To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Mioty urodzone - rok 2008 - "El" Emerald Moon - 3 urodziny :)

Justka1 - Czw Sie 07, 2008 16:13

Mrrrr,blutowy rex :serducho: :serducho: duuumbo :serducho: .Ech..chyba nie moge..ide stad :( .
Azi - Czw Sie 07, 2008 16:23

Przyznam, że dziwi mnie, że akurat Samson nie poniósł siama w tak siamowym miocie S, no ale zdarza się ;)

L., ja bym do tych silverów była ostrożna. Na pewno ruski, ale czy silvery, no nie wiem. Nie jestem pewna tej mutacji na zasadzie wyodrębnienia genotypowego...

Za malce kciukam mocno i za Holiśkę. W końcu tyle maleństw do wykarmienia to nie lada sztuka ;)

Oli - Czw Sie 07, 2008 17:13

same bluty - i dzięki Bogu! :roll: :wink:
L. - Czw Sie 07, 2008 19:24

Azi, ja też nie jestem pewna tych silverów w ogóle na początku myślałam, że to black będą, ale za chiny one się tak nie wybarwiają :wink:
Dla mnie one rokują na russki, ale czy silver czy blue - to jest gdybanie. :wink:

Lavi - Czw Sie 07, 2008 19:50

Ajjj! Z dnia na dzień coraaz większe.

Tylko jeden standardowy pan :shock: Z plamą na tyłeczku :slinisie:

L. - Pią Sie 08, 2008 17:16

A może jednak tam są jakieś siamese :roll: tak dwóch panów coś mi się widzi.
No cóż.. naprawdę mi trudno ocenić. Mam 2-3 rodzaje jasnych i 2 rodzaje ciemnych.
Już się nie moge doczekać kiedy dostaną porządnego futra, bo na razie to ich futro to takie no :P piciu myciu homo nie wiadomo.

Mówie Wam, jak one mi z dnia na dzień dostają coraz większych motorów.
Jedna panna to myślałam, że dzisiaj całą klatkę mi przebiegnie :shock: takiego ADHD dostała, że o mamoooo... :rotfl:
Holy Lolly ma ich coraz bardziej dosyć i coraz chętniej przebywa ze mną poza klatką.
I ja jej się nawet nie dziwię.
Ja się tylko boję co bedzie jak one oczy otworzą. - przecież te bachory :serducho: mi dom rozniosą :roll: :rotfl:

Mona - Pią Sie 08, 2008 17:21

Hihi dopiero się zacznie urwanie głowy z tym całym stadem, ale będą rozradiać :mrgreen:
A może jakieś fotki? :]

L. - Pią Sie 08, 2008 18:42

Mona, nie mam siły ich obrabiać :roll:
musze odetchnąć.
Może jutro popołudniu, albo w niedziele :wink:

Mona - Pią Sie 08, 2008 21:48

Nio w sumie z takim przedszkolem to się nie dziwię, że nawet cierpliwa babcia niewyrabia :lol:
Odpoczywaj kobito i zbieraj siły na małą sesyję :] ale oki czekam cierpliwie :mrgreen:

vedzion - Sob Sie 09, 2008 17:36

Prześliczne te maleństwa, z każdym dniem pięknieją i jak rosną! Holy jest dzielna, że ho ho. A te kolorki cuuuuuuudooooo!!!!! :serducho:
:serducho: :serducho:

To musi być niesamowite, patrzeć, jak się rozwijają takie maluchy i jak mamusia się nimi opiekuje. Zazdroszczę L. takich obserwacji. ...i czekam, jak wszyscy na nowe fotki :mrgreen:

:mrgreen: :mrgreen:

ntliee - Sob Sie 09, 2008 20:03

L., pewnie Cię dręczymy, ale taka powinność babci ;) co tam u maluszków? :)
L. - Sob Sie 09, 2008 23:18

Przepraszam spóźnia mi się okres :oops: i mam straszne bóle :?
poza tym wredota mojej małej siostry sięga zenitu (nawet jak gotowała wode na herbate to odlała do innego pojemnika tyle, żeby mi juz nie starczyło i aby musiała sama sobie zagotować : / )

Dzis zrobiłam sesje indywidualną :wink:
Mam nadzieje, że jutro (tzn. juz dziś) uda mi się co nieco wrzucić 8)

Matrix - Nie Sie 10, 2008 00:10

Super :) To czekamy :) Mam nadzieję, że wszystkie wraz z mamusią zdrowe i szczęśliwe :serducho:

a dla Ciebie :przytul:

kateratina - Nie Sie 10, 2008 09:00

L., uśmiech się. ;)

a na fotki czekam z niecierpliwością. ;]

L. - Nie Sie 10, 2008 16:27

Z pamiętnika cz.II

7 sierpnia minął tydzień odkąd się urodziliśmy. Rośniemy szybciej niż na drożdżach, zaczynają nam się wyżynać ząbki i mamy całkiem niezłe pazurki. Jednemu z moich braci zaczyna się otwierać oczka O _ o nie wiem jakim cudem, chyba bardzo mu się spieszy zobaczyć świat.
Dostajemy ładnego futerka i już bez patrzenia na wąsiki Babcia wie co rex, a co standard.
W śród nas są 3-4 niezłe kluchy - ja nie wiem, nie boją się o swoją linie? =='
Ja nie jestem klucha, ani patyk, jam być w sam raz i mi z tym dobrze ; ]
Mama zaczyna nas mieć coraz bardziej dosyć, wsuwa za 3 duże szczurzyce, Babcia nie nadąża z zapełnianiem miski. W ogóle co się tu dzieje, niektórzy maja takie motorki w tyłkach, że zaczynają przemierzać całą klatkę na własnych łapkach. Szok, po prostu szok.
Babcia natomiast zaczyna rozwiązywać zagadki kolorystyczne i już głupieje, bo nie wiem czy któreś z moich rodzeństwa to jest siamese czy platyna. Echh... przynajmniej ze mną niema takiego problemu i wiadomo, że jestem russian ; d z tego co babcia mówi to russian blue.
A. I nie wiem czy to problem czy nie : ) (?) ale te moje bareback jest po prostu nie wystawowe tzn. nie standardowe.
Babcia twierdzi, że i tak jestem uroczy i tak - więc cóż... tylko duma powinna mnie rozpierać. <3

Oto zdjęcia moich siostrzyczek, my będziemy później.
Jest nas dużo i Babcia pada przy obrabianiu zdjęć _^_"

(F1) D, rex platinum/siamese bareback spotted

(F2) D, standard platinum variegated

(F3) D, standard russian blue bareback, malutki spotted

(F4) D, standard platinum/siamese self

(F5) D, standard russian blue bareback

* Niektóre bareback'i, prawdopodobnie są tylko bareback fenotypowo, genotypowo natomiast są kapturkami (hooded) - świadczą o tym malutkie pojedyncze ciemne włoski na tyłeczkach ; )
** Znowu aparat siostry (dlatego takie ciemne... i tak musiałam rozjaśniać w ps), w moim cudownie siadły baterie ==' niema co, na pewno wybrały odpowiedni moment. Yhhh...

Chłopaki jeszcze dziś, ale za jakiś czas ; ]