O szczurach ogólnie - Szczury - ich odmiany i kolory
Matrix - Czw Wrz 06, 2007 21:22
A może by tak stronki w języku hiszpańskim??:)Chętnie potłumaczę jakby co:>
Nisia - Pią Wrz 07, 2007 12:22
Off-Topic: | Matrix napisał/a: | A może by tak stronki w języku hiszpańskim??:)Chętnie potłumaczę jakby co:> |
Si senora.
A tak szczerze. Jesli znajdziesz coś ciekawego, to przetłumacz. Ale przy nie swoich tekstach pamiętaj o zasadach:
- zawsze podawaj cytowanie, skąd jest tekst źródłowy (adres www, nick kogoś z jakiegos forum, tytuł książki etc.)
- zawsze pytaj autora o zgodę na publikację jego tekstu np. na forum. Tłumaczenie też wymaga zgody. Prawa autorskie... |
amusia - Pon Gru 17, 2007 14:55
Ładny siamese, nie wiem czy to dobre miejsce ale nigdzie nie ma galeri zeby wrzucic takie foto.
Szura - Pon Gru 17, 2007 15:08
amusia, jak pięknie wybarwiony!
L. - Pon Gru 17, 2007 17:35
przepiekny
ale moze tak by źródło podać skąd fotka.
Anonymous - Pon Gru 17, 2007 17:49
Piękny! Jaki ciemny i mocny, nawet jak na seal pointa
amusia - Pon Gru 17, 2007 22:16
z gogle jak kotow zdjęć szukałam to na kilkudziesiatej stronie był -takiego to bym chciala kazdego po jednym siamese: mysie (juz mam) i szcura (może keidyś) i kota (zamówiony ale tata nie chce sie zgodzić)
[ Dodano: Nie Gru 23, 2007 09:32 ]
Ja mam pytanie bo na stronie jednej z hodowli znalazlam 2 fuzzy agouti i jeden był taki bez pigmentu a 2 byl ciemnawy czy wszytkie odmiany z wiekiem robią się "białe"? Czy zostają ciemne i mają ciemny meszek w zależnośći od odmiany?
Matrix - Nie Sty 13, 2008 23:43
mam pytanie..Czy to normalne i pewne,że beżowe ogonki z wiekiem rudzieją?
sachma - Pon Sty 14, 2008 09:08
amusia, na jakiej stronie - wazny jest wiek i znaczenia. Powinnas dac link do strony z ktorej jest zdjecie, bo nie jest ono twoja wlasnoscia i masz obowiazek powiedziec czyje ono jest.
Ewa - Pon Lip 07, 2008 20:46
Dzisiaj się zadziwiłam. W sklepie na ul Zwycięzców jest szczurek całkowicie biały z czarnymi oczami. Wiem, ze są pewnie rubinowe ale wygladają jak czarne.
Anonymous - Wto Lip 08, 2008 10:36
to może byc BEW czyli biały z czarnymi oczkami, albo "wybielony" husky
Ewa - Wto Lip 08, 2008 18:24
Mam taka wybieloną szczurzynkę. Ten zaś wygląda jak klasyczny albinos (cały biały).
Mangusta - Wto Lip 08, 2008 18:33
to też zależy od genów. mam dwie husky, jedną beżową która wybielała w ciągu 2 tygodni i teraz tylko na karku ma trochę beżu, druga jest standardowym niebieskim husky, ma już ponad pół roku (jak ten czas leci...) i jej jaśnienie jest ledwo zauważalne. chyba już taka zostanie, ewentualnie będzie się wybielać bardzo powoli przez całe życie. być może tamto to też husky, tylko właśnie kompletnie wyblakły.
L. - Wto Lip 08, 2008 18:41
Ewa, nie sądzę aby to był BEW Taki BEW mógłby być jednie w sklepie przy granicy czeskiej albo niemieckiej. A nawet w to nie chce mi się wierzyć.
A może to po prostu ivory ? one mają oczy black ?
Albo bardzo ciemne dark ruby i światło słabe.
nezu - Wto Lip 08, 2008 18:48
BEW to szczur znaczony bez znaczeń i jako taki może się nawet przypadkiem pojawić w miocie po husky patched, więc i tu mógł się taki urodzić, choć bardziej jestem skłonna uwierzyć w to że to husky patched a nie BEW i to już haszczejący z, dajmy na to, kilkoma czarnymi włoskami.
Natomiast poprawię L, nie PO PROSTU ivory, ivory na kontynencie europejskim jak na razie NIE WYSTĘPUJE. Ivory to albinos z genem BE, tym samym który daje black eyed siam, black eyed himi i pokrewne, tyle że bez colourpointa tutaj. Poza UK występuja na razie tylko pojedyncze sztuki burm i black eyed siamese, ivory się na razie nie wyciąga. Ivoryhoduje się na razie tylko w UK i USA.
|
|
|