To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Ogonowy offtopic - Sklepy zoologiczne godne polecenia

Anonymous - Wto Sty 13, 2009 08:12

Wroclaw

KAKADU- Krzywoustego kolo CH Korona

Zwierzeta: tak
Zalety: sklep jest ogromny (najwiekszy jaki widzialam), samoobslugowy i ma najwiekszy wybor karm i smakolykow dla gryzoni (cale dwa wielkie regaly), maja takze duzo wymyslnych klatek, co do zwierzat to nie jestem pewna czy sa rozdzielone plciami, ale obsluga bardzo mila i rzeczowa.

FILEMON- pl. Grunwaldzki, Pasaz Grunwaldzki ostatnie pietro.
Zwierzeta: tak
Zalety: podoba mi sie u nich glownie, ze gady maja wielgachne akwaria z calym osprzetem i, ze zwierzaki (glownie szczurki) oddzielone sa plciami i wszystko klarownie jest napisane- maja domek, dostep ciagle do wody i nie sa bardzo plochliwe. Swinki morskie i kroliki maja swoj wybieg z domkiem :) , w tym sklepie caly regal poswiecony jest ziolom oraz innym dziwnym smakolykom dla gryzoni (niestety sa b drogie)...

Szczurski - Wto Sty 13, 2009 21:47

A zna ktos jakis dobry zoolog w Gdansku i na obrzezach ? (oby... :kciuki: )
Layla - Wto Sty 13, 2009 21:48

Szczurski, szczurów nie kupujemy w sklepach a dobry wybór żarełka jest w CH Osowa i w Madisonie.
sachma - Wto Sty 13, 2009 23:22

Layla napisał/a:
CH Osowa

Jak dla mnie to tam są dwie karmy które są lepsze niz vitapol .. a reszta.. no cóż.. jak dla mnie wybór kiepski.. chyba już lepszy jest w Okazie w Gdansku Wrzeszczu.. i w Galerii Bałtyckiej..

Layla - Śro Sty 14, 2009 06:50

To musiałam trafić na dobry dzień ;) Ja zazwyczaj zakupy robię w Bałtyckiej, ale nie poraża aż tak wyborem. W Madisonie lepiej.
Niamey - Czw Sty 15, 2009 16:48

To ja jeszcze dodam, że KAKADU w warszawskiej Arkadii też robi bardzo dobre wrażenie szczury oddzielone płciami, jest informacja że zwierzaki karmione są karmą Versele-Laga, są ulotki o szczurach, chomikach itd., plus wisi informacja, że nie sprzedają zwierząt osobom<18 lat bez osoby dorosłej. Plus miła obsługa (udzielają dużo informacji) i boskie klatki.

[ Dodano: Wto Maj 05, 2009 19:11 ]
Ostatnio w Kakadu byłam świadkiem sytuacji, jak kobieta pytała się, co ma zrobić, bo jej szynszyla wybiera tylko kilka rzeczy z vitapolu, a resztę zostawia. Pani ze sklepu najpierw delikatnie tłumaczyła, że to może dlatego, że zwierzak bierze to, co słodkie a ziarno zostawia, a potem już otwarcie powiedziała, że vitapol to fatalna karma, przeczytała kobiecie skład ("produkty piekarnicze", kilkadziesiąt procent to ziarno) i powiedziała, że naprawde nie dawałaby tego zwierzakowi. Zamiast tego poleciła VL.

misperelka - Czw Maj 21, 2009 13:18
Temat postu: Olsztyn sklep zoologiczny w CH real
Fachowa obsługa, sprzedawcy przejmują się losem zwierząt i przygarniają porzucone zwierzaki. sama byłam świadkiem jak sprzedawczyni przygarneła okaleczone przez małe dziecko króliczki "bo Pani nie mogła sobie z nimi poradzić". :cry: to smutne.
Pełne miski i woda z witaminkami, zawsze czysto i swieżo. duży wybór karm i przystępne ceny.Polecam ten sklepik.

karola - Czw Maj 21, 2009 13:46

OPOLE

"Skalar"
ul. Ozimska 46 (róg ul. Dubois)

zwierząt nie ma :usmiech:

- Duży wybór karm (Vitakraft, Versele Laga, Tropifit, Herbal Farm) + ogromny asortyment JR Farm
- Dobre ceny (w karmach różnice ok. 1zł na paczce, ale np. transporter trixie, taki duży: 35zł podczas gdy w innym sklepie 49zł :shock: )
- Możliwość sprowadzenia karmy/ściółki/transportera/domku itp na zamówienie (wiem, bo dla mnie sprowadzali trociny chipsi, a potem dodali na stałe do asortymentu :jezor: )

Martuha - Pią Maj 22, 2009 12:38

Off-Topic:
to ten sklep KAKADU to istny raj,oby więcej takich było :roll:

Niamey - Pią Maj 22, 2009 13:14

Off-Topic:
Martek, bo ja nie zrozumiałam, czy to miała być ironia w stosunku do mojej wypowiedzi? Bo w kakadu trzymają zwierzęta, więc chyba nikt, nie uzna że to "raj",ale fakt, że sprzedawcy choć trochę znają się na zwierzakach, dają im dobrej jakości karmę i ściółkę i wyjmują, żeby miały kontakt z człowiekiem podnosi na duchu, że to przynajmniej nie kolejna mordownia. Myślę, że można tam kupować np. karmę, bez troski o to że wspiera się sklep maltretujący zwierzęta.

Martuha - Pią Maj 22, 2009 13:46

Off-Topic:
Niamey,nie nie była to ironia, sam fakt,że choćby zwierzaki są rozdzielone płciami to już powiedzmy "raj",bo to należy niestety do rzadkości,no i warunki choćby jakie opisujecie.Dlatego napisałam oby więcej takich sklepów było,gdzie zwierzaki są bynajmniej godnie trzymane.No i ten zakaz ,że poniżej 18 nie sprzedają też jest super,bo wiele razy szukałam domków taki zwierzakom,gdzie kupiło dziecko zwierzaka w zoologu z myślą może aa się zgodzi...a gorzej było kiedy mama kategorycznie zgodzić się nie chciała(w ten sposób za małolata moja koleżanka wypuściła 2 chomiki na wolność,bo tak jej mama podpowiedziała :shock:

Niamey - Pią Maj 22, 2009 16:06

Off-Topic:
chyba nie w każdym kakadu tak jest, ale akurat jak w tym konkretnym byłam, to widziałam takie pozytywne sygnały i też mnie to bardzo cieszy :D I nie potrafię zrozumieć głupoty rodziców, którzy żeby udowodnić swoją rodzicielską władzę, każą zwierzaka wypuścić.. :?

adrian - Wto Lip 07, 2009 19:50

karola napisał/a:
OPOLE

"Skalar"
ul. Ozimska 46 (róg ul. Dubois)

zwierząt nie ma :usmiech:

- Duży wybór karm (Vitakraft, Versele Laga, Tropifit, Herbal Farm) + ogromny asortyment JR Farm
- Dobre ceny (w karmach różnice ok. 1zł na paczce, ale np. transporter trixie, taki duży: 35zł podczas gdy w innym sklepie 49zł :shock: )
- Możliwość sprowadzenia karmy/ściółki/transportera/domku itp na zamówienie (wiem, bo dla mnie sprowadzali trociny chipsi, a potem dodali na stałe do asortymentu :jezor: )

zgadzam się z wyżej zacytowanym tekstem.
plus miła i ufna obsługa. =P

zalbi - Śro Paź 07, 2009 21:22

Jaworzno, ogólnie Śląsk i okolice

KĄCIK PUPILA
Plac Św. Jana 12

zwierząt nie ma

przede wszystkim: tanio
tanie karmy w porównaniu z innymi sklepami
tanie akcesoria przed wszystkim dla gryzoni (poidła, miseczki, rzeczy ferplastowe, klatki)
duży wybór róznych produktów Irs (chipsi, trociny i inne)
duży wybór przysmaków dla psów - nasza Beta na tym korzysta

dowóz do miast partnerskich kosztuje 4 pln - to nie dużo

robiłam tam już kilka razy zamówienia i szczerze mogę polecic

Anouk - Sob Paź 10, 2009 10:13

Miasto: Kraków
Nazwa: Zoo Natura
Adres:ul. Zakopiańska 62
Zwierzęta: Tak. Z tym, że mają dużo miejsca dla nich, ostatnio widziałam jedną szylkę w dużej wolierze z ferplastowymi półkami...Innym razem fretki w furet xl.
Uwagi/uzasadnienie: Sklep jest naprawdę ogromny, o powierzchni ponad 1100m2. Karm tam jest tyle, ile dusza zapragnie. Pełno Versele Lagi, dużo przysmaków tejże firmy, a ile zabawek i mebelków... Dużo ich jest z ferplastu, living world... Raj dla moich oczu :P