Odżywianie - NIEPOLECANE karmy dla szczurów - temat ogólny
Livonia - Wto Maj 13, 2008 09:00
u mnie nikt tego nie ruszył:/
Aide - Śro Maj 14, 2008 22:22
Karmie moje Emitionem od miesiąca, jedzą tylko jak nie mają wyboru. Musiałabym im nic innego nie dać przez 2 dni żeby oczyściły miskę. Chyba raczej nie polecam.
yy_ciacho - Czw Maj 22, 2008 20:13
tez kupowalismy i nie chcialy zbytnio jesc
falka - Pią Cze 20, 2008 09:28
Dodałam ankietę - plebiscyt na najgorszą karmę
Anonymous - Pią Cze 20, 2008 15:17
ja nie karmie moich ogonow karma z pudelka tylko kupuje im na wage i wzbogacam miesnymi chrupkami gotowanym miesem owocami i saszetkami miesnymi od czasu do czasu jako smakolyk bo poprostu pochlaniaja to w kilogramach
[ Komentarz dodany przez: falka: Nie Cze 22, 2008 14:37 ]
To jest temat o niepolecanych karmach, a nie o tym, czym karmisz swoje szczury.
Natalia - Nie Cze 22, 2008 09:53
Zagłosowałam na Megan, Vitapol i Animals.
Takie zastrzeżenie - ktoś zagłosował na Sluis. Z jednej strony to, że szczurom nie smakuje, nie znaczy że karma jest zła. Gdyby np. moim szczurom nie smakowało Prestige, nie zagłosowałabym jednak na Prestige jako najgorszą karmę, bo podoba mi się skład Rat Nature.
nezu - Nie Cze 22, 2008 13:41
Tylko trzy osoby zagłosowały na Megan? oO'
To jedno z najgorszych świństw na rynku, zwłaszcza karma - baza dla gryzoni. Kiedy jeszcze to kupowałam co i rusz natrafiałam na nadpleśniałe ziarno czy zielone orzeszki ziemne. Zdecydowanie NIE polecam jako jedzenie dla szczurów, chyba że ktoś je chce otruć...
Ja głosowałam na Megan, Vitapol i nie pamiętam czy kolibra czy animals...
Layla - Nie Cze 22, 2008 13:45
nezu, ale jak mam porównać te kartonowe a mam wybrać 3 to i tak już "wolę" Megana Megan jest syfiasty, ale przyznam, że nigdy nie trafiłam na spleśniały. Bardziej mnie w nim wkurza, że szczury podejrzanie się od niego uzależniają, bynajmniej moje na pewno
nezu - Nie Cze 22, 2008 13:53
Zmora to jadła nałogowo, ale stado Daisy, Spinka, Fabie i Zszywka tego nawet palcem tknąć nie chciały. Był czas że pleśni nie widziałam, natomiast zapach mówił tyle, że składniki są mocno nieświeże. Do tych karm trafiają odpady, które nie nadają się dla człowieka. Zapleśniałe albo z zarodnikami trujących grzybów i toksynami (aflotoksyny). Dla szczura też się zresztą nie nadają, Holly Rataty dostawała karmę na wagę, w której rozwinęły się szkodliwe grzyby i nie muszę chyba przypominać jak to się dla niej skończyło..
pituophis - Pon Cze 23, 2008 12:50
Megan to barwnikowo-kaloryczno plesniowy koszmar.
Radziorex - Wto Lip 01, 2008 09:06
Pierwszy i ostatni raz kupiłem karmę Animals
Kupilem Megan wsjo ok, kiedy byla go juz tylko polowa kupilem ten Animals w ślicznym pudełku...
I tak ją dosypałem dziś patrze pojawiła mi sie pajęczynka w opakowaniu ;|
szukam patrze a tu biały robal mi chodzi
Natalia - Wto Lip 01, 2008 09:43
Radziorex, przeczytaj co wyżej napisano o Meganie. Animals również jest niedobrą karmą. Kupuj karmy firm zagranicznych(zajrzyj do działu "Karmy polecane" ).
Radziorex - Wto Lip 01, 2008 12:54
Czytałem w niepolecanych i polecanych dlateog teraz będę po prostu kupować mieszanke trochę ziaren (kukurydza dynia i inne) zagraniczne i będę mieszać i powinno być git =]
Mangalarga - Wto Lip 01, 2008 13:02
Radziorex, tylko nie przesadź z dynią, to jest dość tuczące.
Radziorex - Wto Lip 01, 2008 13:45
Wiem wiem:) dynia bedzie bardzo ostrożnie dawana bez obaw =]
|
|
|