Odżywianie - NIEPOLECANE karmy dla szczurów - temat ogólny
_ogonek_ - Czw Sie 28, 2008 15:55
A co myślicie o tej karmie: http://animalia.pl/produk...uni_Crispy.html
?
Ja daję szczurowi taką tylko że dla chomika. Nie znalazłam w niej jeszcze robali ani innego żywego białka. Ale co do Vitapolu to to jest kompletna porażka.
MouseHouse - Czw Sie 28, 2008 16:27
Ja też głównie daję hamster Crispy.
3runer - Pon Wrz 08, 2008 12:58
mam vitapol i moja szcurzyca wyjada ziarna i nic po za tym ale biszkopty wrzywne wcina az sie jej uszy trzesa jezeli mam wyrazic swoja opinie to chyba jednak komponowanie samemu takich mieszanek jest o wiele lepsze z tego wzgledu ze sie wie co nasze ogonki lubia aha wcina jeszcze bardzo ladnie taka miesna karme dla szczurow ale nie pamietam jak sie nazywa takie szare folijki z obrazkiem szczura
Cietrzew - Wto Wrz 09, 2008 20:23
W 'pelnowartosciowych' karmach zawsze polowa zawartosci to pszenica, ktorej moje ogony nie zezra nawet gdyby mialy umierac. Podobnie z super-zdrowa 'natura szczura', ktora byc moze dawalaby swietne efekty i trzymala je w nienagannej kondycji, gdyby nie fakt,ze jedyna rzecza jaka toleruja w opakowaniu sa pestki z dyni... Generalnie wszystkie produkty herbal pets sa do polecenia,ale nie gdy ma sie wybredne towarzystwo pod swoim dachem.
Dlatego do kazdej karmy zmuszona jestem dodawac duzo pestek i smakolykow wszelkiej masci Off-Topic: | (w koncu sama zywie sie odpadkami z mikrofalowki z lidla,wiec czemu mialabym im tego odmawiac, jesli nie chca jesc niczego zdrowego ) |
Jednak stawiam na 'animals' bo nie dosc,ze karma dla szczura ma u nich chyba mniej dodatkow niz pokarm dla chomika, to jeszcze czesto jest zarobaczona
Layla - Śro Wrz 10, 2008 11:15
Off-Topic: | Cietrzew, jeśli masz wybredne szczury to je po prostu przetrzymaj - i tak w końcu zjedzą Nie cackaj się |
Nisia - Śro Wrz 10, 2008 12:13
Cietrzew napisał/a: | Podobnie z super-zdrowa 'natura szczura', ktora byc moze dawalaby swietne efekty i trzymala je w nienagannej kondycji, gdyby nie fakt,ze jedyna rzecza jaka toleruja w opakowaniu sa pestki z dyni... |
To jakieś wybredne myszy masz... Ja mieszam z nasionami HP i po kilku dniach na dnie miski widać smętne resztki.
Może to dlatego, że ta miska stoi zaraz koło domku, gdzie śpią....
A z tym "super-zdrowiem", to bym nie przesadzała. Tam poza produktami leczniczymi, są po prostu rzeczy, które szczurki lubią: dynia, ogórek. Natomiast wartosć tej karmy wiąże się z procesem przygotowawczym i przechowaniem - nie powinno tam być pasożytów od dzikich gryzoni.
Cietrzew - Sob Wrz 27, 2008 12:28
Zamieniłam żarcie na Vitakraft Menu. Wszystko wydawalo sie ok, ale dzis spostrzeglam,ze kupy moich ogonow maja zielonkawy kolor.... Wymienilam zwirek w momencie, gdy podalam im nowy pokarm,wiec dostrzec to mozna dosc wyraznie. Wczesniej nie bylo tego problemu, a jak wiadomo vitakraft menu ma w opakowaniu mnostwo zielonego granulatu...
nutaka - Sob Wrz 27, 2008 15:22
Chciałam się poskarzyc na Deli Nature dla szczurka, połowa tej karmy to kolorowy granulat którego moje szczury nie tykają.
Anouk - Nie Paź 19, 2008 08:27
Ja NIE* polecam Vitakraft Emotion dla szczura, odradzam też vitapol (oprócz kolby bekonowej)
* Edyt 14.09.2009 roku... Nie, nie, nie polecam. O nie!
Oli - Nie Paź 19, 2008 14:14
Off-Topic: | Dynialu, temat dla polecanego jedzonka też jest. Tutaj piszemy tylko o tym czego nie polecamy. |
Anouk - Nie Paź 19, 2008 19:11
Off-Topic: | Aha, sorry |
Myszowa - Sob Sty 10, 2009 13:28
Zaznaczyłam m. in. Vitapol
3/4 całej karmy to zboża, które zostawały w misce, a jadły tylko te kolorowe chrupki, w których pewnie było mnóstwo konserwantów.
Off-Topic: | Dlaczego nie ma XtraVitalu? Nie mam nic do tej karmy, ale nie wiem, jak inni... |
Layla - Sob Sty 10, 2009 13:29
Myszowa, XtraVital to dobra, polecana karma Autor jej nie umieścił w ankiecie po prostu.
Myszowa - Sob Sty 10, 2009 21:02
Off-Topic: | Layla, wiem ale skoro jest Versele Laga, która również jest polecana... |
sylwikk - Śro Sie 26, 2009 17:19
Dynialu napisał/a: | Ja polecam Vitakraft Emotion dla szczura, oraz odradzam vitapol (oprócz kolby bekonowej) |
hahaha z ta kolba bekonowa swiete slowa ale juz kokosowa tej samej firmy nie smakuje....
a co do Vitakraft maja niezle smakolyki bo karma jest faktycznie do bani.
mojej szczurze tez srednio wchodzi rat complete:(
|
|
|