To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Klatki i wyposażenie - Półki

Julita - Pią Kwi 30, 2010 15:16

ale za to klatka jest spora i nie droga :roll:
Aleks1 - Pią Kwi 30, 2010 18:19

EpKee napisał/a:
Musisz spróbować bo siatka może mieć za małe oczka, lub może być za miękka i kiepsko to będzie się trzymać, lub z małymi oczkami - w ogóle nie przykręcisz tej półeczki.

Siatka jest giętka.Jest wzmocniona metalem naokoło klatki.A więc półka miałaby w niej oparcie.

klaraurs - Sob Lip 31, 2010 16:20

Widział ktoś takie coś w sprzedaży? A może ktoś już używał i mógłby się podzielić doświadczeniem?
Znalazłam to na: http://www.fretten.nl/ind...products_id=132 i http://www.fretten.nl/ind...roducts_id=2166

Bel - Sob Lip 31, 2010 16:30

klaraurs, z tego co widzę to półka Ferplast... obszyta materiałem.. jak dla mnie to kiepskie rozwiązanie.. a)siki b) porwą na strzępy :]
klaraurs - Sob Lip 31, 2010 17:24

believe_86, to nie "półka Ferplast... obszyta materiałem", tylko materacyk na półkę Ferplast. Siki mają w nią wsiąkać, właśnie o to chodzi. Nie będę się rozpisywać, dlaczego się nim interesuję, nie zależy mi na przekonywaniu kogokolwiek, będę wdzięczna za informacje od kogoś kto albo 1) widział to gdzieś w sprzedaży albo 2) używał.
Bel - Sob Lip 31, 2010 17:32

klaraurs, No ale jak wsiąknie to będzie za przeproszeniem waliło jeszcze gorzej :| nie mówiąc o bakteriach..
kociarnia - Sob Lip 31, 2010 18:18

ja na allegro widziałam polarowe pokrowce na półki ferplasta ale to jest chyba co innego :)
Asmena - Nie Sie 01, 2010 10:57

believe_86 napisał/a:
No ale jak wsiąknie to będzie za przeproszeniem waliło jeszcze gorzej :| nie mówiąc o bakteriach..

A gdyby mieć po dwa takie na jedną półkę? Codziennie wymieniasz, wrzucasz do prania i tyle ;)
Ja bym się na to nie skusiła, ale jeśli ktoś ma/miał, chętnie też poczytam, czy to cokolwiek daje ;)

Nakasha - Nie Sie 01, 2010 11:12

Też mi przyszło do głowy, żeby codziennie wymieniać i prać. Kurczę, sama bym z chęcią spróbowała... ale niestety nigdzie nie widziałam. Może dałoby się samemu uszyć?...
Julita - Nie Sie 01, 2010 12:24

takie materacyki na półki są w klatce ferspolast dla kotów, widziałam taką w kakadu ale chyba nie można i ch oddzielnie kupić
http://www.equinecaninefe...very-p-868.html

klaraurs - Nie Sie 01, 2010 15:25

Julita, jakbyś zobaczyła je kiedyś oddzielnie, daj znać. Na podlinkowanym przeze mnie portalu wiszą co najmniej od roku, ale transport stamtąd byłby nieopłacalny.

Moje szczury leją głównie na najwyższą półkę, przesiadują najchętniej w małym trójkątnym hamaczku tuż nad nią, skąd zrzucają kupki na rzeczoną półkę. Nie trzeba wielkiej wyobraźni, by domyślić się, co za śmierdząca breja tam powstaje podczas mojej nieobecności w domu. Położone tam polarki i szmatki od razu lądują na dole klatki (te przymocowane do prętów są wcześniej odgryzane), materacyk wygląda na sztywniejszy, więc może by się ostał. No i kiedy 3 szczury wpakują się do swojego ulubionego hamaczka, to nie trzeba długo czekać, by któraś we śnie z niego spadła na półkę z opisaną breją. Więc szyję im barierki w hamakach, co zapobiega spadaniu, ale znacznie wydłuża czas szycia, a hamaki i tak są pożerane w zastraszającym tempie. Dlatego szukam lepszego rozwiązania.

believe_86, nie musisz tego używać, ale jeżeli nie chcesz lub nie potrafisz mi pomóc, to chociaż nie przeszkadzaj. Z góry dziękuję.

kaszka97 - Wto Sie 10, 2010 18:06
Temat postu: zmiana półeczki z prętów na plastikową
Chce zmienić półkę z prętów na plastikową (z plastikowej deski do krojenia). Tylko nie mam pojecia jak wyjąć prętowaną półkę, i jak zamontować plastikową, żeby nie wypadała, jak ją przymocować? Z góry thx :)
baradwys - Wto Sie 10, 2010 18:22

kaszka97, wyjmujesz normalnie :) tam są haczyki, które odhaczasz :)
deseczkę możesz na drucikach, poproś kogoś niech nawierci Ci dziurki i ładnie zawiąż drucikiem :)

Asmena - Wto Sie 10, 2010 18:46

kaszka97, a te haczyki ładnie się odgina zwykłym scyzorykiem ;)
Julita - Śro Sie 11, 2010 09:27

ja odginam kombinerkami :wink: