To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Mioty urodzone - rok 2014 - Miot N2 SunRat's - rezerwacje str.5

Mao - Pią Cze 20, 2014 23:27

Od razu mówię, że nie wiem, ile waży Nel, bo mi się waga wrachnęła gdzieś, ale mogę co nieco powiedzieć o tym, jaka jest cudowna :D

To wielkie dziecko. Nie jest może lizakiem, ale w stosunku do człowieka szykuje się kolejna maskotka, która pozwoli człowiekowi absolutnie na wszystko. W stadzie pewnie za jakiś czas będzie próbowała rządzić, czasem zdarza jej się wchodzić na głowę innym szczurom, była też jedyna z młodszej części stada, którą Perperuna musiała delikatnie ustawić do pionu.
Piękna baba, podobna do taty :serducho:

Z mamą:

Biała - Sob Cze 21, 2014 15:17

NOPka, też ma się świetnie, charakter ma rewelacyjny, wszędzie jej pełno i śpi jak precel, nigdy nie wiadomo, gdzie jest głowa, a gdzie tyłek :P
Bardzo przypadły sobie do gustu z Iskrą i Lilo. Lilo w końcu przy niej odżyła i zdarza im się kotłować zabawowo nawet :D

cornflakegirl - Nie Cze 22, 2014 08:57

No dobrze, to ja też zdam raport :P

Nuteczka się wybarwia coraz bardziej, oczy dalej jak dwa ogromne paciorki, jest prześliczna. Lubi bawić się z ręką, bryka jak osiołek :)
Nesca mam wrażenie, że trochę wyjaśniała, jest przetykana takimi drobnymi srebrzystymi włoskami, chyba Perperuna ma podobne futerko. Też dziarska, lata jak głupia, co chwila się kotłują z Nutelką.
Czasem zdarzy im się jeszcze czegoś wystraszyć i wtedy dają dyla pod łóżko a ja muszę siedzieć i niuniać im cierpliwie aż wyjdą. Rozruszały też swoją ciotkę Nannę :) Poczuła się znowu jak dzieciak i zdarza się jej brykać razem z nimi.
Obie są za to strasznie krnąbrne, piski zdarzają się dość często, bo one wcale nie chcą się dawać zdominować i Wena (alfa) nie wie co ma z nimi począć. Boję się pomyśleć co będzie jak dorosną :twisted:

cornflakegirl - Śro Lip 09, 2014 22:54

Ostatnio zważyłam dziewczynki:
Nutka - 237g
Nesca - 264g
U nas wszystko ok, doskwierają trochę upały, chociaż dziewczyny wieczorkiem są bardzo aktywne. Fajnie rozruszały ciocię Nannę, stanowią wybiegową trójcę, Wena jest trochę na boku.
A co tam u rodzeństwa?

Papi - Śro Lip 09, 2014 23:15

Waga dziewczyn z przed kilku dni:
Nimfadora (Nora) - 300 g
Nessi - 260 g
Obie kochane, Norka cały czas aktywna, jak nie biega to je, a raczej jak robi przerwy w jedzeniu to szaleje. Lubi się przytulać i znosi moje ciągłe pieszczoty pod warunkiem, że potem pozwolę jej poszaleć na moim łóżku. Nessi równie kochana, choc ją nie tak łatwo zatrzymać, to też lubi pieszczoty ale bardziej to ona nas ciągle wylizuje :)
Wszystkie dziewczyny zdrowe i wesołe :serducho:

cornflakegirl - Czw Lip 10, 2014 06:13

O kurczę to moja Nutelka malutka w porównaniu z Twoimi babeczkami. Wygląda jak sznurówka, biega jak szalona i jest raczej drobniutka. No ale ma chyba jeszcze czas:)
Papi - Czw Lip 10, 2014 08:52

cornflakegirl, moja Ozzy z miotu O2 przy Norce wygląda jak maleństwo :mrgreen: Nora 300 g, a Ozzy 207 g, za to najbardziej zadziorna :-)
kamaras - Czw Lip 10, 2014 16:51

Nasze chłopaki po około 350 :P
Papi - Czw Lip 10, 2014 17:37

kamaras, :shock: to muszą z nich być kochane misie :mrgreen:
cornflakegirl - Czw Lip 10, 2014 18:20

O matko, to co z nich wyrośnie :shock:
Pati112 - Wto Lip 15, 2014 12:04

U nas właśnie Edek robi chyba masę, waży 366g w przyszłym miesiącu planujemy kastrację chłopaków i nie wiem czy znowu waga nie pójdzie w górę. One są duże moim zdaniem, nie są otyłe. Wrzucimy zdjęcia na dniach w naszym wątku :)
cornflakegirl - Nie Lip 20, 2014 12:59

Nutelkowy nosek :serducho: Bo całą zgrają w sputniku zawsze najlepiej :mrgreen:

Mysie_Buldozki - Nie Lip 20, 2014 19:42

Czy twoje potwory zjadły sputnik? A ja myślałam, że szczytem było jak moje wygryzły dziurę w kuwecie klatki :D
cornflakegirl - Nie Lip 20, 2014 21:30

Mysie_Buldozki, cóż sama w zielonych nie gustuję:D Niestety nie wiem, którego mam sądzić za tą zbrodnię. Co ciekawe ten pogryziony jest bardziej preferowany niż ten, który ocalał bez większych pogryzień :D
Mao - Pon Lip 21, 2014 22:21

cornflakegirl, same ozdobiły, żeby im było przyjemniej. Czemu mają siedzieć w nieozdobionym? :>