To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Pytania, porady i dyskusje - Cena sekcji zwłok gryzonia - Wrocław

Biała - Nie Sty 01, 2012 17:27

Yenna, musieli sie pytac jaką chcesz sekcje ;)
emileczka - Pon Sty 02, 2012 14:49

Bel napisał/a:
Emilka wiesz ile kosztuje utylizacja zwłok?
z tego co się pytałam w niektórych lecznicach to 20-30zł chceli za utylizację. Widocznie chcą zarabiać na czym się da, tak jak napisałaś.
Yenna - Pon Sty 02, 2012 23:06

Dzisiaj przeszłam się do nich, bo do 18.00 nie zadzwonili z wynikami sekcji- będą dopiero jutro :roll: Już byłam w stanie myśleć, więc dopytałam co i jak. Otóż: policzyli za sekcję pełną (nie wiem czym się różni od ogólnej, nigdy nie miałam z tym do czynienia), ale bez histo.
susurrement proszę Cię, nie rób takich oczu, zrozum, siedziałam w domu przez dwa dni, sama z różnymi myślami, po prostu chciałam rozeznać się w cenach we Wro.
Teraz zdałam sobie sprawę, że na pytanie czy chcę sekcję pełną odpowiedziałam, że tak, chociaż w tamtym momencie nie wiedziałam o czym oni do mnie (chwilę wcześniej na rękach odszedł mi scurek, sami chyba rozumiecie...).
Dalej wydaje mi się to za drogo, ale cóż.
Dziękuję za wszystkie posty, temat do zamknięcia.

Licho - Wto Sty 03, 2012 07:53

Yenna, a mogła byś dopytać na przyszłość czym sie różni sekcja pełna od ogólnej??
Bel - Wto Sty 03, 2012 08:04

pełna=łącznie z głową. Ogólna= tylko otwieranie brzucha i klatki. Cena wraz z głową z tego co pamiętam w Warszawie w MedicaVecie wynosiła 90 zł. Jak jest teraz-nie mam pojęcia ;)
Yenna - Wto Sty 03, 2012 13:10

Bel, Dzięki za info:) ja tez nie wiedziałam czym się różnią te dwie sekcje. Co do ceny- a mówią ze to w Wawie drogo...
Pacyfka - Wto Sty 03, 2012 13:21

Ja raz zostawiałam ciałko szczurka po uśpieniu na sekcję. Dr Piasecki zaproponował mi, że zrobi sekcje na klinikach ze studentami i będzie ona wtedy bezpłatna, ale nie dostane oficjalnych wyników na papierze tylko ustne.
Bel - Wto Sty 03, 2012 13:31

warto jednak zapytać i upewnić się, że będzie bezpłatna. Kiedyś miałam taką sytuację, że miała być bezpłatna bo wet chciał mieć badania jakieś do swojej pracy a wyszło jak wyszło i wyciągnął rękę po pieniądze :]
Nasza obecna Pani doktor nie bierze pieniędzy za sekcję bo jak twierdzi "przydadzą się jej do własnej wiedzy".

Yenna - Wto Sty 03, 2012 18:07

Pacyfka, z tym, że ciałka nie przyjmował dr Piasecki, a jego żona, kierownik przychodni, nie było mowy o żadnym ugadywaniu się :wink: I tak ubłagaliśmy, żeby pozwoliła nam zapłacić za parę dni ( koniec miesiąca, do tego Sylwester, nie mieliśmy aż tyle kasy -.-"), więc się zgodziła, bo 2.01 i tak mieliśmy przyjść na szczepienie z kociakiem. Wczoraj na wizycie od razu po zajrzeniu w komputer - "Państwo macie jakieś zadłużenie, tak?" :? Zapłaciliśmy, a wyniki sekcji tylko jutro, jutro i jutro....
agacia - Czw Sty 12, 2012 18:35

Yenna, jak oddawałam Irysa na sekcje miałam zapłacić jak już będzie po wszystkim, bo niewiadomo było ile za wszystko wyjdzie, a zalezalo mi na zrobieniu posiewów i w razie zmian w narzadach histopatologia. Wyszło wtedy 107zł. U Piaseckiego sekcja pełna oznacza oddanie narządów do posiewu. Wtedy też dr Zalesińska mówiła mi, że sekcja robiona u nich na miejscu jest za darmo (chyba ta niepełna)
Jak dawałam Colina płaciłam już z góry też coś około 110zł. Piasecki robi sekcje na uczelni i tam daje narzady na posiew i histopatologie.
Mishe dawałam na sekcje od razu na uczelni do dr Woźniak i razem z posiewem kosztowało mnie to nie więcej jak 80zł, ale nie pamiętam ile dokładnie.

Ale dowiedzieć się od nich wyników to masakra. Szczerze mówiąc myślałam, że skoro szczura zostawiałam w Zwierzyńcu to tam będę mogła wyniki odebrać, a nie dobijać się telefonicznie do Piaseckiego i to najlepiej do godziny jak będzie na uczelni :roll: Czyli akurat w godzinach gdy o tym zapominałam albo nie miałam czasu, a jak miałam czas to dr był zajęty i nie odbierał.

Co do cen to nie uważam by w Zwierzyńcu było drogo. W lecznicy gdzie jestem na stażu są wyższe ceny.

Biała - Czw Sty 12, 2012 19:20

Ja wyniki sekcji Viśni miałam od razu, choć to była inna sytuacja, akurat doktor miał czas, a ja poczekałam na wyniki.