Higiena i pielęgnacja - Czyszczenie ogonka
Naciol - Nie Cze 15, 2008 11:18
ciacho, truskawki raczej im nie zaszkodzą. Ja bym to zostawiła, bez sensu je męczyć szorowaniem
Oli - Nie Cze 15, 2008 13:47
ciacho napisał/a: | Woda i mydło czy szampon zmyły trochę, ale i tak mają całe czerwone ogonki. | Skoro to nie dało rezultatów to nic lepszego polecić się nie da. Poczekać trzeba aż albo same umyją albo im zabarwienei wraz ze zmianą naskórka zniknie.
ciacho - Pon Cze 16, 2008 16:52
Dziś już dużo im nie zostało
idaa - Pon Cze 16, 2008 20:56
Ja swoim szczurasom ogonki myję raz w tygodniu. Pieluszka zmoczona w wodzie + mydło i ogonki jak nowe Takie różowiutkie i pachnące
Jagusia - Sob Sty 10, 2009 16:09
Hmmm jeśli mowa o myciu ogonków Co polecacie?
Mój ogonek jak przyjechał do domu to zrobił w pudełeczku qpke I problem ze do teraz nie ma zamiaru sobie umyć ogonka , który obfajdał... jak mu go umyć?
wuwuna - Sob Sty 10, 2009 16:16
Jagusia napisał/a: | jak mu go umyć? | Mydełko,troszkę wody i myju, myju.
Sandra - Śro Lip 08, 2009 11:33
ja swoim myje ogonek chusteczką nawilżana z miodkiem:):)i czyszczą się bezproblemowo:):)a co do brudku z truskawek to woda plus mydło.
vika - Pią Kwi 05, 2013 08:38
postanowiłam umyć ogon szczurowi, pytanie brzmi myć pod włos czy z włosem??
Kasik - Pią Kwi 05, 2013 16:21
vika, oczywiście, że z wlosem Pod włos jest nieprzyjemnie i boli.
MartwaDusza - Sob Sty 03, 2015 20:35
Tłuszczem powinno zejść
Pyl - Nie Sty 04, 2015 00:59
Off-Topic: | MartwaDusza, to było pytanie sprzed prawie 2 lat... |
baciko - Sob Sty 17, 2015 17:06
to teraz aktualnie
o brudnych ogonach,ale brudnych nie w sposób upaćkany tylko tak /chyba/ samych z siebie brudnych... bo moje baby dwie z 5 maja ogony tak ufajdane,ze domyć sie tego nie da...znaczy cos tam schodzi,ale nie do różowiutkości jak u Dzidzi /fuzia/ ona od maleńkości ma ogonek czyściutki,bo dba o niego w takim samym stopniu jak o resztę ciała...a juniorki Inka i JJ'ka ogony maja czarne wiec nie widać czy czyste problem jest tylko z Tośką i Melką... dobra do setna...sa jakieś sposoby co by do takiego ogona-brudasa nie lepiło sie wszystko po czym taki ogon sunie za szczurem?? Niby trzymaja ogony w górze,ale i tak sie brudzi notorycznie
Agmana - Nie Lut 01, 2015 15:08
A czy macie jakiś pomysł jak z futerka usunąć plamę po jodynie?
Zizollo - Pią Lut 06, 2015 09:18
to ja zadam pytanie czy usuwanie nadmiaru łusek na ogonie jest czymś złym?
one z czasem same odpadają wiem ale u mnie Kiran ma miejsca,że jest ich sporo i wygląda to nieładnie
da się to wyczyścić? czy tylko przemywać i same odpadną podczas tego zabiegu?
|
|
|