To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Wystawy szczurów rodowodowych - IX OWSR w Katowicach

Cerro - Pon Kwi 05, 2010 17:22

Dzięki, Oli.
Kamień spadł mi z serca, bo jak przeczytałam na stronie kotów, że tam mają być o 7:30 to mi włosy dęba stanęły :) .

S - Wto Kwi 06, 2010 18:11

Off topic:

Mam pytanie do organizatorów wystaw: Czy jesteście zainteresowani - jako ciekawostki - obecności wielkoszczura gambijskiego na wystawie, jak "eksponatu"? Od hodowczyni Modiego mam informacje, że Modi bywał na czeskich wystawach szczurów rasowych, tak więc wie co i jak, tzn. nie będzie to traumatyczne przeżycie dla niego.
Jeżeli tak, to pytanie dotyczy przyszłych wystaw, bo do Katowic nie dojadę.

gratis - Wto Kwi 06, 2010 18:16

S, szczerze, dla samej siebie straszliwie bym chciała poznac, chocby zza szybki gambiana. Mam nadzieję, że dziewczyny nie będą miały nic przeciwko [reszta SHSR] jeśli koty się zgodzą następna wystawa będzie w czerwcu w Krakowie.

Tylko musisz się liczyc z tym, że Gambiany są inaczej hodowane niż szczury, więc trzeba będzie go inaczej "określic". I przygotowac na wiele takich samych, często bezsensownych pytań. ;)

Niamey - Wto Kwi 06, 2010 18:35

łoo! Nie w mojej to gestii leży, ale jako potencjalny widz, byłabym zachwycona!!
Oli - Wto Kwi 06, 2010 18:39

pomyślcie tylko czy i nasze szczury będą ;)
baradwys - Wto Kwi 06, 2010 18:41

Ja jako widz również byłabym zachwycona ale ja jako Ja raczej nie za bardzo bo ciągle jest moda na coś "nowego" i potem namnożyło by się Gambosiów na potęgę i jeszcze zoologi zaczęły by je sprzedawać :/
gratis - Wto Kwi 06, 2010 18:49

UWAGA

Dojazd na miejsce wystawy z dworca PKP w Katowicach.

1) Wychodzicie z dworca wyjściem/wejściem głównym, przechodzicie przez całe nadziemne przejście, schodzicie schodami w dół.
2) Znajdujecie się teraz obok kiosków, w jednym z nich zakupujecie bilet[y] ulgowy/normalny na JEDNO miasto. [na tym polega myk, że to miejsce jest traktowane jeszcze jako KATOWICE]
3) Ten przystanek, który widzicie po tej stronie ulicy, gdzie stoicie to przystanek tramwajowy z którego odjeżdżacie.
4) Wsiadacie do tramwaju 0 w kierunku Chorzów Stadion Śląski Pętla Zach.
bądź do tramwaju 11 w kierunku Chebzie Pętla.
W obu przypadkach wysiadacie na przystanku WPKiW Wejście Główne
5) Wchodzicie wgłąb parku, idziecie sobie alejką aż zauważacie halę, najprawdopodobniej po Wasze lewej stronie.

heniok - Wto Kwi 06, 2010 19:22

gratis napisał/a:
jeśli koty się zgodzą następna wystawa będzie w czerwcu w Krakowie.

:shock:

Co gdzie kiedy bo nie jestem w temacie :twisted:

A Gambianka jak wszystko wypali będziesz mogła pomiziać szybciej niż myślisz :wink:

zuuzuushii - Wto Kwi 06, 2010 20:44

heniok napisał/a:
będziesz mogła pomiziać szybciej niż myślisz

a to to da się w ogóle głaskać? Ręki nie odgryzie?

Ok, a gdzie da się zaparkować, bo jak tak patrze na zdjęcia z lotu ptaka to widzę same pola :mrgreen: daleko trzeba będzie iść?
/edit: coś tam już znalazłam.

Kto mi szczury przypilnuje? Chciałabym zwiedzić ten park :P

aha, i czy za wstęp do parku i aby wejść na wystawę jako osoba wystawiająca płacę?

gratis - Wto Kwi 06, 2010 21:07

zuuzuushii, wstęp do parku jest bezpłatny, nie wiem jak parkin szczerze powiedziawszy. Oczywiście za wejście na teren wystawy nie płacisz - to zawarte jest w opłacie za wystawę, identyfikatory Wam dzisiaj zrobiłam. :)

A tymczasem rozpiska szczurów o jakże niebanalnej nazwie pliku "nowa katowice inny podzial.doc"

http://chomikuj.pl/gratisiak/Dokumenty

Oli - Wto Kwi 06, 2010 21:13

jest błąd - Duplo ma uszy standard, nie dumbo ;)
gratis - Wto Kwi 06, 2010 21:14

o niee ;( tych błędów się bałam, jutro poprawię.

Proszę przeglądnijcie swoje szczury czy wszystko dobrze powpisałam.

Bel - Wto Kwi 06, 2010 21:26

gratis, Le Golas black husky,Peregrin nie topaz a fawn... ;)
baradwys - Wto Kwi 06, 2010 21:29

believe_86, topaz i fawn to to samo :) (topazy są ciemniejsze) tylko u nas się tego nie rozdziela :) tak jak Equus jest wpisany jako fawn ale w Polsce jest jedna nazwa topaz :)
gratis - Wto Kwi 06, 2010 21:42

believe_86, spójrz do zgłoszenia - zrobiłaś tam błąd, bo w Twoim zgłoszeniu Le Golas jest "dumbo, double rex, self"

Fawn to to samo co topaz jak już wspomniała Shy, to tylko czesi sobie życie zatruwają.