Mioty urodzone - rok 2014 - Narodziny miotu kontrolnego R2 SunRat's
quagmire - Wto Kwi 05, 2016 22:02
smeg, jeśli jest przystojny, to na pewno dobrze go przyjmą
Rusałka - Wto Kwi 05, 2016 22:03
quagmire, zaiste
smeg, będę trzymać kciuki za owocne łączenie
Chester - Śro Kwi 06, 2016 09:13
smeg napisał/a: | Mam nadzieję, że dziewczyny dobrze go przyjmą |
Też na to liczę.
Oluś - Sob Cze 25, 2016 12:58
Wypada odkopać wątek - Radziwiłł i Rokosz meldują się
Chłopcy są zdrowi, jedyne co to u Rokosza pojawiła się zaćma już na drugim oczku. Ale radzi sobie i wydaje się zupełnie tym nie przejmować
Radziwiłł
Rokosz
CptAgnes - Śro Sie 10, 2016 20:57
eReczki uszczupliły się 24.07.16 o Rockiego Zabrała go posocznica wskutek zapalenia płuc...
Oluś - Śro Sie 10, 2016 21:00
CptAgnes, och nie, tak bardzo mi przykro. Tulę najmocniej
U Radziwiłła i Rokosza poza lekką infekcją górnych dróg oddechowych wszystko ok.
CptAgnes - Śro Sie 10, 2016 21:04
Rambek porfiryni trochę z jednego oka, bo coś mu "się źle oczyszcza", jest bardzo smutny po stracie swojego najlepszego przytulaka, za półtora miesiąca świętujemy dwa latka, oby w niezmienionym składzie
smeg - Czw Sie 11, 2016 11:03
Rudolf też porfiryni, myślę, że to przez kręcone rzęsy, ale poza tym ma się dobrze Silny i sprawny chłop z niego, chociaż wygląda trochę dziadkowato przez tę kręconą sierść i często zmrużone oczy. Za to po kastracji jest mięciutki jak wata
smeg - Śro Wrz 14, 2016 09:14
U Rudolfa wystąpiły objawy wskazujące na problemy z sercem Jeszcze diagnozujemy, zrobiliśmy wczoraj badania krwi, żeby wykluczyć inne choroby. Czy ktoś z rodzeństwa również był sercowcem?
quagmire - Śro Wrz 14, 2016 10:25
smeg, ja nie mam takich informacji. A one dopiero 2 lata skończą. Czy Rudolf jest grubiutki? Miewał jakieś szczególne problemy z drogami oddechowymi?
Jakie to objawy?
Ja z mojej strony mogę powiedzieć tylko o mamie dzieciaków, Tortilce, że wciąż żyje, ma się dobrze i problemów z serduchem nie ma.
Po tacie niestety "ślad zaginął", w sensie, że niestety nie można się dowiedzieć, czy żyje, a jeśli tak, to jak się ma
smeg - Śro Wrz 14, 2016 10:48
No właśnie nie jest gruby, nigdy nie był (ok. 500 g całe życie), a teraz dodatkowo schudł. Kilka dni temu stał się osowiały, dużo śpi, na wybiegu siedzi w miejscu, ma zapadnięte boczki, porfiryni więcej niż zwyklę. Trochę pyka nosem, mimo że płuca osłuchowo są ok. Podczas pobierania krwi bardzo się zestresował, tak że po wszystkim leżał zmęczony na stole weterynaryjnym, jakby nie miał siły stać. Duszności na szczęście jeszcze nie zaobserwowałam, uszka i łapki też są zwyczajnego koloru i temperatury.
Oluś - Śro Wrz 14, 2016 10:54
smeg, nie mam informacji, żeby u kogokolwiek pojawiły się problemy sercowe, Rokosz jest zdrów, Radziwiłł nieco schudł po infekcji GDO, ale już jest zdrowy i przybiera z powrotem.
Edit: objawy bardzo przypominają mi mojego Enokiego, miał zrostowe zapalenie płuc, dawało to też objawy sercowe i też osłuchowo nie było nic słychać - wyszło dopiero na RTG.
smeg - Sob Wrz 17, 2016 05:59
Z krwi nic nie wyszło - nerki zdrowe, morfologia prawidłowa. Zrobiliśmy RTG i niestety potwierdziło się, że Rudolf ma płyn w płucach i powiększone serce. Dostał Furosemid, steryd, a do domu Karsivan i Benakor. W środę kontrola, a za ok. 3 tygodnie chcemy zrobić kolejny RTG.
smeg - Nie Wrz 18, 2016 18:48
Rudolf dziś odszedł za Tęczowy Most
quagmire - Nie Wrz 18, 2016 20:23
Bosz, tak bardzo mi przykro
Co dokładnie się stało?
|
|
|