Mioty urodzone - rok 2007 - Miot "G" Rat's Troop. 2 urodziny Grubasiątek!
nezu - Śro Lut 21, 2007 18:06
L. no widzisz, jestem przewidywalna..
Kapturki to moja milosc..
A mame karmie tym co i wszystkie swoje szczury, tyle ze zwiekszam dawke bialka (potrzebne przy laktacji). Mamy na takiej diecie nie traca na wadze, nie sa po ciazy oslabione, wygladaja swietnie
A gnojki to jak widac
Chesti - Śro Lut 21, 2007 20:18
Rozpłynęłam się, totalnie...
Nie dość, że dwa boskie kaptury to jeszcze Ginger Ona jest niesamowita
-Natasza- - Śro Lut 21, 2007 22:20
Pancia niezmiernie się cieszy, że dane jej będzie sprawowanie opieki nad tymi małymi diabliczkami: Ginger i Gettą.
Co do imienia - kwestia gustu, gdy ją zobaczyłam uznałam natychmiast, że do niej pasuje. Wydaje się być żywiołową szurką, czy tak jest nie wiem, nezu? Za to Getta jest chyba leniwie-kluskowata ? Tak ją odebrałam
Tak czy siak nie mogę się ich doczekać, właśnie dzisiaj przyjechał transporter, także pojazd dla futrzaków gotowy, muszą jeszcze tylko bilet u konduktora wykupić
nezu - Czw Lut 22, 2007 17:13
Natasza, oczywiscie ze Ginger jest zywiolowa, inaczej niz w dloni jej foty zrobic nie moglam..
A ja moge wreszcie powiedziec wszem i wobec ze...
No...
Gismo zrobil nam niespodzianke i wyrosl na satina
Anonymous - Czw Lut 22, 2007 17:16
nezu, Jejuu Satin fuzz? To chyba pierwszy kapturowy i w dodatku agutkowy satin Jeeeeeeej!
nezu - Czw Lut 22, 2007 17:24
Nie satin fuzz.
SATIN.
Bez fuzza..
Anonymous - Czw Lut 22, 2007 17:24
To jak to ? To tak jest ? Juni się edukuje. Nezu, możesz coś więcej napisać?
nezu - Czw Lut 22, 2007 17:27
Oczywiscie.
Odmiana satin charakteryzuje sie jedwabistym bardzo lsniacym wlosem (u myszy widac to lepiej u szczurow troche slabiej). Futro ma charakterystyczny, jakby sztuczny polysk, stad perlowe poblyski na bokach Gisma.
Satin fuzzy maja lsniacy meszek, dlatego wyrazniej go widac i szczur wydaje sie mniej skrajny.
Poza tym wiekszosc satin fuzzow w Czechach i Polsce nalezy do linii fuzzow ladnie omszonych (duzo meszku).(ale to juz ciut offtopowo)
Sam satin to cecha charakteryzujaca sie polyskiem i zmieniona struktura wlosa..
L. - Czw Lut 22, 2007 17:28
?
nezu - Czw Lut 22, 2007 17:28
L. Patrz wyzej
http://www.afrma.org/satinrats.htm
http://www.ratregistry.org/satin.htm
Maniak - Czw Lut 22, 2007 17:30
Getta ginger i Gina bosh ja chce takiego
Azi - Czw Lut 22, 2007 17:32
nezu, a w przypadku Ginger coś takiego tez się nie okaże? Ona sie tak niesamowicie świeci...
L. - Czw Lut 22, 2007 17:32
Czyli satinem moze być rex, velvet, standart tylko jego sierść przez jakis tam gen nabiera jakby sztucznego wyraźnego połysku ?
nezu - Czw Lut 22, 2007 17:35
Azi, nie, Ginger nie jest satinem, Ginger to typowy LH gen, Krupi tez ma inny polysk niz wiekszosc standardow, ale jeszcze nie satynowy.
W przypadku Gisma polysk jest bardzo intensywny i charakterystyczny, futro wyglada jakby ktos wykonal je z plastiku.
L. Tak, moze.
Jest wielce prawdopodobne ze satiny przywedrowaly do Europy wraz z odmiana LH.
W Linii protoplastki odmiany LH (Harley) juz w pierwszym pokoleniu byly w miocie satiny.
L. - Czw Lut 22, 2007 17:42
czyli jeśli w przodkach nie ma odmiany LH - linie jest czysta, lub zaden z rodziców nie jest LH nie bedzie satina ?
I jak daleko sięga gen satina, czy jest mozliwośc, ze w któryms pokoleniu zaniknie i jesli nie wprowadzi się świerzej krwi z takim genem on "wymrze" ?
toroche offtopuje XD
edit: ale sie ucze, a jak ja sie ucze jestem rządna wiedzy, bo coś mnie zainteresuje to ziemie porusze zeby wiedzieć
|
|
|