Leczenie - Problemy z zębami
Anonymous - Czw Gru 09, 2010 14:16
Pyl napisał/a: | Ja bym się jednak w takiej sytuacji upierała przy sinlacu. | sinlac ma za dużo wapnia dla dorosłego szczura. Tez niedobrze.
Kasienka - Czw Gru 09, 2010 14:36
słuchajcie, to moze kupie po jednym kazdego specyfiku i kazdy posiłek bedzie inny, czyli po troszku kazdego
Anonymous - Czw Gru 09, 2010 16:00
Kasienka, to gerbery mięsne podawaj co 3 dzień, możesz też do warzywnych dodać rozgniecione ziemniaki, makaron, kaszę, co wolisz.
Kasienka - Czw Gru 09, 2010 16:08
Viss, nie przejdzie przez pipetkę niestety, a ona sama nie zje, juz probowalam samego gerbera w miseczce- sama nie- ale jak mamusia zapoda do pyszczka to jest OK
Niamey - Czw Gru 09, 2010 16:13
Kasienka, może się bestia rozleniwiła moja mama kiedyś tak psa przyzwyczaiła, że z miski to fuj a z rączki pycha. Możesz przecierać przez drobne sitko,powino przejść przez pipetę
Kasienka - Czw Gru 09, 2010 16:35
Niamey napisał/a: | Kasienka, może się bestia rozleniwiła moja mama kiedyś tak psa przyzwyczaiła, że z miski to fuj a z rączki pycha. Możesz przecierać przez drobne sitko,powino przejść przez pipetę | ale mi głównei chodzi o to zeby ona sama zaczeła jesc, a juz w szczególności ziarna i normalne szczurze jedzonko, bo nawet podawanie pipetką rozdrobnione pokarmy jej tego instynktu nie przywrócą, a mi wygodniej kupić gerberki niz gotowac i przecierać no nic, obejrzymy jutro ząbki dokładnie, wlasnie przed chwilą podawalam jej scano i lacidofil w gerberku pipetką- poszło super, ale jak miseczke podstawiłam pod nosek to az widziałam tę minkę: "no chyba zartujesz ze mam sama to jeść"
Anonymous - Czw Gru 09, 2010 17:20
Możesz kupić pipetę z większym wylotem. Ale przede wszystkim idź z nią szybko do weta.
Kasienka - Czw Gru 09, 2010 17:37
Viss, tak jest!!! jutro na 100%
Pyl - Sob Gru 11, 2010 01:11
Kasienka, i jak maleńka po wizycie u weta?
Kasienka - Sob Gru 11, 2010 08:49
Ząbki ma super, wiec nie jest to wina ząbków, nie wiem czy dobrze czy zle, bo myslalam ze jesli tak, to sie ciachnie i zacznie jesc, ale tu niestety dalej jest to wina choróbska i osłabienia (prawdopodobnie jeszcze jedna operacja ją czeka) tak jak u ludzi- jestesmy chorzy to nie mamy ochoty jeść bananka jej probowałam dac znowu wczoraj wiec go poskubała, nie pogryzła tylko raczej poskubała, ale jednak kawałek zjadła, więc walczymy dalej, dziekuje wszystkim za rady, gerberki zupkowe zakupione, juz jadła- ale pipetką, no cóż lepsze to niż nic
Pyl - Sob Gru 11, 2010 12:41
Kasienka, to dalej trzymamy kciuki za maleńką.
Kasienka - Sob Gru 11, 2010 12:49
Pyl, dzięki, dam znać jak sie sprawy potoczą
zuuzuushii - Pon Sty 03, 2011 15:53
Mam problem z Gohattem...
przez te zapalenie kości żuchwy mamy problem z zębami...
Chłopak nie chce jeść... liźnie trochę nutridrinka, trochę kaszy gryczanej ale tylko jeśli jest wymieszana z danonkiem, gerberków nie chce... prawie nic nie je...
wiecie może co mu podawać?
mi już powoli ręce opadają..
Swoją drogą strasznie trudno mu się te zęby przycina, Gohcio strasznie się wyrywa i piszczy...;( chyba jeszcze ani razu nie udało mi się ich przyciąć tak, żeby było wszystko w porządku, nie wiem czy to wina cążek(są nowe), czy moja... ząbki tną się pod kątem zamiast prosto, tak, ze kończą sie ostro
quagmire - Pon Sty 03, 2011 15:58
zuuzuushii, spróbuj z sinlakiem i z tym czymś, co polecała Azi.
Czym mu przycinasz ząbki? Tymi cążkami do pazurków? Nimi powinno się dać przyciąć w miarę równo.
Pyl - Pon Sty 03, 2011 16:02
Zobacz czy przez krzywe / ostre zęby nie ma uszkodzonego języka, bo miękkie raczej powinien jeść.
Popróbuj z potrawami, które są "wyściełające" w pyszczku - np. banan, kaszki dla dzieci, rozgotowane płatki ryżowe (są wysoko energetyczne!), sinlac...
|
|
|