Planowane mioty - Miot "A" Ratteria Rataty
Ratata - Nie Maj 06, 2007 08:53
Dziękuję za kciuki, przydadzą się na pewno
pituophis - Nie Maj 06, 2007 15:16
Cytat: | pewna szansa na Black i Agouti |
Off-Topic: | Zupełnie nie rozumiem, jak po dwóch pink eye dilute miałyby wyjść non pink eye.... Jeśli blue, to też nie blue, tylko american/russian silver.
Kciuki oczywiście trzymam, niezależnie od kolorów Samiczka śliczna! |
sachma - Nie Maj 06, 2007 20:49
Off-Topic: | pituophis, ojciec Furbiego jest chocolate, jego rodzenstwo to 2x black, 4x blue 2x beigle i 2x champange.. nie wiem jak od strony matki to wyglada.. ale mysle ze chocby on niesie blue i black ale zobaczymy jak to bedzie wygladalo, jak juz sie urodza
rowniez kciukam |
Ratata - Nie Maj 06, 2007 21:18
Góró Nezu powiedziała, że jest szansa, więc jest
Od strony Toffee były: Silver Fawn, Black, brat ojca był Blue z tego, co pamiętam
Anonymous - Nie Maj 06, 2007 21:19
No wreszcie jakaś szczurowa hodowla w okolicy;]
pituophis - Pon Maj 07, 2007 05:59
Cytat: | le mysle ze chocby on niesie blue i black |
Off-Topic: | NIE MOŻE "nieść" black. Furby jest black z rozjaśnieniem pink eye dilution, czyli champagne, a Toffee agouti z tym samym rozjaśnieniem. Allel dający rozjaśnienie jest recesywny względem normalnego allelu, więc żeby widać było efekt fenotypowy u szczura, musi być w 2 kopiach... a w tym momencie nie ma już jak ukryć się tam black.:) |
sachma - Pon Maj 07, 2007 08:31
pituophis, we will see..
Anonymous - Czw Maj 10, 2007 16:37
Ok. Dajcie mi pięć minut, wycinam Was.
Ratata - Czw Maj 10, 2007 16:38
Nezu, dziękuję, że się wypowiedziałaś.
Plei, Cytat: |
Ratata, jakie są kolory rodziców tak naprawdę ? |
zabrzmiało dla mnie jak zarzut o fałszowanie prawdy.
Poprosze moderatorstwo o wycięcie offa i koniec dyskusji.
[ Komentarz dodany przez: Juni: Czw Maj 10, 2007 17:57 ]
Zrobione. Jak ktoś jeszcze ma jakieś problemy to proszę o PW do mnie lub Rataty.
I na przyszłość proszę o PW żeby wyciąć albo o klikanie w "zgłoś post"
Mod. Juni
Pleiades - Pią Maj 11, 2007 07:05
Aha, widze, że pierwszy post poprawiony i kolorki teraz się zgadzają
Ratata napisał/a: |
zabrzmiało dla mnie jak zarzut o fałszowanie prawdy. |
Nie, ja po prostu myslałam, że może źle przepisałaś kolor, np. silver fawn zamiast fawn, zwłaszcza że wspominałaś o kolorach przewidywanych black i blue, więc myślałam z początku, że któryś rodzić jest r.e.d., a nie oba p.e.d. i stąd niepowozumienie wynikło. Dlatego poprosiłam jeszcze raz o spojrzenie na kolory rodziców i zweryfikowanie kolorków młodych. Teraz jest przecież oraj, wystarczyło to sprawdzić, że oboje to p.e.d.-y i się nic innego z nich nie urodzi, jak rozjaśnione.
Ja też się pomyliłam w określaniu kolorów młodych w miocie B, bo zapomniałam przecież, że oboje rodziców to niebieściaki i beżów nie będzie, tylko platyny wśród dzieci... Musiałam potem szybko informacje na stronie poprawiać. Na szczęście to było jeszcze przed kryciem, więc nie musiałam się chętnym tłumaczyć ze zmian
Szkoda, że uszka tylko standard będą u Ciebie, bo na takiego ambera ślinię się od dawna..
Będą piekności
Ratata - Pią Maj 11, 2007 10:19
Umaszczenia rodziców są podane w pierwszym, zaktualizowanym poście. Nie ma tam żadnych błędów ani pomyłek.
Wiadomo natomiast, że w kilku czeskich miotach z takich rodziców urodziły się nie tylko szampany i amberki
Plei, poza tym one Dc będą
AngelsDream - Pią Maj 11, 2007 10:23
Ratata, Ty wiesz co ja myślę... Eh eh... Taki piękny miot.
Anonymous - Pią Maj 11, 2007 11:47
Off-Topic: | Pleiades, Ratata, już wyjaśnione? Proszę jednak w PW jeśli chcecie kontynuować temat genetyczny |
Ratata - Sob Maj 12, 2007 17:23
Angels, ja wiem, ale Ty też wiesz, co ja bym chciała
Off-Topic: | Juni, ale teraz to już na temat |
Chesti - Pon Maj 21, 2007 19:36
omg takie piękności... i do tego w Krakowie
Echhhh... gdyby nie ostatnie wydarzenia w stadzie moich chłopów
Tak czy siak, trzymam kciuki i głośno kibicuję!
|
|
|