Higiena i pielęgnacja - Poradnik kąpielowy.
karino - Sob Lut 21, 2009 14:51
jak przyzwyczajać szczura do wody
http://www.youtube.com/wa...feature=related
jak widać na filmiku moczą całą głowę i nic im nie jest.
ja swoje porostu wrzucałam do wanny, jak popływały trochę to je wyciągałam, ale nie były za szczęśliwe... spróbuje metody z filmiku
Oli - Sob Lut 21, 2009 16:09
karino napisał/a: | jak widać na filmiku moczą całą głowę i nic im nie jest. | tego nie wiemy i jakoś średnio chce mi się wierzyć, że nic by im nie było, gdyby podczas kąpania ktoś swojemu szczurowi zmoczył tak głowę. Po pierwsze filmik jest raczej przyzwyczajaniem do wody w celu pływania, a nie kąpieli, a po drugie szczur tam sam nurkuje, a nie człowiek polewa mu głowę.
Anonymous - Sob Lut 21, 2009 17:47
karino napisał/a: | ja swoje porostu wrzucałam do wanny, jak popływały trochę to je wyciągałam, ale nie były za szczęśliwe. |
no nie dziwie sie, ze szczesliwe nie byly...
baradwys - Sob Lut 21, 2009 18:04
Cytat: |
ja swoje porostu wrzucałam do wanny, jak popływały trochę to je wyciągałam, ale nie były za szczęśliwe... | no ja im się wcale nie dziwię że nie są szczęśliwe!! Ja biorę każdego osobno myję w umywalce. Napuszczam trochę wody lekko moczę dupki a potem spłukuje pod bieżącą wodą... reszta czeka grzecznie w wannie (jeśli jestem u rodziców) lub w brodziku (jeśli jestem w Murci) wyściełanym ręcznikiem... by po wytarciu nie zziębić się od razu:)
karino - Sob Lut 21, 2009 21:47
Z wrzucaniem do wanny miałam na myśli taka ilość wody żeby, jak chciały mogły stanąć na łapkach. po prostu nie myłam ich żadnymi specyfikami, ciepła woda dobrze "usuwała" wszelkie smrodki.
Sandra - Śro Lip 22, 2009 07:22
moje ogonki czeka kąpiel szczególnie jednego bo jest strasznie brudny i zaniedbany przez ostatnia właścicielkę.spróbuje w brodziku. Nizoral jest przeciwłupieżowy i myje sie nim szczurki.Czy można uzyć innego służącego do tego samego??bo mam w domu bardzo doby i dość drogi i zastanawiam się czy mogę go zastosować.
[ Komentarz dodany przez: Hally: Sro Lip 22, 2009 09:30 ]
błędy poprawione.
Anonymous - Śro Lip 22, 2009 07:38
Sandra, użyj nizoralu, możesz kupić w małej saszetce. Kosmetyki kolorowe dla ludzi nie są dobre dla zwierząt. Nizoral jest szamponem aptecznym, leczniczym i jest zdecydowanie lepszy.
Sandra - Śro Lip 22, 2009 08:11
oki to kupie taka saszetke.
Oli - Śro Lip 22, 2009 18:51
Sandra, płyn do higieny intymnej też się nada. Tylko przy wszelakich myciach trzeba uważać na to, by się nic do oczu i uszu nie dostało.
Sandra - Śro Lip 22, 2009 19:22
Tak wiem wiem już czytałam:)
korusia05 - Czw Lis 05, 2009 21:08
Ja swoich nie moczę
Tzn. moczę, ale szczoteczką do zębów
Wg mnie bezpieczniejsze
lolek - Nie Sty 03, 2010 22:12
ac o powiecie o sytuacji gdy mał szczurek garnie sie do wody (3 tygodniwy okolo;)gdy patrzy jak jego ziomki pływaja w wannie sam najchetniej by wskoczył ale nie wkladalem go bo sie jeszcze boje
mysllicie ze jest jeszcze zamaly na spotkanie z woda?
Anonymous - Nie Sty 03, 2010 22:50
łoł, moje ogony na widok wody bez mała zaczynają szczekać... nawet oczyszczenie ogonów niekiedy graniczy z cudem.
zuuzuushii - Pon Sty 04, 2010 00:32
a moje dzisiaj brodziły sobie w talerzu:) zamierzam je przyzwyczaić stopniowo do wody (oczywiście kąpiel będzie dopiero gdy zrobi się cieplej). Czego się nie zrobi dla samkołyka:p
lolek - Pon Sty 04, 2010 15:46
nom mysle ze maly chcial iscc za swoimi kolegami;p ale co wy myslicie moge go włozyc do wody?
|
|
|