Grupowe zamówienia z e-sklepów - E-sklepy dla zwierząt - co i jak?
Anonymous - Sob Lis 17, 2007 22:13
Ja na zakupy z planety zoo czekałam tydzień, i gdybym zamówiła karmę podstawową, to by mnie szlag trafił. Jednak przezornie zamówiłam w zoolandii i miałam po 2 dniach.
Generalnie jest tak, że w animalii mam zniżkę 3%, ciężko wypracowaną, w zoolandii zniżek jeszcze nie mam i jest taniej niż w animalii. A z dowozem to jest bardzo różnie. Aczkolwiek nigdy nie czekałam tygodnia.
polna - Sob Lis 17, 2007 22:15
Ja nie lubie krakvetu bo z listy 10 produktów mają może 3 w porywach 4. Nie napiszą maila, ani nic, a potem nie ma większości w przesyłce.
falka - Sob Lis 17, 2007 22:24
polna, mi napisali, ale co z tego - najpierw spędziłam godzinę wybierając zakupy, a później się okazało że z 10 mają 4 i nie opłaca się zamawiać
Anonymous - Sob Lis 17, 2007 22:46
Ja w ogóle staram się nie zamawiać w sklepach, które mi nie przywiozą w obrębie Warszawy za 5 zł. Za długo to trwa i za drogo. Jedyny pupilion ma kuriera za 8 zł.
Oli - Sob Lis 17, 2007 23:04
Ja zamawiam w krakvecie i nigdy nie mialam jeszcze problemow, tylko mnie sie tam oplaca bo u nich kupuje karme dla psa 15kg i to juz jest ponad 100 zeta, wiec przesylka gratis. Do tego zawsze ten sam przystojny kurier dostarcza paczke...
sachma - Sob Lis 17, 2007 23:50
Viss, ja jestem przyzwyczajona do Animalii.. tam wysykle mialam po max 3dniach.. a jak czegos nie bylo to od razu mowili.. ogolnie tam kontakt byl znakominy.. a w pupilionie od ostatniego mojego posta nic sie nie zmienilo..
zasadzkas - Nie Lis 18, 2007 01:01
Ja z krakvetem toczyłam boje pół roku. Najpierw źle wpisałam kod do koloru kompletu rogza i wysłali mi co popadło, czyli najgorszy kolor, który nie idzie. Jak napisałam, że nie chcę tego, to nagle znaleźli telefon do mnie i wiedzieli, jak się skontaktować. Pare miesięcy czekałam, aż mieli ten, który chciałam. W końcu, w miarę czekania, zdecydowałam się zrezygnować z rogza, który mnie rozczarował maksymalnie i zamieniłam zamówienie na smycz ferplasta. Kolejne kilka miesięcy. Spore kłopoty z kurierem. Różnica kilkudziesięciu złotych ponoć zapisana na moim koncie rok temu. Do dziś nie zdecydowała się na ponowne zamówienie w tej firmie.
PALATINA - Nie Lis 18, 2007 08:49
Viss napisał/a: | Ja w ogóle staram się nie zamawiać w sklepach, które mi nie przywiozą w obrębie Warszawy za 5 zł. |
Też tak mam, chyba że: Olimpia napisał/a: | Ja zamawiam w krakvecie i nigdy nie mialam jeszcze problemow, tylko mnie sie tam oplaca bo u nich kupuje karme dla psa 15kg i to juz jest ponad 100 zeta, wiec przesylka gratis. |
Jeśli kupuję w krakvecie to jest to karma 15 kg właśnie. Czasem coś jeszcze dorzucę, skoro przesyłka i tak gratis.
Kiedyś zamawiałam karmy w karmydodomu.pl, ale od kiedy dwa razy nie było tego, co chciałam, a potem kurier marudził, że chcę dostawę wieczorem (wczesniej tez zawsze tak sobie życzyłam i nie było problemu), to przestałam tam cokolwiek kupować.
Do animalii już się przyzwyczaiłam - dostawa w 2-3 dni, miły kurier, który zawsze wcześniej dzwoni, więc nie muszę czatować całego dnia w domu bojąc się, że go przegapię.
W zamówieniach zawsze wszystko mi się zgadza. Kurier prosi, żebym sprawdziła, czy wszystko jest ok, czy kolor piłeczki dla psa sie taki, o jaki prosiłam itd.
Anonymous - Nie Lis 18, 2007 09:10
PALATINA napisał/a: | miły kurier, który zawsze wcześniej dzwoni, więc nie muszę czatować całego dnia w domu bojąc się, że go przegapię. | to prawda, ten telefon to błogosławieństwo! Mają ze 3 kurierów, wszystkich znam, pełna kultura. A jak mnie nie ma, to proszę, żeby u sąsiadów zostawili i też git. Ja się na animalii nigdy nie nacięłam i uważam, że obsługę mają na najwyższym poziomie. Nawet w Zoolandii tak nie jest. Tym bardziej ubolewam, że mają drożej.
PALATINA napisał/a: | W zamówieniach zawsze wszystko mi się zgadza. Kurier prosi, żebym sprawdziła, czy wszystko jest ok, czy kolor piłeczki dla psa sie taki, o jaki prosiłam itd. | i dodatkowo, jak coś jest nie teges (np. kolby są robaczywe), to są na wymianę następnego dnia.
civette - Nie Lis 18, 2007 12:55
No widzicie... Dla mnie już po ptakach, ale w zookoziołku więcej nie kupię. Przeraża mnie to, że za kilka dni się przeprowadzam i jeśli w tym tygodniu nie dostanę transportera lub nie uda mi się skontaktować z Kozlem w sprawie zmiany adresu, to nie wiem co będzie!! Paczka może leżeć na poczcie chyba 2 tygodnie i tylko ja mogę ją odebrać A nie będę jechać tu 200 km, żeby transporter na poczcie odebrać !! No i ciury cały czas w kartonie siedzą, bo klatka już pojechała razem z niektórymi rzeczami przeprowadzanymi... (na noc zamknęłam je w mniejszym koszyku-transporterze...)
ZET - Nie Lis 18, 2007 14:54
Pierwsze zakupy przez internet przebiegało tak w planecie zoo:
Cytat: | 02/10/2007 Zamówienie przyjętę
03/10/2007 W trakcie ralizacji
05/10/2007 Wysłane Zgodnie z ustaleniem telefonicznym - brakujące pozycje doślemy na własny koszt w możliwie najbliższym terminie. Za utrudnienie bardzo przepraszamy.
Serdecznie pozdrawiam,
Katarzyna Król
22/10/2007 Wysłane Witam
Najprawdopodobniej w piątek zostanie wysłana reszta zamówionego towaru.
Jeszcze raz bardzo przepraszam i serdecznie pozdrawiam,
Katarzyna Król
06/11/2007 Wysłane Wysłano brakujące pozycje, jeszcze raz bardzo przepraszam za tak długi czas oczekiwania.
07/11/2007 Dostarczone
|
helen.ch - Nie Lis 18, 2007 16:09
Viss napisał/a: | Pan Adrian Kozioł potrafi doprowadzić do szału. Pisałyśmy o tym w tym temacie z Helen. | oj potrafi, brrrrr, jak sobie przypomnę.... ale mu przez telefon wtedy obiecałam, że będę jego sklep innym odradzać i sama nic nie zamówię.. ha, dotrzymuję słowa.
falka - Nie Lis 18, 2007 17:21
helen.ch, ja także dotrzymuję postanowienia po Twoich i Viss perypetiach, pomimo że mnie kusiło u Kozła zamówić klatkę, bo nigdzie nie ma, ale nie będę dawać zarabiać naciągaczowi!
sue - Nie Lis 18, 2007 18:00
A ja dzisiaj weszłam sobie na animalię w karmy, Versele Laga, Prestige dla szczurka. cena- ponad 16 zl Poleciałam do pokoju, a tam, na mojej karmie ze sklepu, też 800 gram 13.50. Coś tu chyba nie halo?
sachma - Pon Lis 19, 2007 12:26
jak ktos chce cos na juz w pupilionie to nie radze... 12.11 zlozylam zamowienie.. no i coz.. do dzis nie wiem co juz jest a czego nie ma, wiem tylko ze paczka jest pakowana, od 15.11 nikt nie podpowiedzial na moje pytanie.. super po prostu.. wole przeplacic i z Animalii miec w 2dni niz zaoszczedzic i czekac tydzien az ktos mi laskawie paczke spakuje - no i kurier o wiele drozszy..
|
|
|