To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Grupowe zamówienia z e-sklepów - E-sklepy dla zwierząt - co i jak?

Anonymous - Pon Lis 19, 2007 12:46

sachma napisał/a:
chce cos na juz w pupilionie to nie radze.
ja na ściółkę też długo czekałam, niestety. Tak naprawdę z transportem nie nawala w moim przypadku tylko Animalia i Zoolandia.
civette - Pon Lis 19, 2007 13:28

Dodzwoniłam się dziś do zookoziołka... Pan twierdzi, że transporter powinnam już mieć, bo oni go wysłali. Nie wiem tylko, dlaczego w tej sytuacji postanowił "zadzwonić na pocztę i anulować tamto zamówienie, a nadać dzisiaj nowe"... chyba nie reklamowałby tamtego, gdyby rzeczywiście zostało wysłane... Nie ważne... Facet został uświadomiony, że jeśli w tym tygodniu nie dostanę transportera, to towar do niego wróci, bo ja w czwartek lub piątek wyjeżdżam 200 km od Elbląga, nie wrócę tu szybko, więc kiedy już listonosz zostawi mi awizo w skrzynce to nie będzie miał kto odebrać... P. Adrian obiecał, że jutro lub w środę transporter będzie u mnie... Zobaczymy...
Anonymous - Pon Lis 19, 2007 14:28

civette napisał/a:
Pan twierdzi, że transporter powinnam już mieć,
civette, nie daj się na to nabrać. Pan Kozioł zawsze tak mówi. Zawsze zwala na pocztę i zawsze kręci. Zawsze.
civette napisał/a:
"zadzwonić na pocztę i anulować tamto zamówienie, a nadać dzisiaj nowe"
bzdura!! Reklamować ożna dopiero po 2 tygodniach od nadania, to po pierwsze. Po drugie, jeśli paczka poszła do Ciebie, to nie ma czego anulować. Proste. Ściema ściemę pogania. :]
helen.ch - Pon Lis 19, 2007 16:10

civette napisał/a:
dlaczego w tej sytuacji postanowił "zadzwonić na pocztę i anulować tamto zamówienie, a nadać dzisiaj nowe"
ha, ha, ha... mi tez mówił, że on wysłał, że ma problemy z pocztą, że przesyłki mu giną, jak zażądałam numeru poczty i numeru przesyłki inna była rozmowa. Ja walczyłam zażarcie bo zapłaciłam z góry i szkoda mi było ponad stu zł.
Viss napisał/a:
Ściema ściemę pogania.
dokładnie.
polna - Pon Lis 19, 2007 16:16

Ja dziś odebrałam paczke z planety-zoo i dostalam gratis kuwete trosze uzywaną, ale nie widać i jestem o 10zł do przodu. :wink: (którą reasumując zamawiałam)
civette - Pon Lis 19, 2007 18:26

viss, chelen, domyślam się, że kłamie, bo nie anuluje się przesyłki z poczty już nadanej... to bez sensu. Cudownie, że jest taki topik, na forum, moja gamułowatość, że nie przeczytałam przed zamówieniem, ale ten transporter tak mi się podobał... Chelen, ja też płaciłam z góry, ale całość wyszła mnie 45 zł... To jednak nie powód do tego, żeby nie walczyć :)
helen.ch - Pon Lis 19, 2007 18:33

civette napisał/a:
Chelen, ja też płaciłam z góry, ale całość wyszła mnie 45 zł... To jednak nie powód do tego, żeby nie walczyć
oczywiście, myślałam, że nie płaciłaś, wtedy czort z nim, a tak to walcz , koniecznie...
Off-Topic:
ale słodko napisałaś mój nick :D

Naciol - Pon Lis 19, 2007 18:46

Odpisali mi z Zoolandii (wreszcie) ._.

Podobno już zamówili większy hamak i jak dojdzie wyślą ;]

sachma - Pon Lis 19, 2007 23:42

pupilion odpisal i przeprosil.. czekam do piatku.. mam nadzieje ze dostane to co chce..

zamowilam dzis w planecie zoo i krakvecie.. zobaczymy jak im pojdzie ;)

niestety w planecie musialam wziazc poczte polska, bo kurier wychodzil mi tyle ile zamowiony towar.. :?

[ Dodano: Wto Lis 20, 2007 12:01 ]
Planeta Zoo - wczoraj zamowione i wczoraj wyslana kasa, przed chwila rozmawialam z bardzo mila osoba i wiem ze zamowienie bedzie wyslane dzis, najpozniej jutro :) (zamowilam 4 produkty)

Krakvet - zamowienie i kaska poszly wczoraj, dzis sie dowiedzialam ze kasa juz jest u nich i ze wysla mi to do 3 dni roboczych - czyli najpozniej w poniedzialek bede miala :) (zamowilam 12 produktow)

ogolnie jak na razie bardzo mile wrazenie, zwlaszcza Planeta - bardzo fajnie sie rozmawialo na gg :)

Ninek - Wto Lis 20, 2007 20:04

W piątek wieczorem zamówiłam trociny na http://www.zoologiczny.sklep.pl/ (Glonojad)
Już po 21 tego samego dnia dostałam maila, że zamówienie zostało przyjęte. W sobote kolejny mail, że zamówienie jest w trakcie realizacji. Kase wpłaciłam dopiero w poniedziałek rano i w ten sam dzień wysłano do mnie paczke :) Pewnie gdybym w sobote wpłaciła kase, paczka byłaby już u mnie... Mam nadzieje, że jutro dojdzie bo u szczuraków zaczyna śmierdzieć i nie mam co im do klatki dać :P
Ogólnie wrażenie bardzo pozytywne :)

AngelsDream - Czw Lis 22, 2007 16:03

No my wlaśnie złożyliśmy spore zamówienie w Planecie. Wyszło nam trochę drożej, bo w sumie prawie 15 zł, ale potrzebujemy karmy na już, a po ostatnich problemach z tym i owym sklepem woleliśmy nie ryzykować, a animalia akurat nie miała tego, co chcieliśmy.
sachma - Czw Lis 22, 2007 16:47

u mnie juz wczoraj wszystko zostalo wyslane.. mecze sie jeszcze z pupilionem.. no i musze skladac w planecie znow zamowienie bo w pupilionie nie dostane Witte Molen... moglam tam zamowic wszystko i bylo by po klopocie...
polna - Czw Lis 22, 2007 17:21

Ja jutro jade paczke odebrać od planety. :wink:
Fajnie, że juz mają tam xtra vital. Jeszcze troche pomęcze i moze będą rzeczy z ferplasta. :P

AngelsDream - Czw Lis 22, 2007 18:43

Cytat:
22/11/2007 Zamówienie przyjętę
22/11/2007 W trakcie ralizacji

I za to lubię ten sklep :)

sachma - Czw Lis 22, 2007 19:02

Krakvet dzis przyslal mi zamowione rzeczy :) nie bylo musli owocowego, ale Pani dzwonila do mnie w tej sprawie 2dni temu i powiedzialam ze nie zalezy mi na tym, wiec moga oddac pieniazki - dostalam zwrot pieniedzy z nadwyzka, nie duzo, bo musili bylo po 3,90 a oddali mi 5zl :) ale jestem bardzo mile zaskoczona :)