Wystawy szczurów rodowodowych - IX OWSR w Katowicach
Cerro - Pon Kwi 05, 2010 17:22
Dzięki, Oli.
Kamień spadł mi z serca, bo jak przeczytałam na stronie kotów, że tam mają być o 7:30 to mi włosy dęba stanęły .
S - Wto Kwi 06, 2010 18:11
Off topic:
Mam pytanie do organizatorów wystaw: Czy jesteście zainteresowani - jako ciekawostki - obecności wielkoszczura gambijskiego na wystawie, jak "eksponatu"? Od hodowczyni Modiego mam informacje, że Modi bywał na czeskich wystawach szczurów rasowych, tak więc wie co i jak, tzn. nie będzie to traumatyczne przeżycie dla niego.
Jeżeli tak, to pytanie dotyczy przyszłych wystaw, bo do Katowic nie dojadę.
gratis - Wto Kwi 06, 2010 18:16
S, szczerze, dla samej siebie straszliwie bym chciała poznac, chocby zza szybki gambiana. Mam nadzieję, że dziewczyny nie będą miały nic przeciwko [reszta SHSR] jeśli koty się zgodzą następna wystawa będzie w czerwcu w Krakowie.
Tylko musisz się liczyc z tym, że Gambiany są inaczej hodowane niż szczury, więc trzeba będzie go inaczej "określic". I przygotowac na wiele takich samych, często bezsensownych pytań.
Niamey - Wto Kwi 06, 2010 18:35
łoo! Nie w mojej to gestii leży, ale jako potencjalny widz, byłabym zachwycona!!
Oli - Wto Kwi 06, 2010 18:39
pomyślcie tylko czy i nasze szczury będą
baradwys - Wto Kwi 06, 2010 18:41
Ja jako widz również byłabym zachwycona ale ja jako Ja raczej nie za bardzo bo ciągle jest moda na coś "nowego" i potem namnożyło by się Gambosiów na potęgę i jeszcze zoologi zaczęły by je sprzedawać
gratis - Wto Kwi 06, 2010 18:49
UWAGA
Dojazd na miejsce wystawy z dworca PKP w Katowicach.
1) Wychodzicie z dworca wyjściem/wejściem głównym, przechodzicie przez całe nadziemne przejście, schodzicie schodami w dół.
2) Znajdujecie się teraz obok kiosków, w jednym z nich zakupujecie bilet[y] ulgowy/normalny na JEDNO miasto. [na tym polega myk, że to miejsce jest traktowane jeszcze jako KATOWICE]
3) Ten przystanek, który widzicie po tej stronie ulicy, gdzie stoicie to przystanek tramwajowy z którego odjeżdżacie.
4) Wsiadacie do tramwaju 0 w kierunku Chorzów Stadion Śląski Pętla Zach.
bądź do tramwaju 11 w kierunku Chebzie Pętla.
W obu przypadkach wysiadacie na przystanku WPKiW Wejście Główne
5) Wchodzicie wgłąb parku, idziecie sobie alejką aż zauważacie halę, najprawdopodobniej po Wasze lewej stronie.
heniok - Wto Kwi 06, 2010 19:22
gratis napisał/a: | jeśli koty się zgodzą następna wystawa będzie w czerwcu w Krakowie. |
Co gdzie kiedy bo nie jestem w temacie
A Gambianka jak wszystko wypali będziesz mogła pomiziać szybciej niż myślisz
zuuzuushii - Wto Kwi 06, 2010 20:44
heniok napisał/a: | będziesz mogła pomiziać szybciej niż myślisz |
a to to da się w ogóle głaskać? Ręki nie odgryzie?
Ok, a gdzie da się zaparkować, bo jak tak patrze na zdjęcia z lotu ptaka to widzę same pola daleko trzeba będzie iść?
/edit: coś tam już znalazłam.
Kto mi szczury przypilnuje? Chciałabym zwiedzić ten park
aha, i czy za wstęp do parku i aby wejść na wystawę jako osoba wystawiająca płacę?
gratis - Wto Kwi 06, 2010 21:07
zuuzuushii, wstęp do parku jest bezpłatny, nie wiem jak parkin szczerze powiedziawszy. Oczywiście za wejście na teren wystawy nie płacisz - to zawarte jest w opłacie za wystawę, identyfikatory Wam dzisiaj zrobiłam.
A tymczasem rozpiska szczurów o jakże niebanalnej nazwie pliku "nowa katowice inny podzial.doc"
http://chomikuj.pl/gratisiak/Dokumenty
Oli - Wto Kwi 06, 2010 21:13
jest błąd - Duplo ma uszy standard, nie dumbo
gratis - Wto Kwi 06, 2010 21:14
o niee tych błędów się bałam, jutro poprawię.
Proszę przeglądnijcie swoje szczury czy wszystko dobrze powpisałam.
Bel - Wto Kwi 06, 2010 21:26
gratis, Le Golas black husky,Peregrin nie topaz a fawn...
baradwys - Wto Kwi 06, 2010 21:29
believe_86, topaz i fawn to to samo (topazy są ciemniejsze) tylko u nas się tego nie rozdziela tak jak Equus jest wpisany jako fawn ale w Polsce jest jedna nazwa topaz
gratis - Wto Kwi 06, 2010 21:42
believe_86, spójrz do zgłoszenia - zrobiłaś tam błąd, bo w Twoim zgłoszeniu Le Golas jest "dumbo, double rex, self"
Fawn to to samo co topaz jak już wspomniała Shy, to tylko czesi sobie życie zatruwają.
|
|
|