Odżywianie - Jaką karmą (i z jakim powodzeniem) karmisz swoje szczury?
unicorn - Sob Gru 08, 2012 14:09
zamówiłam niech mają od czasu do czasu święto.
jancia - Sob Gru 08, 2012 14:50
unicorn napisał/a: | http://www.zooplus.pl/sho...i/jr_farm/61354
Zapakować do koszyka? | do nas wczoraj dotarła ta sałatka wcinają aż im się uszy trzęsą
postanowiliśmy jeszcze wypróbować:
1. koszyk przysmaków - jeszcze nie otworzony. Wygląda apetycznie.
2. kolbę do chrupania - rzuciły się jak głupki Fajnie wygląda w klatce.
3. Echinaceę - chrupią, ale bez zamiłowania.
unicorn - Sob Gru 08, 2012 15:28
jancia.sz, wylosowałaś coś w kalendarzu adwentowym? Ja kolby z JR!
Kami - Sob Gru 08, 2012 15:39
Off-Topic: | unicorn, wydaje mi się, że każdy ma to samo w kalendarzu adwentowym. Też dziś robię zamówienie ze względu na gratisowe kolby. |
unicorn - Sob Gru 08, 2012 15:42
codziennie jest coś innego, tzn. dzisiaj każdy będzie miał kolby, bo jest ósmy. a ja się pytałam jancia.sz, bo już jej przyszło zamówienie.
jancia - Sob Gru 08, 2012 16:33
unicorn napisał/a: | jancia.sz, wylosowałaś coś w kalendarzu adwentowym? Ja kolby z JR! | no nie mów, że można było coś wylosować. Ja tylko jakieś punkty bonusowe dostałam. Ale to może dlatego, że zamówienie robił mi ktoś inny i pewnie nie wiedział
unicorn - Sob Gru 08, 2012 16:38
jancia.sz, nie martw się. Do tej pory nie było nic specjalnego dla szczurów - http://www.zooplus.pl/con...=adwent_2012%22
jancia - Sob Gru 08, 2012 16:55
unicorn, A jesteś ogólnie zadowolona z marki JR Farm? U mnie JR jest karmą podstawową i ostatnio wypróbowuję teraz dodatki. Ta sałatka owocowa to mega hit. Wiadomo- suszone bananki najlepsze . Nietrafione okazało się
to ustrojstwo - w ogóle omijają to szerokim łukiem, a jak mieszam z Wellnesem, to zostawiają na dnie miski.
Jeszcze niebawem będziemy sadzić mały ogródek -zobaczymy co z tego wyjdzie
klimejszyn - Sob Gru 08, 2012 17:01
my od paru dni testujemy i myślę, że mogę polecić.
karmy firmy Darwin's - tutaj Happy Mix i Classic Special (zmieszane w proporcji 1:2, zapomniałam zrobić zdjęcie przed otwarciem i zmieszaniem..) :
Classic Special ma więcej ziaren, a Happy Mix duużo bananków suszonych i innych pyszności. w rzeczywistości kolory chrupek nie są tak rażące, ale nie umiałam ustawić aparatu.
granulat tej samej firmy dla szczurków
co mogę powiedzieć - szczurom smakuje zarówno mieszanka jak i granulat (który niestety dostępny jest tylko w opakowaniach 300g). niestety wszystkie karmy mają dość sporo białka, więc raczej odpadają jako jedyna karma - ja podaję na przemian z innymi
jancia - Sob Gru 08, 2012 17:05
klimejszyn, a gdzie kupiłaś?
klimejszyn - Sob Gru 08, 2012 17:06
jancia.sz, w sklepie www.amido.pl
jancia - Sob Gru 08, 2012 17:09
Fajny sklep- tego jeszcze nie testowałam
unicorn - Sob Gru 08, 2012 17:46
jancia.sz, JR ma dużo fajnych przysmaków i większość przyswajalnych przez szczury. Jako karma podstawowa jest drugą z ulubionych po Supreme. Fajna była też Tima, ale do czasu wyraźnego tycia dziewczyn. Po Timie nawet na nowej, mniej zdrowej recepturze JR zaczęły spadać na wadze..
Ustrojstwo ma w sobie suszoną paprykę, na którą ja bym się nie zdecydowała po wybrzydzaniu moich bab świnkową karmą z tymże warzywem.
To super, że sałatka Twoim chłopakom smakuje, bo kupowałam całkowicie w ciemno.
Pochwal się, jak coś z tego wyrośnie.
jancia - Sob Gru 08, 2012 21:02
unicorn napisał/a: | Po Timie nawet na nowej, mniej zdrowej recepturze JR zaczęły spadać na wadze.. | też to zauważyłam. Za Timę nawet dostałam opiernicz od wetki, że za dużo tuczących rzeczy zawiera. Wellnesa jedzą na codzień , sałatkę będę stosować jako przysmak co kilka dni. unicorn napisał/a: | Ustrojstwo ma w sobie suszoną paprykę | tak i ma bardzo intensywny zapach, który chyba je wkurza. Dla mnie zapach przyjemny, bo lubię warzywa. Chyba sama zjem
unicorn napisał/a: | Pochwal się, jak coś z tego wyrośnie. | a pewnie, że się pochwalę mam nadzieję, że to będą jadły
Ninek - Nie Gru 09, 2012 17:30
Od dwóch dni mamy karme Vilmie i jest super! Szczury wcinają aż miło, mi też wydaje sie być dobra. Na pewno jakiś czas u nas zostanie
|
|
|