Higiena i pielęgnacja - Podkłady higieniczne, podpaski i inne zamiast ściółki
Devona - Wto Sie 18, 2009 08:02
Layla, chodziło mi o to, że jeśli nie odkleją podpaski, to nie zjedzą kleju, a nie podpaski . Chociaż moich chłopcy nie ich nie zdjedli, są trochę ponadgryzane w niektórych miejscach . Layla napisał/a: | rekonwalescenci są u mnie na często zmienianej ligninie i już. | To się u mnie nei sprawdza, bo takie "luźne" posłanie (podkłady, pieluszki jednorazowe Bella, lignina) drą na drobne kawałeczki, znoszą w jeden kąt i w tym śpią. Już po dwóch godzinach smród jest niesamowity, a przecież nie będę zmieniać im podłoża kilkanaście razy dziennie. U mnie jak do tej pory podpaski świetnie się sprawdzają .
Layla - Wto Sie 18, 2009 08:04
Devona, u mnie też tak czynią, ale nie ma aż takiego smrodu, bo jakoś mało się załatwiają po operacji, zmieniam kilka razy dziennie, ale nie stanowi to jakiegoś problemu, w końcu to kilka dni, a nie tygodni. O ile w przypadku rekonwalescentów pomysł faktycznie niezły, to nie wyobrażam sobie tego w klatce na co dzień.
Devona - Wto Sie 18, 2009 08:08
Layla napisał/a: | O ile w przypadku rekonwalescentów pomysł faktycznie niezły, to nie wyobrażam sobie tego w klatce na co dzień. | Też tak sądzę. Ja nawet nie wkładam papieru na co dzień, bo moje zwierzaki robią z niego taką kupkę, w której siedzą, sikają w nią, a później w tym śpią i strasznie śmierdzi. Layla napisał/a: | Devona, u mnie też tak czynią, ale nie ma aż takiego smrodu, bo jakoś mało się załatwiają po operacji, zmieniam kilka razy dziennie, ale nie stanowi to jakiegoś problemu, w końcu to kilka dni, a nie tygodni. | Tylko widzisz - moje chłopaki wyjątkowo śmierdzą, helen.ch może potwierdzić . To raczej jest rodzinne, bo jej Ciapek, syn mojego Brico i brat Czesława, też jest takim śmierdzielem. Ja im naładowałam tego wszystkiego do klatki bardzo dużo, ale zapach był taki okropny, że zaczęłam szukać innych rozwiązań i znalazłam ten temat .
Olga - Wto Sie 18, 2009 12:00
hehe widze, ze sie temat przyja
Devona, z mojej praktyki Ci doradze, ze jesli juz sie zdecydujesz na podpachy to kup takie w miare cienkie, bez skrzydelek "Buly" sie swietnie sprawdzaja u maluchow, ale doroslego ogonka moze to denerwowac i to zerwie. Cienkie natomiast ladnie przylegaja, troche estetyczniej wygladaja (tu bije do L. ) i jak ma sie szczescie to ogonki nawet nie zauwaza tej zmiany
Ja +
L. - Wto Sie 18, 2009 12:13
Off-Topic: | Olga, zakładaj temat o swoich "O"bobasach ;d i zdjęcia dawaj! nawet z komórki ;d |
Olga - Wto Sie 18, 2009 12:18
L. Ok juz mam pare fotek Zaloze jak znajde chwile...pewnie w weekend
ps. one maj jakas straszna jazde na salate!!! Jak dostaja w jednym czasie jogurt i salate to wybieraja zielenine!! W zyciu czegos takiego nie widzaialm!!!
L. - Wto Sie 18, 2009 12:22
Off-Topic: | Olga, bo u mnie nie dostawały jogurtów czy czegoś takiego ze względu na to, że Kisses nie mogła tego dostawać. Więc maluchy jadły ogórki, jabłka, kukurydzę makaron z gerberkiem, jajkiem - musisz ich stopniowo przyzwyczaić, chociaż może się okazać, że mają francuskie podniebienie ;d |
Devona - Wto Sie 18, 2009 12:45
Olga, ja tam nie wiem, czy one wolą buły czy nie buły, na razie nie odrywają tych, które przykeiłam . Do szatkowania mają ligninę i tak też się z nią obchodzą .
Mangusta - Czw Sie 20, 2009 12:51
może i pomysł dobry ale ten widok podpasek poprzyklejanych do półek.... brrr.
sachma - Czw Sie 20, 2009 14:47
a czy nie bedzie estetyczniej włożyć podkłady dla szczeniąt?
moje by to zjadły od razu.. ale moje zjadają wszystko co jest w klatce..
sylwikk - Wto Sie 25, 2009 14:41
hahaha pomysl ekscentryczny;D moze lepiej wkładki hihieniczne nie zawieraja tego wchłaniajacego wilgoc dziadostwa sa mniej widoczne i slicznie pachna rumiankiem chociaz pewnie i tak po pierwszym dniu beda w strzepach;D
Licho - Pią Sie 28, 2009 08:07
Moje dziewczyny dostają szału na widok plastrów, cerat, waty. Już ja wiem co by z tymi podpaskami było. Strzępy w sekund pięć.
sylwikk - Pią Sie 28, 2009 09:26
hahaha ojj tak moja jak zobaczyla plaster na nodze to sie na niego odrazu rzucila i zgryzla a zrobila to bardziej profesjonalnie niz lekarz bo doslownie zadnego bolu nie czulam xD
kami-chan - Wto Lis 03, 2009 18:26
Podpaski to dobry patent dla starych, chorych szczurków. Ja wkładałam podpaskę w środek hamaka pod mojego szczurcia bo sikał pod siebie.
Bel - Śro Lis 18, 2009 09:19
Wiem co się dzieje gdy szczurki mają chusteczki w klatce... rozpierducha na całego takie podpaski nie zdały by u mnie egzaminu półeczki to ja 2 razy dziennie przecieram..najlepiej nawilżonymi chusteczkami(nawilżony papier toaletowy ) a całą kuwetę myję co 2 dzień... do tej pory miały trociny i je z kąta odgarniały by się wysikać.Teraz stosuję drewniany żwirek i to samo... więc kupiłam kuwetę narożną do klatki...ciekawa jestem czy załapią,że to ich toaleta czy przypadkiem zamontują się tam by spać
|
|
|