To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Wystawy szczurów rodowodowych - XII Ogólnopolska Wystawa Szczurów Rasowych we Wrocławiu

Oli - Pon Sie 09, 2010 13:45

a ja nadal nie wiem kogo wziąć ;( zaraz ich sobie chyba pod światło będę oglądać i wybierać nie wiem według jakich kryteriów... :|
Wiewiora - Pon Sie 09, 2010 13:50

a ja mam takie pytanie: jak to jest z klatkami czy tymi faunaboxy? trzeba miec swoje? moze byc zwykla mniejsza klatka? czy tylko faunaboxy lub duny? i czy sa jakies maksymalne wielkosci?
nie znalazlam odp na moje pytania dlatego pytam :oops:
i czy sa jakies zasady jak sie ma szczur zachowywac? czy trzeba go jakos przygotowac specjalnie( nie chodzi mi teraz o pazurki i mycie). ?
z gory dziekuje za cierpliwosc do moich pytan :)

baradwys - Pon Sie 09, 2010 13:54

tylko fauna i duny, są stowarzyszeniowe fauna, takie na 1 lub 2szczury.
szczur nie może wykazywać agresji, musi dać się obejrzeć sędziom, szczurka należy wykąpać i obciąć Mu pzaurki.

Ja też nie wiem kogo zabrać... dziś mamy z Arturem to przedyskutować.
Wiem, że Czeszki się zgłoszą :)

Wiewiora - Pon Sie 09, 2010 14:38

Shy_Lady, dziekuje za odpowiedz :)

a jakbym chciala sie "zapisac" na takie stowarzyszeniowe fauna to gdzie musialabym to ujac? na zgloszeniu?
narazie sie zastanawiam czy nie zabrac moich kundelkow, ale musze sprawdzic jak z dojazdem i innymi tego typu rzeczami

Mao - Pon Sie 09, 2010 14:46

A mnie nie będzie niestety, nad czym ubolewam :(
baradwys - Pon Sie 09, 2010 14:49

Wiewiora, w zgłoszeniu :) masz rubrykę w ktróej zaznaczasz czy masz fauna czy nie :)
dojazd to pestka :) jak dojedziesz do Rybnika na 20 to będzie bezpośredni pociąg :)

Wiewiora - Pon Sie 09, 2010 14:54

Shy_Lady, ale ja od poczatku wrzesnia bede chyba w bydgoszczy :( to troche dalej ale staram sie kombinowac :wink:
baradwys - Pon Sie 09, 2010 15:05

jakiś pociąg na pewno się znajdzie :)
Wiewiora - Pon Sie 09, 2010 15:14

pociag juz znalazlam, teraz tylko nocleg.
a mam pytanie, moze dziwne...bo na zaswiadczeniu pisze ze szczur ma byc odrobaczony, to mam go odrobaczyc wczesniej? czy w momencie badania? i to chodzi wewnetrzne czy zewnetrzne? :oops:
i jak mam kundelki to tez mam wypelniac te wszystkie rubryki odmiany, znaczenia i koloru?

Azi - Pon Sie 09, 2010 15:22

Ponieważ już widze, ze się robi zamęt w temacie wystawy, bardzo prosiłabym o pisanie w tym http://forum.szczury.biz/...p=474509#474509
temacie o wszelkich sprawach komunikacyjnych/logistycznych/towarzyskich itp itd , a tu, aby pozostał temat samej wystawy :)

Wiewiora, szczura nie odrobacza się przed samą wystawą wewnętrznie. Zewnetrznie odrobaczasz, gdy jest potrzeba. Jeżeli był odrobaczany - wpisz datę odrobaczenia.

Wiewiora napisał/a:
i jak mam kundelki to tez mam wypelniac te wszystkie rubryki odmiany, znaczenia i koloru?
Tak, ponieważ sędziowie też kundelki oceniają :)
Wiewiora - Pon Sie 09, 2010 15:27

Azi, dziekuje
Azi - Wto Sie 10, 2010 11:29

w samo południe mam zgłoszenia:

agacia (3 szczury)
Madzial (5 szczurów)
Badoha (3 szczury)
quagmire (5 szczurów)
CHS Von Percy (7 szczurów)
CHS Iletis (9 szczurów)
CHS Ddus (8 szczurów)
Wuwuna (9 szczurów)