Interwencje/Pilne - Fundacja Ogony - Kontrola w hodowli Rat's Baradwys
Agucha - Wto Gru 18, 2012 20:01
FundacjaOgony napisał/a: | Oczywiście do gminy nadal nie dotarły wyniki badań psów co utwierdza Gminę w tym że ich kontrole są wiarygodne.
Oczywiście FO odwoła się od decyzji a w razie konieczności zaskarży ją do sądu administracyjnego. |
Te wasze "oczywiste oczywistości" zaczynają działać mi na trawienie i na prawdę nie zamierzam dłużej biernie się przyglądać dywagacjom publikowanym pod moim adresem!!!
Do wiadomości WSZYSTKICH zainteresowanych - Gmina otrzymała wyniki badań i obdukcję weta dnia 3 grudnia 2012 o godz. 11:21.
Ktoś chce sprawdzić?
proszę dzwonić do p. Magdy Gemel...
PACZEK - Wto Gru 18, 2012 20:18
Agucha, spokojnie Agucha napisał/a: | Do wiadomości WSZYSTKICH zainteresowanych - Gmina otrzymała wyniki badań i obdukcję weta dnia 3 grudnia 2012 o godz. 11:21.
Ktoś chce sprawdzić?
proszę dzwonić do p. Magdy Gemel... |
Nie mamy oficjalnych informacji na ten temat z gminy ani z tego co wiem od Ciebie.
Jeśli tak napisałaś to nie ma podstaw Ci nie wierzyć. Smutne tylko jest to że FO dowiaduje się tego w taki sposób.
PACZEK - Wto Gru 18, 2012 20:24
anyk1 napisał/a: | A czy mogłaby ta decyzja zostać opublikowana? |
Decyzje otrzymała również P.S. i pewnie Ci ją udostępni
Nie wiem jakę decyzję podejmie Pan Prezes FO ale ja nie uważam za właściwe publikowanie dokumentu przed jego uprawomocnieniem.
Decyzja podlega zaskarżeniu w ustawowym terminie.
FundacjaOgony - Wto Gru 18, 2012 20:35
Według decyzji z dnia 10.12.2012 że gmina dysponuje wynikami badań szczurów dostarczonymi przez FO oraz protokołami kontroli przeprowadzonych przez Gminę.
Urząd nie poinformował ani nas ani Samorządowego Kolegium Odwoławczego o fakcje otrzymania jakichkolwiek dokumentów.
Agucha czy dokumenty zostały złożone na dziennik podawczy ? Dostałaś jakieś potwierdzenie na którym widnieje numer sprawy lub wniosku ? Jeśli tak podaj go tu do publicznej wiadomości a wraz z odwołaniem powiadomimy SKO o tym że Gmina otrzymała te badania.
anyk1 - Wto Gru 18, 2012 20:39
PACZEK napisał/a: | anyk1 napisał/a: | A czy mogłaby ta decyzja zostać opublikowana? |
Decyzje otrzymała również P.S. i pewnie Ci ją udostępni
|
Jeśli zwracam się do FO o informacje odnośnie pisma to można wywnioskować, że nie mam takich informacji w przeciwnym razie po cóż bym miała się pytać drogi Paczku. Mam nadzieję, że Fo jednak opublikuję tą opinie, gdyż chciałbym wiedzieć dokładnie czym podparli swoje decyzję.
AngelsDream - Śro Gru 19, 2012 16:25
anyk1, zwłaszcza w tak trudnych tematach moderacja prosi, by zwracać się do innych jej użytkowników po nickach z forum Alloszczur lub w innej formie, pod warunkiem zgody konkretnej osoby. Jest to element ogólnej netykiety.
AD w imieniu moderacji.
anyk1 - Śro Gru 19, 2012 18:24
Ale o co chodzi?
AngelsDream - Śro Gru 19, 2012 18:27
O: anyk1 napisał/a: | pytać drogi pączku |
anyk1 - Śro Gru 19, 2012 18:32
Angel nie zrociłam uwagi to literówka za co przepraszam.
AngelsDream - Śro Gru 19, 2012 18:43
anyk1, nie ma problemu.
Linu - Czw Gru 20, 2012 19:09
Ja bardzo bym chciała jeździć na takie interwencje, bo chciałabym pomagać zwierzętom.
Niamey - Czw Gru 20, 2012 19:45
Linu, zgłoś się do Fundacji Ogony. Z tym że pomaganie zwierzętom nie polega przede wszystkim na jeżdżeniu na interwencje Podejrzewam, że przydaje się znajomość prawa oraz umiejętność zdobywania środków na tę pomoc.
PACZEK - Czw Gru 20, 2012 19:58
Linu, najlepiej jakby nie trzeba było interweniować. To bardzo smutne i nieprzyjemne taka interwencja
Najważniejsza jest praca mająca uświadomić ludziom że zwierzęta też czują i nie można ich dręczyć.
Linu - Sob Gru 22, 2012 13:02
Wiem o tym. Ale niektórzy ludzie nie wiedzą jak należy traktować zwierzęta a mają ich pełno i takim ludziom trzeba odbierać zwierzęta by po prostu przeżyły, więc uważm że interwencje są bardzo ważne. Dobrze by bylo gdyby nie trzeba było ich przeprowadzać ale niestety,to taki świat.
Niestety na prawie się nie znam..ale lubię akcje charytatywne, wtedy można odzyskać wiarę,że ludzie są jeszcze ludźmi.
FundacjaOgony - Czw Sty 03, 2013 19:48
Polecamy lekturę:
http://zapodaj.net/4660f6c5ebcca.jpg.html
W zażaleniu Fundacja zwróciła uwagę na to że podczas jednej z kontroli P. poinformowała że jej hodowla jest legalną hodowlą zarejestrowaną w Czeskim związku i wylegitymowała się legitymacją, podczas kolejnej kontroli P. stwierdziła że hodowla nie jest hodowlą a zwierzęta są tylko "do kochania". Wójt gminy chyba nie wie że legitymowanie się nie ważnymi dokumentami jest wykroczeniem a jego obowiązkiem jako organu sprawdzającego jest weryfikacja podawanych danych.
Kolejnym pytaniem Fundacji było " Czy któryś z pracowników gminy przeprowadzający kontrolę ma wykształcenie weterynaryjne". Jak widzicie w odpowiedzi. Nikt z kontrolujących nie był w stanie sprawdzić rzetelnie dobrostanu zwierząt.
Teraz zostaje nam czekanie na odpowiedź SKO.
|
|
|