Leki - Antybiotyki?
Anonymous - Śro Maj 27, 2009 11:12
Andzia napisał/a: | Który podawałaś i jakim sposobem? | wszystkie, jak się dało. Aż w końcu w zastrzykach i to był dobry wybór. Pewnie jakieś szczury to lubią, jednak osobiście takich nie znam. U mnie też to nie wchodziło, choć robiłam cuda wianki. Gucia była mała, pewnie ważyła max 200g a i tak sporo tego paskudztwa było na łyżeczce. Jeszcze jak to rozmieszasz, to w ogóle robi się dużo, a żeby zabić ten podły smak to trzeba sporo dodać, więc pozostajesz z łychą paskudztwa, które ciężko wcisnąć w szczura, bo a) niedobre nadal, b) ilość jak dla słonia.
Po kropelce? A ile razy dziennie tą kropelkę? Krople to może wciśniecie na raz (chyba od razu lepiej strzykawką dopyszcznie), ale generalnie to się módlcie, żeby Egi to polubił.
edit/
Na drogi oddechowe wspaniały jest Keflex. Też w płynie, ale przepyszny, u mnie były o to dzikie wojny i wylizywanie pyska tym co dostawały lek.
Andzia - Śro Maj 27, 2009 11:41
Viss, to ja już mantruje bo Egiś jest cholernie wybrednym szczurem, to nie Gent który je wszystko
Pani doktor mówiła żeby raz dziennie dawać, a potem zobaczymy.
Anonymous - Śro Maj 27, 2009 11:46
Kropelkę raz dziennie? Wydaje mi się, że to bardzo mało. Wiem, że Egi jest mały, ale jednak.. Szkoda, że nie pamiętam dawek jakie ja podawałam Guci.
edit/
Tu jest dawkowanie jakie mnie zalecono w Oazie: http://www.forum.szczury....p?p=10074#10074
Andzia - Śro Maj 27, 2009 11:58
Viss, no tak ale i schorzenie inne. Mnie się też wydaje że kropla to mało ale biorąc pod uwagę ze Egir jako szczyl już brał enro to Pani doktor powiedziała że zaczniemy od takiej dawki i mam dzwonić jak nie przejdzie.
Jemu w sumie nic nie jest poza tym gęganiem je, biega, zachowuje sie normalnie, ale ponieważ rutinoscorbin i scano połączone z inhalacjami nie pomagają to boję się jak ognia że przejdzie w zapalenie płuc.
babyduck - Śro Maj 27, 2009 23:12
up
Andzia - Czw Maj 28, 2009 00:02
babyduck, dzięki
Chodziłam dziś koło tej półki z syropami i nie mogłam się zdecydować czy Bactrim czy Biseptol. Wziełam Biseptol i okazał się to dobry wybór. Viss przecież to jest pyszne poziomkowe. Z kroplą malinowego soku zostało do czysta wylizane. Muszę spróbować podać sam. No i mam nadzieje że skoro smak nie zawiódł to i działanie będzie dobre
Anonymous - Czw Maj 28, 2009 07:04
Andzia napisał/a: | Viss przecież to jest pyszne poziomkowe. | ty i twój szczur nie jesteście normalni. Ale bardzo się cieszę, że tak gładko poszło, oby jak najdłużej chciał to jeść i kciukam za efekty.
Andzia - Czw Maj 28, 2009 09:32
Viss napisał/a: | O_o ty i twój szczur nie jesteście normalni. |
dobrze że się zwierzaki do właścicieli upodabniają Dziękujemy za kciuki
H. - Czw Maj 28, 2009 13:59
Off-Topic: | Andzia napisał/a: | dobrze że się zwierzaki do właścicieli upodabniają | to Egir będzie cudowny |
Andzia - Pią Maj 29, 2009 10:16
Off-Topic: | taa i lekko nienormalny |
babyduck - Pią Maj 29, 2009 18:24
Andzia napisał/a: | Chodziłam dziś koło tej półki z syropami i nie mogłam się zdecydować czy Bactrim czy Biseptol. | To to jest bez recepty?
Anonymous - Pią Maj 29, 2009 21:21
babyduck, na receptę, ale niektórzy są lepsi od innych.
Oli - Pią Maj 29, 2009 21:26
a to nie jest tak, że w syropach jest mniejsze stężenie? to tylko moje spekulacje, bo nie widziałam na oczy tych syropów.
H. - Pią Maj 29, 2009 21:27
Off-Topic: | Andzia napisał/a: | :oops: taa i lekko nienormalny | może być ;D |
Fea - Sob Paź 17, 2009 18:57
Kurde, słoniocy, bo mam wątpliwości. Miałam enrobioflox w strzykawce, trzymany cały czas w lodówce przez jakieś trzy tygodnie. Zmętniał mi i zaczął się jakby krystalizować (biała mętna substancja opadająca na dno). Wyjęłam strzykawkę z lodówki i w temperaturze pokojowej zrobił się znów przezroczysty, tylko to białe coś nadal tam jest. Nie wiem, czy mogę go podać Aavie.
|
|
|