Odżywianie - Jaką karmą (i z jakim powodzeniem) karmisz swoje szczury?
magnes - Śro Maj 06, 2009 12:49
Dynialu, Twoje to jedzą? moje nie chciały
Anouk - Śro Maj 06, 2009 12:55
Magnes, aż im się uszy trzęsą W jedna noc zjadły całą michę. Muszę to mieszać z czymś innym, bo zbankrutuję. Za to nie przepadają za XtraVitalem we fioletowym woreczku, za dużo ziaren, które im nie smakują
Mangalarga - Śro Maj 06, 2009 13:32
Ale fioletowe woreczki wycofali, teraz są biało-zielone i ziaren prawie nie ma
Care + też daję, ale jako dodatek, na jedną paczkę zwykłego XV (500g) daję coś ponad 150g (ile mi się sypnie ). I kupuję duże paczki (700g) więc finansowo nie odczuwam tego tak bardzo (raz na ok. 3 m-ce)
maris - Śro Maj 06, 2009 17:21
Moje też XV Care+ nie chcą jeść. Za to polubiły ten normalny XV (znikają nawet duże chrupki, co jest u nich rzadkością) a hitem ostatnich dni okazał się VL rat complete, który dosypuję do Xtra Vitalu.
Mao - Czw Maj 07, 2009 12:54
X - tra Vital, jako dodatek Care +. Niedługo eksperyment będzie wlaśnie z Versele Laga Rat Complete, na razie sobie paczusia w szafeczce stoi. No i ziółka i suszki z Herbal Petsu jako dodatek
Hexe wcina chrupeczki jak szalona, czasem mnie denerwuje, że tylko chrupki wybierałaby z miski
Mangalarga napisał/a: | Ale fioletowe woreczki wycofali, teraz są biało-zielone i ziaren prawie nie ma |
Hm, nie zawsze zamawiałam to dla swoich dziewczyn, ale w tych paczkach, ktore do mnie trafiły, nie narzekałam, że ziarenek mało
Niamey - Czw Maj 07, 2009 13:56
Ja jutro lub jeszcze dziś będę próbowała z JR Farm, zobaczymy jak zasmakuje (mi się skład podobał - jakieś kraby krewetki i inne cuda, ale poczekam, co szczury na to )
Anonymous - Pią Maj 08, 2009 09:02
Ja jestem baaaardzo zadowolona z produktów JR Farm. Nakupowałam prawie wszystko co mi się spodobało.
Po pierwsze te karmy pięknie pachną, po drugie wszystko jest świeżutkie, co mnie zaskoczyło o tyle, że jabłka, marchewki itp nie sa wysuszone na wiór (mam nadzieję, że to nie oznacza, że są chemicznie suszone ), po trzecie po zmieszaniu kilku opakowań mam karmę, w której jest dosłownie wszystko (ziarna, owoce, warzywa, białko zwierzęce), w bardzo dobrze zbalansowanych ilościach.
Zmieszałam wszystko razem, podałam chłopakom i efekt jest taki, że pieknie pachnie w mieszkaniu chłopaki rzucili sie jak na nic wcześniej i pierwszy raz NIC nie zostało w misce, nawet granulat.
Jestem też zadowolona z ceny, mam ponad 5 kg karmy za 100 zł, bez opłat transportowych.
Jestem szczęśliwa.
A kupiłam:
- JR Farm Krokant dla gryzoni - 1 kg - x2
- JR Farm Wellness-Food Pokarm dla szczurów - 600 g - x2
- JR Farm Mieszanka tropikalna - 600 g - x1
- JR Farm mieszanka owocowa- 500 g - x2
- JR Farm - koszyk dla gryzoni (bardzo sie spodobał)
I te karmy moge polecić z czystym sumieniem.
Layla - Pią Maj 08, 2009 09:12
Viss, mi się też te karmy podobają, ale moje szczury ostatnio wszystkim gardzą. Nie mam już na bydlęta pomysłu. Poprzednie stada jadły wszystko, a te wybrzydzają.
Łosoś - Pią Maj 08, 2009 09:22
Ja już od jakiegoś czasu robię mieszanke tylko z karm JR i zjadana jest właściwie w całości Baby szczególnie uwielbiają JR Farm Nager Perlen (ale to raczej jako smakołyki dostają), Rattenfutter i Welness - Food
Anonymous - Pią Maj 08, 2009 09:27
Layla, jr farmem tez gardzą? To podłość jest chyba, bo one pachną tak nęcąco. Opiernicz!
Łosoś, ja nie wiem co im smakuje najbardziej. Zmieszałam wszystko razem od razu, ale może następnym razem spróbuję dawać oddzielnie każdą z karm.
Mnie, wizualnie, najbardziej spodobała sie mieszanka owocowa i Wellness food, bo w krokancie sa prawie same granulaty, choć to duży plus akurat.
Layla - Pią Maj 08, 2009 09:31
Viss napisał/a: | Layla, jr farmem tez gardzą? | Poza Vaderem i Omarem wszyscy gardzą. Helmut nasikał na to
Anonymous - Pią Maj 08, 2009 09:32
Layla napisał/a: | Helmut nasikał na to | jestem wstrząśnięta....... (rotfl)
karola - Pią Maj 08, 2009 12:05
Byłam dzisiaj w zoologu (tylko po ściółkę oczywiście...) i znalazłam na półce JR Farm uczta dla szczura light. Pani wyjaśniła, że to coś nowego. Ogólnie z opisu i składu wynika, że to karma do odchudzania ogonów- hipopotamów
Zamierzam dodawać jako uzupełniającą do VL Rat Nature, którą Tobba niby je, ale zdecydowanie bez entuzjazmu
Jutro się postaram napisać czy została zaakceptowana.
Anonymous - Pią Maj 08, 2009 12:54
karola napisał/a: | VL Rat Nature, | u mnie tez to już przestało wchodzić, zreszta teraz widzę, że karma jest średnio ciekawa w porównaniu z JR Farm.
Ja ta mieszanke podaję na przemian z granulatem VL.
nutaka - Pią Maj 08, 2009 18:11
Mangalarga napisał/a: | I kupuję duże paczki (700g) więc finansowo nie odczuwam tego tak bardzo (raz na ok. 3 m-ce) |
mi 700 g starcza max na 1-2 msc. a tez mam 2 panny
Jakis czas temu dla odmiany kupiłam JR Farm Wellness-Food i nie tkneły tego Same chrupki i dmuchanki tam są a moje babki tym gardzą.
|
|
|