Mioty urodzone - rok 2012 - Miot kontrolny A2 SunRat's - rez. str. 9, 2 lata
susurrement - Czw Sty 26, 2012 18:08
heniok napisał/a: | Ponieważ część osób zrezygnowała prawdopodobnie będą wolne dziewczynki. |
bardzo Was nie lubię
maleństwa cudne
Melman - Czw Sty 26, 2012 18:54
szeol74 napisał/a: | My bez problemu skontaktowalismy sie z hodowca poprzez adres email - wyslalismy ankiete i dostalismy odpowiedzi na nasze pytania.... |
Ok, dla mnie takie ankiety wypełnia się przed urodzeniem miotu, przy planowaniu go. Wypełniłabym gdyby takowa informacja była. Pytam się tylko czy mam ją wypełniać teraz, na szybko?
Oli - Czw Sty 26, 2012 19:03
heniok napisał/a: | Ponieważ część osób zrezygnowała prawdopodobnie będą wolne dziewczynki. | a ja za to wręcz przeciwnie teraz tylko kciukać
susurrement - Czw Sty 26, 2012 19:09
Melman, ale ja zupełnie nie rozumiem w czym rzecz?
jesteś zapisana na miot, zgłaszałaś się gdy był planowany? jeśli nie - pozostaje ew zgłosić chęć hodowcy, podesłać CV i czekać, a może będą wolne maluchy.
odezwać się możesz przez pw, do henioka albo emileczki i sobie wszystko na spokojnie ustalicie. nie rozumiem skąd od razu taki niesympatyczny ton.
Melman - Czw Sty 26, 2012 19:18
Opisałam we wcześniejszych postach o co mi chodzi. Po prostu zauważyłam bałagan, nie tam że od razu pretensjonalny ton, bez przesady.
Pyl - Czw Sty 26, 2012 19:18
susurrement, chyba chodzi o to, że strona Henioków jest nieaktualna (ostatnio planowany jest miot U), a nie każdy wie, że należy zaglądać na allo.
Melman, wypełnić ankietę nie zaszkodzi - nie wiem czy chcesz dziewczynki czy chłopców i czy koniecznie z tego miotu. Wyślij na adres hodowli i tak jak pisze susu kontaktuj się przez PW z heniokiem lub emileczką - to działa
Melman - Czw Sty 26, 2012 19:21
Jednak wolę tradycyjne i bardziej bezpośrednie metody kontaktu z hodowcą takie jak telefon?
susurrement - Czw Sty 26, 2012 19:25
Melman, jeśli hodowca go nie udostępnia to nie możesz go do tego zmusić; widocznie ma swoje powody i woli z początku kontaktować się inną drogą. być może w wyniku dalszych rozmów będzie to już kontakt telefoniczny, nie wiem, nie będę się wypowiadać za Emilkę i Roberta, jedynie sugeruję.
Oli - Czw Sty 26, 2012 19:27
Melman, to albo chcesz się skontaktować, albo przyszłaś tu tylko ponarzekać. myślę, że jeśli komuś zależy to szuka wszelkiej możliwej drogi kontaktu, a nie wydziwia. może hodowcy nie chcą, by do nich wydzwaniali ludzie po setki razy dziennie (czemu się wcale nie dziwię), więc nie podają takiego kontaktu. Ja nigdy nie miałam problemu z kontaktem przez pw, czasem dostawałam odp po kilku dniach, ale dostawałam.
Melman - Czw Sty 26, 2012 19:30
Jednak wolę tradycyjne i bardziej bezpośrednie metody kontaktu z hodowcą takie jak telefon?
Poza tym wchodząc w zapowiedzi można się rozczarować wchodząc na "nowy" miot i widząc życzenia na drugie urodziny
susurrement - Czw Sty 26, 2012 19:34
Melman, to już są szczegóły czy niedociągnięcia strony, które sugeruje właścicielom zgłosić zamiast robić bałagan w temacie miotu.
wuwuna - Czw Sty 26, 2012 19:35
Melman napisał/a: | Jednak wolę tradycyjne i bardziej bezpośrednie metody kontaktu z hodowcą takie jak telefon? | Nikt nie ma obowiązku pisać publicznie na forum telefonu.
Jak ci zależy na nim poproś o niego przez pw/ lub przez e-mail.
Melman napisał/a: | Poza tym wchodząc w zapowiedzi można się rozczarować wchodząc na "nowy" miot i widząc życzenia na drugie urodziny | Pomyliłaś działy.
Są 2 "planowane" i "narodzone".
'Planowane mioty' urodzone są zamknięte. Jeszcze nie narodozne są otwarte - proste.
Melman - Czw Sty 26, 2012 19:39
<przepraszam za zaśmiecanie ale edytowanie postów się popsuło> edit:
Owszem chce tylko ponarzekać, ale może przez moje narzekanie ktoś pomyśli o jakimś usprawnieniu takich rzeczy. Nie chce nikomu zawracać głowy pisać na maila, gg, i pw jednocześnie. Chyba nikt by tego nie chciał. Chciałam się zapytać co takiej sytuacji gdy nagle ktoś rezygnuje z rezerwacji. Ale jeśli nikt się ze mną nie zgadza i nie widzi problemu to ja dziękuje za ciekawą dyskusję i już się zamykam.
susurrement - Czw Sty 26, 2012 19:41
Melman, masz na myśli usprawnianie strony www? nie zawsze udaje się to zrobić na bieżąco, także nie popadajmy od razu w panikę.
natomiast co w kwestii gdy ktoś zrezygnował i zwalnia się miejsce to już Ci odpowiedziałam - pw do hodowcy a CV na e-maila. potem rozmowa i decyzja, zero problemu
Oli - Czw Sty 26, 2012 19:43
Melman napisał/a: | to ja dziękuje za ciekawą dyskusję | ten temat nie jest do dyskusji. to temat informacyjny dotyczący miotu. jest temat hodowli, może tam napisz (tylko grzeczniej niż tutaj) albo załóż sama nowy.
|
|
|