba poprawiać nazewnictwo po osiągnięciu przez maluchy odpowiedniego wieku.
co nie stanowi wielkiego problemu. Ja dopiero po ponad roku upewniłam się, że Bernard to właśnie platinum diluted. Jaśniutka sierść, właśnie taki zimny kolor i jaśniusieńkie oczy.

Do mataforgany: kobieto, ja cie kocham normalnie, za imie Aslan i za beżyka, którego juz ci zazdroszcze i w ogóle. :DD

persefona4 - Pon Sty 05, 2009 10:04

Jeeej jakie cudowności :serducho: o nie moge! ten języczek :serducho: :serducho: Piękne kolorki, taka róznorodność :mrgreen:

Aslan...piekne imię, mi się jeszcze bardzo z męskich imion podoba Alikey :wink:

Kiedy bedą rezerwację, bo jestem ciekawa komu mam którego szkraba zazdroscić :P :>

Keira - Pon Sty 05, 2009 10:52

Ja już się bezczelnie chwalę, że przybędzie do mnie Krecik :serducho: oraz jakiś jego niebieski braciszek :serducho: . W domu już szał przygotowań, bo to nasze pierwsze szczurki ever ;)
Layla - Pon Sty 05, 2009 11:05

Keira, gratuluję ^^
babyduck - Pon Sty 05, 2009 11:23

Keira, zazdroszczę i gratuluję - takie oczekiwanie jest wspaniałe :mrgreen:
Nakasha - Pon Sty 05, 2009 13:42

Hahaha sama bym sobie z chęcią zostawiła Krecika, jest największy i najtłustszy :lol: no i ten english irish mnie rozbraja :serducho: w kółko całuję tą słodką białą plamkę :lol:

Wstępne rezerwacje będą dzisiaj (i nowe fotki). Będę potwierdzać rezerwacje, gdy małe otworzą oczy ;) .

I proszę intensywnie myśleć nad ostatecznymi imionami :D

Od razu chciałabym poprosić o wpłatę zaliczki w kwocie 30 zł za malca na moje konto (udostępniam w PW) w terminie 5 dni. W wypadku rezygnacji z malca zaliczka przepada. Jeśli ktoś chciałby w tej sprawie się ze mną porozumieć, proszę o PW. :)

nezu - Pon Sty 05, 2009 13:47

Keira, gratuluję rodzynka! :mrgreen:
Anonymous - Pon Sty 05, 2009 18:00

Viss, to ja wam pozazdrościłam Forresta tak bardzo, że zapragnęłam mieć własnego ;)

Nakasha, to kiedy te fotki? :-P

Nakasha - Pon Sty 05, 2009 22:09

Wstępne rezerwacje:

Dziewczyny:

Aya - standard american blue self - zostaje ze mną :DD

Jest taka piękna że nie mogę od niej oczu oderwać :DD i taka spokojna! oczywiście całkowicie stronniczo i celowo jest jej fotek najwięcej :lol:

Ariel - standard platinum diluted self - rezerwacja Elen

Ma lekko metaliczny, srebrny połysk.

Chłopcy:

Anubis
- standard black english irish - rezerwacja Keira

Apofis
- standard american blue self - rezerwacja Keira

Ananas
(?) - standard american blue self - rezerwacja pin3ska

Aslan - standard american blue self - rezerwacja mataforgana

Wygląda na to, że to jest największy wiercipiętek :D

Amber
- standard beige self - rezerwacja mataforgana

Ashrun - standard american blue self - rezerwacja ave.

Arman - standard american blue self - rezerwacja A. R.

Akio - standard beige diluted (?) self - rezerwacja

Jego odcień jest cieplejszy niż Ariel, więc stawiam na beige.

Stadnie:

:serducho:

Cena za każdego malucha to 65 zł.