To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Interwencje/Pilne - Fundacja Ogony - Kontrola w hodowli Rat's Baradwys

Agucha - Śro Lis 28, 2012 15:48

FundacjaOgony napisał/a:
AD oczywiście FO wystąpi z oficjalnym pismem do opiekunki psów o przedstawienie opinii. Do tego też wszystkie wypowiedzi na temat zwierząt P. są archiwizowane (na wypadek zmiany frontu) i przekazane policji 6 grudnia podczas przesłuchania, w tej sprawi, przedstawiciela fundacji.

Cytat:
FundacjaOgony napisał/a:
Opiekunka jeśli nie chce przekazywać dokumentów i ich upubliczniać ma do tego prawo. Jednak na pewno będzie również w tej sprawie przesłuchiwana więc będzie musiała tam potwierdzić przedstawiane na FB opinie.

Witam,
jako że wątek na którym zadałam pytanie został zamknięty, a wciąż jestem wywoływana do tablicy... chciałabym się przypomnieć i ponownie pytam:

Kto udostępnił i w jakiej formie protokół wewnętrzny Urzędu Gminy Gorzkowice z ostatniej interwencji u P., na którym widnieją moje dane teleadresowe? Nie istotne, że w internecie krąży to pismo z zamazanymi danymi - faktem jest, że pomimo zapewnień Urzędniczki i pomimo Ochrony Danych Osobowych - wyciekły...

pozdrawiam

FundacjaOgony - Śro Lis 28, 2012 18:39

Agucha tak dla informacji dane teleadresowe na pismach urzędowych nie są objęte ochroną danych osobowych nie są też danymi wrażliwymi. Jednak ze swojej strony dodam że FO zawsze zamazuje dane teleadresowe jeśli ich upublicznienie nie jest niezbędne.

A jeśli chodzi o kontrolę w RB informuję że 6 grudnia przedstawiciel fundacji (Paweł Tarczyński) będzie przesłuchiwany w tej sprawie.

Brawa dla naszej prokuratury bo od pierwszego z naszej strony zawiadomienia minie dokładnie 110 dni.

Agucha - Śro Lis 28, 2012 19:12

FundacjaOgony napisał/a:
Agucha tak dla informacji dane teleadresowe na pismach urzędowych nie są objęte ochroną danych osobowych nie są też danymi wrażliwymi. Jednak ze swojej strony dodam że FO zawsze zamazuje dane teleadresowe jeśli ich upublicznienie nie jest niezbędne.

A jeśli chodzi o kontrolę w RB informuję że 6 grudnia przedstawiciel fundacji (Paweł Tarczyński) będzie przesłuchiwany w tej sprawie.

Brawa dla naszej prokuratury bo od pierwszego z naszej strony zawiadomienia minie dokładnie 110 dni.

Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź aczkolwiek nie do końca na zadane przeze mnie pytanie:

Cytat:
Kto udostępnił i w jakiej formie protokół wewnętrzny Urzędu Gminy Gorzkowice z ostatniej interwencji u P., na którym widnieją moje dane teleadresowe?

FundacjaOgony - Nie Gru 02, 2012 08:25

Karta z ostatnich wizyt szczurów odebranych P.S.

http://zapodaj.net/a58b99e22cc19.jpg.html
http://zapodaj.net/adae4aa5887b7.jpg.html

oraz ostatnia faktura za ich leczenie
http://zapodaj.net/3ea44d3583c05.jpg.html

Za pomoc w formie darowizny będziemy bardzo wdzięczni:
Przelew

Alior Bank: 62 2490 0005 0000 4500 6709 9788
Fundacja Ogony
ul. Ogrodnicza 10/4
31-444 Kraków
Tytułem: Dla ogonów

lub za pomocą systemu paypal na mail biuro@fundacjaogony.net

anyk1 - Nie Gru 02, 2012 20:25

W związku z zamieszczeniem linków z fakturami z medicavetu i niejasno opisanego szczura Xawery Von Percy. Prosiłabym jeśli można o informacje czy Xawery żyje, gdyż pod opisem leczenia zastał zamieszczony powód zgonu a za nim : i sama nie wiem co o tym myśleć
valhalla - Nie Gru 02, 2012 20:43

anyk1, guza przysadki na 100% (wraz ze zmierzeniem go) można stwierdzić tylko podczas sekcji zwłok.
anyk1 - Nie Gru 02, 2012 20:54

no to właśnie mi serce pekło :( to tatuś mojej gaji
FundacjaOgony - Nie Gru 02, 2012 20:59

anyk1 napisał/a:
no to właśnie mi serce pekło to tatuś mojej gaji

Niestety walczyliśmy o jego zdrowie (oczko) ale niestety śmierć przyszła ze strony której nikt się nie spodziewał :(

stasimalgosia - Śro Gru 05, 2012 00:12

Nie wiem czy tylko mi karta z ostatniego badania chłopaków wyświetla się niekompletnie. Ponieważ w opinii są dziury i przez to traci ona sens dodam ją jeszcze raz
skan Fizycznie chłopaki są w dobrej kondycji, gorzej niestety z ich psychiką. Szczególnie problematyczny jest Mefisto którego agresja ma głównie podłoże lekowe. W jego przypadku poza kastracją rozważamy również wprowadzenie leków psychotropowych.

Agucha - Pon Gru 10, 2012 11:48

10.12.2012
Dzisiaj byliśmy na powtórnym badaniu krwi. Wyniki będą popołudniu.
Po śniadanku zostały odrobaczone Dehinelem. Za ok. 2-3 tyg powtórka.
Fajnie przybierają na wadze!
Czabi przez 2 tyg nadrobił 1kg i waży - 10,8kg!
Roksi nadrobiła prawie 2kg, ma - 7,6kg!

Bardzo się cieszę i teraz mam PEWNOŚĆ, że to wychudzenie nie było powodem zarobaczenia... umyślnie nie podawałam psom preparatu odrobaczającego między kolejnymi badaniami, żeby: raz - miały szansę troszkę się podreperować, a dwa -mieć jasny obraz wpływu dobrej diety na ich samopoczucie... no i wyszło szydło z worka... robale nie mają nic wspólnego z ich wagą! :roll:

Ps. Psiaki u weta były jak zwykle mega dzielne ♥

FundacjaOgony - Wto Gru 11, 2012 21:13

"Fundacja Ogony" składa wnioski o wydanie decyzji o tymczasowym odebraniu zwierząt. Wójt wysyła kontrole, które wykazują, że fundacja jest w błędzie i wydaje negatywne decyzje (nie zezwala na odebranie zwierząt), fundacja próbuje wejść na teren posesji z asystą policji, jednak policja odmawia asysty i interwencji informując, że wyciągnięto wnioski z kontroli....

Ktoś może sobie pomyśleć Fundacja nęka biedną P. jednak Fundacja z uporem idzie od instytucji do instytucji i odwołuje się od decyzji wójta o nie odebraniu zwierząt. Jak się okazuje wójt informuje Samorządowe Kolegium Odwoławcze że decyzje o nieodebraniu zwierząt nie były decyzjami (a czym? tego nikt nie wie) dlatego też Fundacja wnioskuje, by SKO sprawdziło, dlaczego wójt nie wydał decyzji.... i co ? Okazuje się, że wójt nawet nie wszczął postępowania wnioskowego, czyli zachował się tak , jakby nie dostał ani jednego wniosku. P. już nie mieszka na terenie gminy a wójt dopiero teraz jest zobligowany do wydania decyzji o odebraniu bądź pozostawieniu zwierząt w gorzkowickiej pseudohodowli.

Z naszej strony mogę tylko powiedzieć, że bez względu na to jaką decyzję podejmie wójt, Fundacja Ogony wystąpi na drogę sądową przeciwko niemu i urzędnikom odpowiedzialnym za ten cyrk.

Zapytanie do policji w spawie odmowy interwencji i asysty podczas kontroli:
http://zapodaj.net/fcbe53998a5ca.jpg.html

Odpowiedź:
http://zapodaj.net/652f2f14640e3.jpg.html

Oraz odpowiedź SKO na nasze zażalenia:
http://zapodaj.net/f425db0faa624.jpg.html
http://zapodaj.net/bfc5182aac381.jpg.html

FundacjaOgony, poprawiłam post, bo był wyjątkowo nieczytelny. Zdania wielokrotnie złożone bez przecinków - dodałam więc interpunkcję. Przymiotniki piszemy małą literą (vide gorzkowicką), przedrostek pseudo- jest łączny. Wójt, policja, gmina to rzeczowniki pospolite, a nie nazwy własne. Nie z rzeczownikami w ogólności piszemy łącznie (nieodebranie), tak samo, jak by z partykułami (jakby). Ponownie problem z dlatego i dlaczego. Podam przykłady użycia, żeby uwidocznić różnicę.
Jestem chora, dlatego (=z tego powodu) zostaję w domu zamiast iść do pracy.
Podarowałam bezdomnemu 10 zł, dla mnie to nie jest duża kwota, dla tego człowieka - prawie majątek.
Dlaczego (z jakiego powodu) jesteś smutny?
Dla czego (=w imię czego, dla+dopełniacz zaimka co, odpowiednik dla kogo w przypadku rzeczy czy rzeczowników abstrakcyjnych) to zrobiłeś? Dla bzdurnej idei?

Chronologicznie to starszy post niż ten, pod którym umieściłam wcześniejsze uwagi. Mimo tego moderacja przedyskutuje nałożenie ostrzeżenia ze względu na rażące błędy językowe, zarówno ortograficzne, gramatyczne, stylistyczne, jak i interpunkcyjne.

PACZEK - Pią Gru 14, 2012 13:55

[code]"Temat: Kontrola w hodowli Rat's Baradwys
anyk1

Odpowiedzi: 145
Wyświetleń: 11716
PostForum: Fundacja Ogony Wysłany: Wto Lis 27, 2012 19:57 Temat: Kontrola w hodowli Rat's Baradwys
Dziękuje za odpowiedź. Oto post odnośnie wyników krwi

26.11.2012
Byliśmy dziś ponownie u weta.
Morfologia zła... Roksi w stanie gorszym od Czabiego.
Obydwoje mają anemię i anoreksję...

Dostały Catosal w zastrzyku i saszetki PediatriVetu do podawania podczas posiłków.

Za 2 tyg powtórka morfologii.
Odrobaczenie najwcześniej w przyszłym tygodniu.

Waga póki co stoi w miejscu. Nadal na czczo - Czabi 9,8kg, Roksi 5,8kg.

Stan Roksi spowodowany jest złą dietą albo za małą ilością pokarmu co przyczyniło się do trawienia mięśni przez organizm... Czabi jest w o tyle lepszym położeniu, że jest starszy i zdążył nagromadzić sobie warstwę tłuszczu, która w pierwszej kolejności została trawiona przez organizm...

Dostaliśmy prikaz podawania psom karmy dobrej jakości + wątróbka i czerwone buraczki.

Dodatkowo Czabiemu kroi się prześwietlenie lewego stawu biodrowego... prawdopodobnie jakiś stary uraz.

Dzisiejsza wizyta kosztowała nas 100zł."[code]

Mam pytanie w związku z tym stwierdzeniem:
Obydwoje mają anemię i anoreksję...

Na jakiej podstawie wet mógł stwierdzić anoreksję?
O ile wiem to choroba raczej psychiki niż ciała.
A z zachowań psów opisywanych przez Aguchę wynika raczej że psiaki chcą jeść i nawet trącały postronne osoby czy czegoś do jedzenia nie dostaną.

Mam nadzieję że to tylko niezbyt fortunny zwrot .
Niestety umieszczenie go przez anyk1 może sugerować że P.S. miała wszystkie zwierzęta chore na Anoreksję co oczywiście obala moje uparte twierdzenie o świadomym głodzeniu ich przez P.S.[/code]

anyk1 - Wto Gru 18, 2012 19:25

Chciałabym wiedzieć czy Fundacja dostała już decyzje wójta gminy, do końca roku zostało niewiele a wójt gminy dostał czas do końca grudnia.
FundacjaOgony - Wto Gru 18, 2012 19:50

Tak decyzję otrzymaliśmy dziś.

Jest ona negatywna. Wójt Gminy Gorzkowice opiera swoją decyzję na podstawie kontroli przeprowadzanych przez urzędników gminy. Wszystkie one wykazały że zwierzęta są zdrowe i wykarmione. Oczywiście decyzja opata też jest na kontroli psów (w tym Roksi i Czabiego) z dnia 21.11.2012, które tego dnia były zdrowe, dobrze wykarmione i zadbane a już 23.11.2012 były wychudzone i wymagają ce leczenia. Oczywiście do gminy nadal nie dotarły wyniki badań psów co utwierdza Gminę w tym że ich kontrole są wiarygodne.

Oczywiście FO odwoła się od decyzji a w razie konieczności zaskarży ją do sądu administracyjnego.

anyk1 - Wto Gru 18, 2012 19:55

A czy mogłaby ta decyzja zostać opublikowana?