To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Odżywianie - Jaką karmą (i z jakim powodzeniem) karmisz swoje szczury?

unicorn - Sob Gru 08, 2012 14:09

zamówiłam :) niech mają od czasu do czasu święto.
jancia - Sob Gru 08, 2012 14:50

unicorn napisał/a:
http://www.zooplus.pl/sho...i/jr_farm/61354

Zapakować do koszyka?
do nas wczoraj dotarła ta sałatka :) wcinają aż im się uszy trzęsą :)

postanowiliśmy jeszcze wypróbować:

1. koszyk przysmaków - jeszcze nie otworzony. Wygląda apetycznie.

2. kolbę do chrupania - rzuciły się jak głupki :) Fajnie wygląda w klatce.

3. Echinaceę - chrupią, ale bez zamiłowania.

:)

unicorn - Sob Gru 08, 2012 15:28

jancia.sz, wylosowałaś coś w kalendarzu adwentowym? Ja kolby z JR! :DD
Kami - Sob Gru 08, 2012 15:39

Off-Topic:
unicorn, wydaje mi się, że każdy ma to samo w kalendarzu adwentowym. :wink: Też dziś robię zamówienie ze względu na gratisowe kolby.

unicorn - Sob Gru 08, 2012 15:42

codziennie jest coś innego, tzn. dzisiaj każdy będzie miał kolby, bo jest ósmy. a ja się pytałam jancia.sz, bo już jej przyszło zamówienie. :)
jancia - Sob Gru 08, 2012 16:33

unicorn napisał/a:
jancia.sz, wylosowałaś coś w kalendarzu adwentowym? Ja kolby z JR!
no nie mów, że można było coś wylosować. Ja tylko jakieś punkty bonusowe dostałam. Ale to może dlatego, że zamówienie robił mi ktoś inny i pewnie nie wiedział :/
unicorn - Sob Gru 08, 2012 16:38

jancia.sz, nie martw się. Do tej pory nie było nic specjalnego dla szczurów - http://www.zooplus.pl/con...=adwent_2012%22
jancia - Sob Gru 08, 2012 16:55

unicorn, :) A jesteś ogólnie zadowolona z marki JR Farm? U mnie JR jest karmą podstawową i ostatnio wypróbowuję teraz dodatki. Ta sałatka owocowa to mega hit. Wiadomo- suszone bananki najlepsze :sirwwt: :sirwwt: . Nietrafione okazało się
to ustrojstwo - w ogóle omijają to szerokim łukiem, a jak mieszam z Wellnesem, to zostawiają na dnie miski. :?

Jeszcze niebawem będziemy sadzić mały ogródek -zobaczymy co z tego wyjdzie :hyhy: :hyhy:

klimejszyn - Sob Gru 08, 2012 17:01

my od paru dni testujemy i myślę, że mogę polecić.

karmy firmy Darwin's - tutaj Happy Mix i Classic Special (zmieszane w proporcji 1:2, zapomniałam zrobić zdjęcie przed otwarciem i zmieszaniem..) :

Classic Special ma więcej ziaren, a Happy Mix duużo bananków suszonych i innych pyszności. w rzeczywistości kolory chrupek nie są tak rażące, ale nie umiałam ustawić aparatu.

granulat tej samej firmy dla szczurków

co mogę powiedzieć - szczurom smakuje zarówno mieszanka jak i granulat (który niestety dostępny jest tylko w opakowaniach 300g). niestety wszystkie karmy mają dość sporo białka, więc raczej odpadają jako jedyna karma - ja podaję na przemian z innymi :)

jancia - Sob Gru 08, 2012 17:05

klimejszyn, a gdzie kupiłaś?
klimejszyn - Sob Gru 08, 2012 17:06

jancia.sz, w sklepie www.amido.pl
jancia - Sob Gru 08, 2012 17:09

klimejszyn napisał/a:
jancia.sz, w sklepie www.amido.pl
Fajny sklep- tego jeszcze nie testowałam :P
unicorn - Sob Gru 08, 2012 17:46

jancia.sz, JR ma dużo fajnych przysmaków i większość przyswajalnych przez szczury. :) Jako karma podstawowa jest drugą z ulubionych po Supreme. Fajna była też Tima, ale do czasu wyraźnego tycia dziewczyn. Po Timie nawet na nowej, mniej zdrowej recepturze JR zaczęły spadać na wadze..

Ustrojstwo ma w sobie suszoną paprykę, na którą ja bym się nie zdecydowała po wybrzydzaniu moich bab świnkową karmą z tymże warzywem. :evil:

To super, że sałatka Twoim chłopakom smakuje, bo kupowałam całkowicie w ciemno. :)

Pochwal się, jak coś z tego wyrośnie.

jancia - Sob Gru 08, 2012 21:02

unicorn napisał/a:
Po Timie nawet na nowej, mniej zdrowej recepturze JR zaczęły spadać na wadze..
też to zauważyłam. Za Timę nawet dostałam opiernicz od wetki, że za dużo tuczących rzeczy zawiera. Wellnesa jedzą na codzień , sałatkę będę stosować jako przysmak co kilka dni.
unicorn napisał/a:
Ustrojstwo ma w sobie suszoną paprykę
tak i ma bardzo intensywny zapach, który chyba je wkurza. Dla mnie zapach przyjemny, bo lubię warzywa. Chyba sama zjem :lol:

unicorn napisał/a:
Pochwal się, jak coś z tego wyrośnie.
a pewnie, że się pochwalę :mrgreen: mam nadzieję, że to będą jadły :P
Ninek - Nie Gru 09, 2012 17:30

Od dwóch dni mamy karme Vilmie i jest super! Szczury wcinają aż miło, mi też wydaje sie być dobra. Na pewno jakiś czas u nas zostanie :)