Wystawy szczurów rodowodowych - XVI Ogólnopolska Wystawa Szczurów Rasowych we Wrocławiu
agacia - Pon Wrz 03, 2012 16:11
A ja dodam, ze 16 września ma byc maraton we Wrocławiu jak ostatnio czy tam przedostatnio, więc weźcie to pod uwage dojezdżając do hali w niedzielę
quagmire - Wto Wrz 04, 2012 10:11
agacia, dzięki. Ostatnio było beznadziejnie
To znaczy przedostatnio
agacia - Wto Wrz 04, 2012 18:45
Lepiej zdążyć przed biegaczami, albo nastawić się na spacer
Willow - Śro Wrz 05, 2012 12:43
Dla zwiedzających otwarcie jest o godzinie 9, a o której my mamy przybyć? I co z wejściówkami dla osób towarzyszących? I jeśli ktoś przyjeżdża autem to jak wygląda sprawa z parkingiem?
quagmire - Śro Wrz 05, 2012 13:20
Willow, informacje te pojawią się niedługo. Osoby towarzyszące zaznaczone w mailu dostaną wejściówki. Dodatkowe tylko jeśli wystarczy.
O parking zapytam - kiedyś były jakieś karty, ale tylko ograniczona ilość. Pod halą gdzieś ogólnie można parkować, z tego co pamiętam.
quagmire - Pią Wrz 07, 2012 13:54
Kochani, przypominam o dokonywaniu opłat za wystawę do 9 września 2012.
Jeśli ktoś z jakiegoś powodu chciałby zapłacić tuż przed wystawą, to proszę o napisanie tego na PW (do mnie). Na wystawie trzeba mieć potwierdzenie wpłaty ze sobą.
Oluś - Pią Wrz 07, 2012 14:21
quagmire, a jeśli zapłaciłam przelewem internetowym? Jakiś wydruk wystarczy?
quagmire - Pią Wrz 07, 2012 15:00
Tak, wystarczy wydruk
Ninek - Sob Wrz 08, 2012 11:23
Wrzuce też tutaj.
Czy ktoś z Łodzi wybiera sie na ZooBotanice? Albo chociaż ktoś, kto będzie jechał niedaleko Łodzi (z Wawy np). Pilnie szukam transportu dla jednej szczurzyny.
lilith - Nie Wrz 09, 2012 06:17
npaisz do IRY z tego forum jedzie z Łodzi na zoobotanike , moze Ci wezmie szczuraska (nie gwarantuje ale zapytac mozna)
http://pmcorg.webd.pl/forum/index.php
Ninek - Pon Wrz 10, 2012 10:53
lilith, spadłaś mi z nieba normalnie! Już sie umawiamy na transport
quagmire - Wto Wrz 11, 2012 10:10
Czy wszyscy wystawcy pamiętają, że na wystawie muszą mieć ze sobą zaświadczenie weterynaryjne wg wzoru http://www.shsrp.yoyo.pl/dok/zaswiadczenie_wet.doc wystawione nie później niż na 2 dni przed pierwszym dniem wystawy, czyli w czwartek - 13 września lub w piątek 14 września.
Kami - Wto Wrz 11, 2012 10:20
quagmire, o zaświadczeniu akurat pamiętam, ale mam sto innych pytań. Wiadomo już w jakich godzinach mamy być? Do której w niedzielę? Czy trzeba przywieźć własną ściółkę? Cytat: | Każdy wystawca (wraz z osobami towarzyszącymi) zobowiązany jest do posiadania i używania własnego środka antybakteryjnego o jak najszerszym spektrum działania. | - jakiś przykład takiego środka? Nie wiem o co pytać w aptece.
smeg - Wto Wrz 11, 2012 10:28
Kami, Octanisept? Zabija bakterie (łącznie z mycoplasmą), wirusy, grzyby i jest wygodny w użyciu. Tylko trochę drogi, ok. 30 zł.
quagmire - Wto Wrz 11, 2012 10:59
Kami, niedugo wrzucimy harmonogram wystawy.
Wstępnie w sobotę wystawcy powinni pojawić się o 9.00, w niedzielę o 9.30 - ale ze względu na to, że o 9.00 rozpoczyna się Maraton HASCO - LEK ( http://www.wroclawmaraton.pl/ ) proponuję dotarcie najpóźniej na 9.00 - utrudnienia w ruchu mogą być dobijające.
W niedzielę wystawa będzie trwała do 16.00 - z ważnych przyczyn, po zgłoszeniu tego organizatorom, można wyjść wcześniej.
Postaramy się dostarczyć trociny, ale ze względu na to, że zwierzęta są przyzwyczajone do własnej ściółki, a właściciele mają swoje sposoby na ładniejsze zapachy, polecam własną ściółkę.
Środek może być w sumie dowolny, najważniejsze, żeby był skuteczny i żeby obcy ludzie nie macali Waszych zwierząt łapkami.
I zacytuję:
Cytat: | VII. pkt 8:
(...)
W szczególności zobowiązuje sie wystawcę do:
- uzyskania zaświadczenia weterynaryjnego wystawionego nie później niż 2 dni przed sobotą wystawową. Zaleca się w miarę możliwości dwie wizyty w odstępie tygodnia;
- obowiązkowego przeprowadzenia dwutygodniowej kwarantanny przed wystawą dla zwierząt z importu, adopcji, sklepu, wpadki, itp oraz całego stada;
- zgłoszenia organizatorowi czy i jakie szczury będzie miał na wystawie poza wystawowymi i szczurów tych dotyczą wszystkie zasady dotyczące wystawianych, włącznie z kwarantanną dla zwierząt będących na wystawie "przejazdem";
- (wystawcę wraz z osobami towarzyszącymi) posiadania i używania własnego środka antybakteryjnego o jak najszerszym spektrum działania (np. Osmosa);
- pilnowania aby nie doszło do dotykania szczurów wystawowych przez zwiedzających, a w obrębie wystawców tylko po dezynfekcji rąk;
- zgłaszania organizatorom wystawy shsrp sytuacji będących zagrożeniem (nielegalnie wnoszone na wystawę zwierzęta, zachowania zwiedzających, itp); |
|
|
|