To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Mioty urodzone - rok 2012 - Miot kontrolny A2 SunRat's - rez. str. 9, 2 lata

susurrement - Czw Sty 26, 2012 18:08

heniok napisał/a:
Ponieważ część osób zrezygnowała prawdopodobnie będą wolne dziewczynki.

bardzo Was nie lubię :-P

maleństwa cudne :serducho:

Melman - Czw Sty 26, 2012 18:54

szeol74 napisał/a:
My bez problemu skontaktowalismy sie z hodowca poprzez adres email - wyslalismy ankiete i dostalismy odpowiedzi na nasze pytania....

Ok, dla mnie takie ankiety wypełnia się przed urodzeniem miotu, przy planowaniu go. Wypełniłabym gdyby takowa informacja była. Pytam się tylko czy mam ją wypełniać teraz, na szybko?

Oli - Czw Sty 26, 2012 19:03

heniok napisał/a:
Ponieważ część osób zrezygnowała prawdopodobnie będą wolne dziewczynki.
a ja za to wręcz przeciwnie :D teraz tylko kciukać :kciuki:
susurrement - Czw Sty 26, 2012 19:09

Melman, ale ja zupełnie nie rozumiem w czym rzecz?
jesteś zapisana na miot, zgłaszałaś się gdy był planowany? jeśli nie - pozostaje ew zgłosić chęć hodowcy, podesłać CV i czekać, a może będą wolne maluchy.
odezwać się możesz przez pw, do henioka albo emileczki i sobie wszystko na spokojnie ustalicie. nie rozumiem skąd od razu taki niesympatyczny ton.

Melman - Czw Sty 26, 2012 19:18

Opisałam we wcześniejszych postach o co mi chodzi. Po prostu zauważyłam bałagan, nie tam że od razu pretensjonalny ton, bez przesady.
Pyl - Czw Sty 26, 2012 19:18

susurrement, chyba chodzi o to, że strona Henioków jest nieaktualna (ostatnio planowany jest miot U), a nie każdy wie, że należy zaglądać na allo.

Melman, wypełnić ankietę nie zaszkodzi - nie wiem czy chcesz dziewczynki czy chłopców i czy koniecznie z tego miotu. Wyślij na adres hodowli i tak jak pisze susu kontaktuj się przez PW z heniokiem lub emileczką - to działa :wink:

Melman - Czw Sty 26, 2012 19:21

Jednak wolę tradycyjne i bardziej bezpośrednie metody kontaktu z hodowcą takie jak telefon?
susurrement - Czw Sty 26, 2012 19:25

Melman, jeśli hodowca go nie udostępnia to nie możesz go do tego zmusić; widocznie ma swoje powody i woli z początku kontaktować się inną drogą. być może w wyniku dalszych rozmów będzie to już kontakt telefoniczny, nie wiem, nie będę się wypowiadać za Emilkę i Roberta, jedynie sugeruję.
Oli - Czw Sty 26, 2012 19:27

Melman, to albo chcesz się skontaktować, albo przyszłaś tu tylko ponarzekać. myślę, że jeśli komuś zależy to szuka wszelkiej możliwej drogi kontaktu, a nie wydziwia. może hodowcy nie chcą, by do nich wydzwaniali ludzie po setki razy dziennie (czemu się wcale nie dziwię), więc nie podają takiego kontaktu. Ja nigdy nie miałam problemu z kontaktem przez pw, czasem dostawałam odp po kilku dniach, ale dostawałam.
Melman - Czw Sty 26, 2012 19:30

Jednak wolę tradycyjne i bardziej bezpośrednie metody kontaktu z hodowcą takie jak telefon?
Poza tym wchodząc w zapowiedzi można się rozczarować wchodząc na "nowy" miot i widząc życzenia na drugie urodziny ;-)

susurrement - Czw Sty 26, 2012 19:34

Melman, to już są szczegóły czy niedociągnięcia strony, które sugeruje właścicielom zgłosić zamiast robić bałagan w temacie miotu.
wuwuna - Czw Sty 26, 2012 19:35

Melman napisał/a:
Nikt nie ma obowiązku pisać publicznie na forum telefonu.
Jak ci zależy na nim poproś o niego przez pw/ lub przez e-mail.

Melman napisał/a:
Poza tym wchodząc w zapowiedzi można się rozczarować wchodząc na "nowy" miot i widząc życzenia na drugie urodziny
Pomyliłaś działy. :)
Są 2 "planowane" i "narodzone".

'Planowane mioty' urodzone są zamknięte. Jeszcze nie narodozne są otwarte - proste.

Melman - Czw Sty 26, 2012 19:39

<przepraszam za zaśmiecanie ale edytowanie postów się popsuło> edit:
Owszem chce tylko ponarzekać, ale może przez moje narzekanie ktoś pomyśli o jakimś usprawnieniu takich rzeczy. Nie chce nikomu zawracać głowy pisać na maila, gg, i pw jednocześnie. Chyba nikt by tego nie chciał. Chciałam się zapytać co takiej sytuacji gdy nagle ktoś rezygnuje z rezerwacji. Ale jeśli nikt się ze mną nie zgadza i nie widzi problemu to ja dziękuje za ciekawą dyskusję i już się zamykam.

susurrement - Czw Sty 26, 2012 19:41

Melman, masz na myśli usprawnianie strony www? nie zawsze udaje się to zrobić na bieżąco, także nie popadajmy od razu w panikę.
natomiast co w kwestii gdy ktoś zrezygnował i zwalnia się miejsce to już Ci odpowiedziałam - pw do hodowcy a CV na e-maila. potem rozmowa i decyzja, zero problemu :wink:

Oli - Czw Sty 26, 2012 19:43

Melman napisał/a:
to ja dziękuje za ciekawą dyskusję
ten temat nie jest do dyskusji. to temat informacyjny dotyczący miotu. jest temat hodowli, może tam napisz (tylko grzeczniej niż tutaj) albo załóż sama nowy.