To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Mioty adoptowane - Szczury Grawitacyjne

Elwen - Czw Mar 08, 2012 11:09

Melduję, że właśnie wróciłyśmy od weterynarza - doktor Lewandowska powiedziała, że Beshaba (i cała reszta mojego stadka ;) ) jest absolutnie zdrowa i nie ma najmniejszych przeciwskazań do wspólnego mieszkania :)
Żadnych świstów, żadnego kichania, żadnego chrumkania nie stwierdzono odkąd przyjechała :)

Pyl - Czw Mar 08, 2012 13:11

Elwen, super, tak trzymać!
Kciuki za udane łączenie zaciśnięte :)

Onia - Pią Mar 09, 2012 23:23

Jestem zainteresowana jednym chłopcem husky,przepraszam nie czytałam całego wątku ale moze któryś chłopiec jest wolny?
Martini - Pią Mar 09, 2012 23:25

Onia, trzech jest wolnych.
http://forum.szczury.biz/...p=709994#709994 - tutaj najświeższe szczurze opowieści

Onia - Sob Mar 10, 2012 15:49

Wysłałam w taki razie pw
Martini - Sob Mar 10, 2012 16:16

Onia, przeczytane, odpisane:)
Onia - Sob Mar 10, 2012 17:57

Wysłane :)
Kluska - Sob Mar 10, 2012 18:00

Off-Topic:
No muszę offtopować... :roll:
Martini tak pięknie to wszystko opisujesz, wizyty, itp. jesteś świetna :serducho:

Xarna - Czw Mar 15, 2012 20:12

Hi,
Obiecałam, że napiszę więc oto jestem :)
Dwóch agutkowych chłopaków właśnie rozbija się po mojej wielkiej klatce. Już wszystko zwiedziły - wszystkie domki, tunele, pudełeczka itd. Najfajniejsze są chyba gałęzie oraz metrowej długości tunel :) Non stop po nim chodzą i nawet w nim jedzą.
Jak to na prawie dwu-miesięcznych chłopców przystało, są baaaaardzo żywiołowi, nie boją się a wręcz garną do ludzi. Wielkie dzięki za Martini i jej znajomych, które je oswoiły z maluchami :) W ogóle wielkie podziękowania dla Martini, że je przechowała i mi oddała :]

Aktualnie trwa nabór na imiona. Są tak żywiołowi, że pomysły co chwilę nam przez głowę przelatują. Chyba zrobię konkurs hehe. Jak tylko wybierzemy to dam dam znać :)
Zdjęcia też wrzucę jakoś w przyszłości, na razie nie chce im lampą z fleszem błyskać po oczach, niech się troszkę oswoją a przede wszystkim, uspokoją ;)

A co do zdrowia - nie wyglądają na chorę albo na to aby były kiedyś chore. Porfiryna u jednego się pojawiła ale to było na pewno na skutek stresu - mój pies b. chciał je poznać więc przez chwilę mieli okazję poniuchać psa (z bezpiecznej odległości, nie martwcie się ;) )
No , to chyba tyle. Idę poszukać mojego Groszka, który ma je wychować. Im szybciej zaczniej tym Ja będę miała większy spokój bo one naprawdę są baaardzo żywiołowe hehe.

Pozdrawiam,

fraisee - Czw Mar 15, 2012 23:02

Xarna Załóż wątek w 'Wasze szczury'. Będziemy wszyscy na bieżąco. :) Sama jestem ciekawa jak się mają bracia moich chłopaków, czy są zdrowi czy rozrabiają.
Wycałuj maluchy mocno od cioci! :*

Pyl - Czw Mar 15, 2012 23:15

Xarna, fajnie, że piszesz pozdrów Grawitacyjnych od mamuśki i młodszego rodzeństwa! Niech Ci się zdrowo chowają :wink:
Martini - Sob Mar 17, 2012 00:37

Siostry też pozdrawiają - znad kawałka szyjki indyczej, załapały się po starej znajomości i zachowują się dokładnie tak jak moje szczury. Czyli prawidłowo - każda chce wszystko dla siebie.
Xarna - Pon Mar 19, 2012 19:34

Hey Ho,
Kolejne newsy.
Chłopaki mają już imienia, chociaż ni w ząb nie da się ich rozpoznać ;)
A więc pierwszy haszczak ma dzielnie na imię Spike, a drugi Logan vel. Lizawka :P
Moim zdaniem imiona pasują a było naprawdę wiele wariacji, np. Kopiuj i Wklej LOL
Maluchy są baaaardzo żywiołowe, nie znają zasad podstawowej, szczurzej higieny oraz, co jest dość problematyczne - boją się Groszka. Zdarzają się czasem piski i małe zgrzyty ale krwi, wyrwanej sierści czy też odgryzionych kończyn nie ma. Groszek jest b. pokojowym szczurem a one b. żywiołowymi maluchami.
Moim zdaniem, muszą się do siebie przyzwyczaić.
Chyba, że możecie coś poradzić.

Chłopaki już umieją grzecznie siedzieć na ramieniu, dają się oczywiście brać na ręce no i kombinują jak by tu z tej klatki wyjść. Na razie jeszcze nie są wypuszczane na cały pokój. Muszę je trochę przyzwyczaić oraz oswoić zanim puszczę je "w wielki świat".

Ach, i wszystko gryzą. Dziś obudziły mnie o 6 rano gryząc pręty. Ząbki rosną ;)

No to tyle, niebawem kolejne rewelacje od Haszczków :]

PS. W sumie to nie wiem czy jest sens zakładania nowego wątku...? Czy może jest taki obowiązek?

Martini - Pon Mar 19, 2012 19:44

Xarna, obowiązku nie ma, ale ten wątek pójdzie do kosza, kiedy wszystkie maluchy będą już u siebie:) Trza im machnąć ich własny, należy im się, zrobię to.
A szczurza higiena to co :lol: ? Nie kupkają w jedno miejsce? U mnie też nie za bardzo chciały :lol: No chyba że się nie myją... Brudasy :twisted:

Kopiuj Wklej brzmi cudownie!

Pyl - Wto Mar 20, 2012 00:16

Kopiuj j Wklej pobiło nawet Wypłosza i Wydupka ;) Jestem za!

Natomiast co do wątku to jest opcja pozostawienia tego wątku w Naszych szczurach. Tylko domki muszą tego chcieć, bo zostawianie wątku bez piszących mija się z celem.