Mioty adoptowane - [Miot] 3 dziewuszki dumbo rex i 6 maleństw dumbo [Warszawa]
Misiek88 - Czw Sty 05, 2012 13:57
nr 5 i nr 6 - przecudneee!!
Trzymamy kciuki za naszą szansę na adopcję którejś z tych piękności
Frugo - Czw Sty 05, 2012 20:19
szczurki
Neverestin - Pią Sty 06, 2012 15:43
Jak tam maluchy ?
Karena - Pon Sty 09, 2012 23:15
halo halo jak tam maleństwa?
Anonymous - Wto Sty 10, 2012 08:21
Wczoraj chciałem im zdjęcia robić ale bateria się wyczerpała w aparacie. Dzisiaj wieczorem będą, ale późnym wieczorem dopiero.
Mam nadzieję, że będą, bo ogarnąć 11 szczurów na wybiegu to jest niemożliwość. Otóż, wczoraj jeden z maluchów zeskoczył na podłogę i dał nogę za szafki kuchenne. Mam nadzieję, że wyjdzie dzisiaj. Szczęśliwie nie boją się ręki i chętnie wchodzą jak podstawiam, ale wywabić go nie jest łatwo, a nie mam możliwości poodsuwania tych szafek. Już mieliśmy podobną przygodę, teraz znów - będę musiał pouszczelniać szpary za szafkami bo inaczej wypuszczanie ich na wybieg robi się kłopotliwe. Kuchnię mamy dość dużą i nie ma szans nawet na ogarnięcie całej bandy jak się rozejdą po blatach.
Karena - Wto Sty 10, 2012 10:27
waste, spróbujcie wywabić smakołykiem (kukurydza, coś słodkiego, wędzonego/pachnącego) kluskę.
albo jak strachliwy postawić miseczkę z czymś dobrym i czekać. Biedactwo. Który tak zwiał ?
Ja bardzo chętnie pomogę ogarnąć którąś z klusek
W sumie w nocy jak poszliście spać mógł sobie wyjść i przejść gdzieś indziej jeszcze.. Kuchnia była zamknięta na noc?
Anonymous - Wto Sty 10, 2012 10:46
Nie, jest otwarta i nie da się zamknąć. Ale mało prawdopodobne żeby szedł po otwartym terenie, a za kuchnią, za szafkami jest ciemno i ciasno - nie sądzę żeby wyszedł.
Zostawiliśmy wodę, bo smakołyki znikały bez śladu. Jak szczurek trochę zgłodnieje to zacznie szukać pożywienia i na to właśnie czekamy. Smakołyki są pod ręką i jak się tylko wychyli to go zwabimy. Nie wątpię że się uda, poprzednio zadziałało - mamy śmierdziuchy takie: kiełbasę, ser, etc. U nas jest bezpiecznie, a nasza suczka muchy nie skrzywdzi i oswajamy ją ze szczurami od samego początku. Dam znać wieczorem.
BTW dzięki za propozycję, aczkolwiek nie chciałbym żeby ktoś źle odczytał moje słowa z poprzedniego postu. Banda jest trudna do ogarnięcia, ale niezwykle pocieszna. Aż żałuję, że wszystkie z nami nie mogą zostać. Także damy sobie radę sami, a ze szczurkami będziemy się żegnać dopiero w dniu adopcji.
Karena - Wto Sty 10, 2012 10:50
waste, ok to ja kciukam za powodzenie misji
<edit> nie no jasne jasne , u mnie to stwierdzenie tez było w formie humorystycznej
smeg - Wto Sty 10, 2012 10:54
Waste, uważaj, bo tutaj też się zaczęło od jednego szczurka, który uciekł w kuchni: http://forum.szczury.biz/...t=11214&start=0
Anonymous - Wto Sty 10, 2012 11:14
Nie ma takie możliwości. Samców mamy dwóch tylko, są pod ciągłą obserwacją i nie są jeszcze zdolne. Jąderka już schodzą. Za tydzień przeprowadzka do osobnej klatki. Nie jesteśmy tak beztroscy.
Majszczur - Wto Sty 10, 2012 13:02
Off-Topic: | waste, ale samce dzikie mogą zapałać miłością niekoniecznie platoniczną do pięknej uciekinierki |
Spróbujcie wywabić małą smakołykiem, którego nie można wziąć w łapki i czmychnąć z nim za szafkę celem konsumpcji. Najlepiej jak rozsmarujecie coś lepkiego (masełko, miodek, pasztecik, sertopek) tak żeby łobuzica musiała przysiąść i zlizywać.
Która to bestyjka nawiała
Anonymous - Wto Sty 10, 2012 13:36
No ładnie. Chyba już musieliśmy być wczoraj baaardzo zmęczeni. Okazało się, że tym razem nikt nie uciekł. Musiała się kapturzyca najmniejsza wczoraj schować do rury albo do domku... Liczyliśmy już późnym wieczorem z oczami na zapałki... Także tym razem "false alarm"
Ale dzięki za wszystkie pomocne rady anyway. ^_-
Dzisiaj wieczorem będą zdjęcia.
Oli - Wto Sty 10, 2012 16:19
waste napisał/a: | bo smakołyki znikały bez śladu | to co je zjadało?
L. - Wto Sty 10, 2012 16:23
Oli, może pies ;p
Oli - Wto Sty 10, 2012 16:30
L., tak myślę, ale jaki to w takim razie daje pogląd jeśli faktycznie jakiś szczur kiedyś ucieknie? waste, koniecznie zabezpiecz te szafki, bo to może stać się kiedyś problemem (szczur może się np. zaklinować)
|
|
|