Mioty urodzone - rok 2008 - Miot -B- Rattie's Love-DRUGIE URODZINY
Justka1 - Wto Lip 08, 2008 17:43
Savashko-mysle,ze tak .Bedziesz zadowolona .
Zdjatka chopakow pozniej .
L. - Wto Lip 08, 2008 17:46
Justka1, "satin" może wystąpić z każdym rodzajem sierści.
Z velveteen, standard, rex itd. itp. i sam satin powoduje błyszczenie się sierści.
Satin velveteen - śp. Holly RT , który była u Rataty. Satin standard lub rex (a wybieraj sobie sama) który szczurek z miotu F Emerald Moon Ci się najbardziej podoba ?
Wyątkiem jest tylko satin fuzz, gdzie nie tylko powoduje to błyszczenie, ale jak sama wiesz większe omszenie
Justka1 - Wto Lip 08, 2008 18:04
Hmm,czyli moja Kawa(z interwencji tzn urodzona po samicy z int.) moze byc satinem takze?Strasznie sie blyszczy .
L. - Wto Lip 08, 2008 18:11
Off-Topic: | Justka1, musiałaby mieć przodków z satin genem.
A nie sądzę. To mało prawdopodobne, pewnie ma taką sierść
Chyba, że ojciec był szczurem z czech, albo rodowodowym i satina niósł.
Musisz ją kiedyś porównać z satinem z prawdziwego zdarzenia |
Justka1 - Wto Lip 08, 2008 18:21
L-wydaje mi sie,ze jednak wszystkie maluchy sa satinami .Obejze pozniej dokladnie .
Mamuska jest satinem,siostra tez.W metryce nie ma wzmianki o satinowatosci zadnego przodka,a mysle,ze jest to spowodowane mala dokladnoscia i jakby mala niewiedza hodowcy,od ktorego sa dziewuchy(Biafra i Bebe).
One musialy miec jakiegos przodka takze satina aby byc satinami.W metryce obydwie mialy wpisane oczy ruby,a na pierwszy rzut oka,obydwie mialy inne(dr i r).Musialam oczywiscie poprawic .
L. - Wto Lip 08, 2008 18:47
Justka1, a od strony Casperka ?
Porównaj małe za kilka dni ze swoim szczurem, który na bank nie jest satinem.
Bambi , Baszta ? ;>
Savash - Wto Lip 08, 2008 19:56
Justka1 napisał/a: | Savashko-mysle,ze tak .Bedziesz zadowolona .
Zdjatka chopakow pozniej . |
Savashko... jak ładnie
A na zdjęcia czekam cierpliwie.
Anonymous - Wto Lip 08, 2008 21:51
Buuuu, a ja muszę czekać na rezerwacje fuzzików
- za szybką decyzję
wuwuna - Wto Lip 08, 2008 22:06
Ren napisał/a: | Buuuu, a ja muszę czekać na rezerwacje fuzzików | hehehe
To dobrze nie jestem sama
Justka1 - Wto Lip 08, 2008 22:08
Ren-naprawde przepraszam ale to trudna decyzja dla mnie,bo obydwie sa boskie.Ta z oczkami ruby bedzie jak mamusia na bank.Ta druga -oczy dr nie wiem czy jest to prawdopodobne ale bardziej przypomina mi ciocie-Bebe,siostre Biafry.,Inny ksztalt glowy,szersza kufa,jakby grubsze lapska ale z 2 strony,jak nie chciec kopii mamusi ?
Naprawde trudno mi wybrac.Ogladalam je z kazdej strony,normalnie usmiala bys sie z jaka dokladnoscia .
FOtki chopakow za chwile
wuwuna - Wto Lip 08, 2008 22:11
Justka1 napisał/a: | normalnie usmiala bys sie z jaka dokladnoscia . | może mikroskop by sie przydał
A ja sie cieszę,ze nie czekam sama jak ten palec
Anonymous - Wto Lip 08, 2008 22:19
Justka1, ale zastanawiasz się nad 1. i 2. czy wszystkimi?
Justka1 - Wto Lip 08, 2008 22:49
Tylko nad 1 i 2 . Ogolnie to wszystkie fuzzy wdaly sie z ryjkami w mame .Ksztalty ryjkow identyczne .Nie wiem jak to sie dzieje,ze w kazdym miocie wszystkie fuzzy wdaja sie w mame,a nie w ojca .
Chlopcy waza:
fuzz-27g
stand-30g
wuwuna - Wto Lip 08, 2008 23:19
Justka1 napisał/a: | Ogolnie to wszystkie fuzzy wdaly sie z ryjkami w mame | To cudownie
Justka1 napisał/a: | Tylko nad 1 i 2 | A o trójeczke i tak najpiękniejszą się nie bija,no.
Savash - Śro Lip 09, 2008 00:16
Maaatko... co za rozpusta dla oczu śliczne pysie... śliczneee
|
|
|