Mioty urodzone - rok 2008 - "El" Emerald Moon - 3 urodziny :)
Justka1 - Czw Sie 07, 2008 16:13
Mrrrr,blutowy rex duuumbo .Ech..chyba nie moge..ide stad .
Azi - Czw Sie 07, 2008 16:23
Przyznam, że dziwi mnie, że akurat Samson nie poniósł siama w tak siamowym miocie S, no ale zdarza się
L., ja bym do tych silverów była ostrożna. Na pewno ruski, ale czy silvery, no nie wiem. Nie jestem pewna tej mutacji na zasadzie wyodrębnienia genotypowego...
Za malce kciukam mocno i za Holiśkę. W końcu tyle maleństw do wykarmienia to nie lada sztuka
Oli - Czw Sie 07, 2008 17:13
same bluty - i dzięki Bogu!
L. - Czw Sie 07, 2008 19:24
Azi, ja też nie jestem pewna tych silverów w ogóle na początku myślałam, że to black będą, ale za chiny one się tak nie wybarwiają
Dla mnie one rokują na russki, ale czy silver czy blue - to jest gdybanie.
Lavi - Czw Sie 07, 2008 19:50
Ajjj! Z dnia na dzień coraaz większe.
Tylko jeden standardowy pan Z plamą na tyłeczku
L. - Pią Sie 08, 2008 17:16
A może jednak tam są jakieś siamese tak dwóch panów coś mi się widzi.
No cóż.. naprawdę mi trudno ocenić. Mam 2-3 rodzaje jasnych i 2 rodzaje ciemnych.
Już się nie moge doczekać kiedy dostaną porządnego futra, bo na razie to ich futro to takie no piciu myciu homo nie wiadomo.
Mówie Wam, jak one mi z dnia na dzień dostają coraz większych motorów.
Jedna panna to myślałam, że dzisiaj całą klatkę mi przebiegnie takiego ADHD dostała, że o mamoooo...
Holy Lolly ma ich coraz bardziej dosyć i coraz chętniej przebywa ze mną poza klatką.
I ja jej się nawet nie dziwię.
Ja się tylko boję co bedzie jak one oczy otworzą. - przecież te bachory mi dom rozniosą
Mona - Pią Sie 08, 2008 17:21
Hihi dopiero się zacznie urwanie głowy z tym całym stadem, ale będą rozradiać
A może jakieś fotki?
L. - Pią Sie 08, 2008 18:42
Mona, nie mam siły ich obrabiać
musze odetchnąć.
Może jutro popołudniu, albo w niedziele
Mona - Pią Sie 08, 2008 21:48
Nio w sumie z takim przedszkolem to się nie dziwię, że nawet cierpliwa babcia niewyrabia
Odpoczywaj kobito i zbieraj siły na małą sesyję ale oki czekam cierpliwie
vedzion - Sob Sie 09, 2008 17:36
Prześliczne te maleństwa, z każdym dniem pięknieją i jak rosną! Holy jest dzielna, że ho ho. A te kolorki cuuuuuuudooooo!!!!!
To musi być niesamowite, patrzeć, jak się rozwijają takie maluchy i jak mamusia się nimi opiekuje. Zazdroszczę L. takich obserwacji. ...i czekam, jak wszyscy na nowe fotki
ntliee - Sob Sie 09, 2008 20:03
L., pewnie Cię dręczymy, ale taka powinność babci co tam u maluszków?
L. - Sob Sie 09, 2008 23:18
Przepraszam spóźnia mi się okres i mam straszne bóle
poza tym wredota mojej małej siostry sięga zenitu (nawet jak gotowała wode na herbate to odlała do innego pojemnika tyle, żeby mi juz nie starczyło i aby musiała sama sobie zagotować : / )
Dzis zrobiłam sesje indywidualną
Mam nadzieje, że jutro (tzn. juz dziś) uda mi się co nieco wrzucić
Matrix - Nie Sie 10, 2008 00:10
Super To czekamy Mam nadzieję, że wszystkie wraz z mamusią zdrowe i szczęśliwe
a dla Ciebie
kateratina - Nie Sie 10, 2008 09:00
L., uśmiech się.
a na fotki czekam z niecierpliwością.
L. - Nie Sie 10, 2008 16:27
Z pamiętnika cz.II
7 sierpnia minął tydzień odkąd się urodziliśmy. Rośniemy szybciej niż na drożdżach, zaczynają nam się wyżynać ząbki i mamy całkiem niezłe pazurki. Jednemu z moich braci zaczyna się otwierać oczka O _ o nie wiem jakim cudem, chyba bardzo mu się spieszy zobaczyć świat.
Dostajemy ładnego futerka i już bez patrzenia na wąsiki Babcia wie co rex, a co standard.
W śród nas są 3-4 niezłe kluchy - ja nie wiem, nie boją się o swoją linie? =='
Ja nie jestem klucha, ani patyk, jam być w sam raz i mi z tym dobrze ; ]
Mama zaczyna nas mieć coraz bardziej dosyć, wsuwa za 3 duże szczurzyce, Babcia nie nadąża z zapełnianiem miski. W ogóle co się tu dzieje, niektórzy maja takie motorki w tyłkach, że zaczynają przemierzać całą klatkę na własnych łapkach. Szok, po prostu szok.
Babcia natomiast zaczyna rozwiązywać zagadki kolorystyczne i już głupieje, bo nie wiem czy któreś z moich rodzeństwa to jest siamese czy platyna. Echh... przynajmniej ze mną niema takiego problemu i wiadomo, że jestem russian ; d z tego co babcia mówi to russian blue.
A. I nie wiem czy to problem czy nie : ) (?) ale te moje bareback jest po prostu nie wystawowe tzn. nie standardowe.
Babcia twierdzi, że i tak jestem uroczy i tak - więc cóż... tylko duma powinna mnie rozpierać. <3
Oto zdjęcia moich siostrzyczek, my będziemy później.
Jest nas dużo i Babcia pada przy obrabianiu zdjęć _^_"
(F1) D, rex platinum/siamese bareback spotted
(F2) D, standard platinum variegated
(F3) D, standard russian blue bareback, malutki spotted
(F4) D, standard platinum/siamese self
(F5) D, standard russian blue bareback
* Niektóre bareback'i, prawdopodobnie są tylko bareback fenotypowo, genotypowo natomiast są kapturkami (hooded) - świadczą o tym malutkie pojedyncze ciemne włoski na tyłeczkach ; )
** Znowu aparat siostry (dlatego takie ciemne... i tak musiałam rozjaśniać w ps), w moim cudownie siadły baterie ==' niema co, na pewno wybrały odpowiedni moment. Yhhh...
Chłopaki jeszcze dziś, ale za jakiś czas ; ]
|
|
|