Higiena i pielęgnacja - Higiena klatki
klaraurs - Śro Cze 01, 2011 14:17
Niamey napisał/a: | Ja nie mogę przestać o tym myśleć | Mam 2 szt. (jedna nierozpakowana) i moje dziewczyny tego nie cierpią, tylko Rebcio to znosi, ale bez entuzjazmu
Niamey - Śro Cze 01, 2011 14:25
klaraurs, chętnie od Ciebie odkupię mam szczurkę, która przychodzi do mnie ciągle na kolana, żebym ją drapała, więc myślę, że jej się spodoba
klaraurs - Śro Cze 01, 2011 14:48
Priscilla - Śro Cze 01, 2011 19:59
mmarcioszka napisał/a: | Oj, nie pokazujcie mi takich rzeczy, bo zbankrutuję
Może jakieś współne zamówienie |
Nie ma sprawy , jak będę miała jechać dam znać i będę zbierać zamówienia !
Onia - Wto Lip 12, 2011 08:43
Przeczytałam cały wątek...wypróbowałam już wiele rzeczy, ale nadal nie mogę pozbyć się osadu....klatka wygląda tragicznie a ma dopiero pół roku, co nakupuję preparatów do osadu to mam wrażenie, ze po każdym myciu jest większy. Może macie na to jakiś sposób, który jeszcze nie był opisany tutaj, byłabym wdzięczna bo szlag mnie już trafia.
mmarcioszka - Wto Lip 12, 2011 11:50
Onia, nie czytałam całego tematu, ale osad schodzi zawsze po kwasku cytrynowym. Możesz go rozpuścić w wodzie i tym roztworem przetrzeć osad, albo najpierw polać osad wodą, a później bezpośrednio na to miejsce nasypać kwasku i odczekać jakieś 15-20 minut. U mnie zawsze działa
Onia - Wto Lip 12, 2011 11:56
mmarcioszka napisał/a: | Onia, nie czytałam całego tematu, ale osad schodzi zawsze po kwasku cytrynowym. Możesz go rozpuścić w wodzie i tym roztworem przetrzeć osad, albo najpierw polać osad wodą, a później bezpośrednio na to miejsce nasypać kwasku i odczekać jakieś 15-20 minut. U mnie zawsze działa |
Tego jeszcze nie próbowałam , dzieki
Anonymous - Pon Sie 15, 2011 12:35
Chcę polecić szczotkę do mycia poideł, dokładnie tą: http://www.zooplus.pl/sho..._gryzoni/214745
Kupiłam ją, ponieważ kosztowała dokładnie tyle ile mi brakowało do bezpłatnej przesyłki, zupełnie w nią nie wierzyłam i długo nie używałam. A potem jak się poidło zagloniło, to byłam zachwycona. Wiele różnych "zwykłych" szczotek okrągłych przerobiłam, w zasadzie żadna nie nadawała się do czyszczenia poidła, ponieważ zostawało sporo nieumytych miejsc. Tymczasem ta szczotka idealnie czyści całą powierzchnię butelki, a ponadto, jak na zdjęciu, rewelacyjnie myje rurkę poidełka.
Nie do końca wiem na czym polega różnica między tą szczególną szczotką (jej większą częścią) a zwykłymi, ale ta szczotka działa perfekcyjnie, a inne nie.
Tym, którzy myją poidła często na pewno się bardzo przyda.
Mao - Pon Sie 15, 2011 14:25
Myślałam nad kupieniem jej, ale nie wiem, czy nada się do Sippy
Anonymous - Pon Sie 15, 2011 18:19
Ja niestety tez nie wiem, mam standardowe: ferplasta i savica.
dudzia - Pon Sie 15, 2011 22:35
Mao, ja mam sippy i ładnie czysci się szczotkami do butelek
Mao - Pon Sie 15, 2011 23:12
dudzia, dzięki ja do tej pory użerałam się z gąbką i efekty jakieś są, ale to niewygodne
Tess81 - Czw Wrz 01, 2011 17:36 Temat postu: Domek drewniany- brzydko pachnący...siuskami ;) Mam do Was małe pytanie. Mam w klatce domek drewniany, ladny z pomalowanym daszkiem na zielono Jeden feler tego domku, to zapach... Moje ogony urzadzily sobie miejsce do sikanai wlasnie w domku Domek nasiaka siuskami i pachnie... same wiecie jak Czy Wasze szczuyary tez maja takie sklonnosci do sikania w domku?
Obawiam sie ,ze na dluzsza mete taki obsikany domek nie bedzie zdrowy dla szczurasow Prosze o Wasze zdanie , pomoc, sugestię?
Pozdrawiam
[ Komentarz dodany przez: karola: Czw Wrz 01, 2011 19:58 ]
Scaliłam z istniejącym tematem o myciu i higienie klatki ponieważ pytanie odnosiło się do odsmrodzenia drewna, a nie do domku jako wyposażenia samego w sobie.
Cola - Czw Wrz 01, 2011 17:49
Tess81, drewno to nie jest dobry materiał do szczurzej klatki. zapachu się nie pozbędziesz. wyrzuć go.
Karena - Czw Wrz 01, 2011 17:52
Tess81, Niestety drewno to zły pomysł. Zamień na plastikowy domek albo z jakiegoś innego materiału
|
|
|