Odżywianie - Jaką karmą (i z jakim powodzeniem) karmisz swoje szczury?
Devona - Pią Maj 08, 2009 18:13
Off-Topic: | Ja kupuję co półtora miesiąca 15 kg . |
babli - Pią Maj 08, 2009 18:39
Off-Topic: | Ja co około 2-2,5 msc., też 15kg |
Anonymous - Sob Maj 09, 2009 14:00
a ja co miesiac 5 kg Chcialabym zeby to byly paczuszki 700 gramowe, juz nie pamietam kiedy takie male kupowalam.
A co do JR Farm, tez mi sie podobaja. Ale 5 kg za 100 zl to troche duzo jak dla mnie.
Sukub - Sob Maj 09, 2009 20:22
dziś kupiłam na spróbowanie karmę xtra vital zobaczymy jak będzie się im to jadło bo póki co podjadają zdrowo
karola - Sob Maj 09, 2009 21:48
Albo Tobba taka niegłodna, albo taka wybredna
Wspomnianą już JR Farm ucztę dla szczura light powąchała, kawałek czegoś wzięła w łapki, liznęła dwa razy i wrzuciła w obsikane trociny... Nie smakuje czy co?
Ja bym sama tą karmę zjadła tak zachęcająco pachnie!
I znalazłam krewetkę w całości- aż nie mogłam uwierzyć...
Anonymous - Nie Maj 10, 2009 09:32
czasami Megan, ale z reguły, to własna mieszanka, co jest dla mnie dostępne znaczy, ziarna zboża, suszone owoce, chleb itd:)
Cavi - Pią Maj 15, 2009 14:32
Mam pytanie...
Kupiłam dla moich szczurków (których jeszcze nie mam ) granulat versele-laga dla szczurów i myszy i do tego ziarna animalsa i zoocenter. Czy to im wystarczy
Niamey - Pią Maj 15, 2009 16:04
Widziałam dziś w zoologu beaphar care+, w niby promocyjnej cenie 23zł . Sama karma sprawia ciekawe wrażenie, dużo białka, dodatki witaminowe, no i beaphar to chyba dobra firma. Karmił ktoś tym?
Anonymous - Sob Maj 16, 2009 08:53
Niamey, jest chyba temat o tej karmie. Mnie się baaardzo podobała, szczurom też, ale opakowania są małe i cena dramatyczna. Przy mojej 9tce koszt były porażający.
Azi - Sob Maj 16, 2009 09:11
ojej, a ja nie zagłosowałam jeszcze
jak dla mnie Verse Laga i JR Farm
maris - Sob Maj 16, 2009 09:41
Cavi, co do podstawowych informacji o żywieniu, zajrzyj tu http://forum.szczury.biz/viewtopic.php?t=608 poza tym na forum jest dużo recenzji różnych karm dla szczurków, więc polecam lekturę forum. Jeżeli chodzi o ten granulat, to swego czasu moim bardzo smakował, ale szybko się znudził i teraz już tego nie ruszą. Ja ze swojej strony polecam VL rat complete, prestige rat nature i Xtra vital. Musisz popróbować, co Twoim będzie smakowało, ale patrz przy tym, czy jest to polecana karma czy nie.
Niamey, ja ostatnio kupiłam na próbę XV Care+ ale moim szczurkom jakoś nie przypadła do gustu. Maluszki na tymczasie jeszcze co nieco wyjedzą, ale moje wybredne nie chcą jej jeść. Może dlatego, że ma bardzo intensywny zapach jakby miętowy (?) i składa się z takich dużych chrupków chyba ze 4 rodzajów.
ogonowa - Sob Maj 16, 2009 09:57
Niamey, to i tak niska cena . To nowa karma, i do tego XtraVital, więc cena jest zabójcza.. na planecie-zoo jest już wprowadzona.
Ja osobiście polecam Jr Farm, a niedługo będę smakować (szczury, znaczy się) Timę, a potem, zamawiamy na drugim forum karmę, tzn. taki granulacik, Vivari .
Mao - Sob Maj 16, 2009 10:01
Niamey, ja mam jeszcze paczuchę (resztki... trza będzie iść do sklepu). Nie narzekam, szczurzyce wcinają, w szczególności Hexe
Zamowiłam wczoraj JR Farm Wellnes - Food. Mam nadzieję, że tym moim hrabiankom zasmakuje
Niamey - Sob Maj 16, 2009 11:27
Za pierwszym razem jak dosypałam JR Farm Wellnes, to wyjadły wszystko
No zobaczymy, może dokupię tę Care+ na zapas, skoro to dobra cena..
ewela9 - Nie Maj 17, 2009 08:28
Ja karmiłam vitacraftem ale to nie jest najlepsza karma a poza tym moja Nela nie dojadała bo tam samo zboże więc wymieniałm na Megan i wcina wszystko bardzo jej smakuje a jako dodatek do karmy daje jej zioła z herbal petsu
|
|
|