To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Higiena i pielęgnacja - Higiena klatki

Niamey - Pon Maj 23, 2011 16:01

pysia, ja kiedyś miałam, był w porządku, całkiem sprawnie działał, ale rzecz jasna zależy do czego chcesz używać.
pysia - Pon Maj 23, 2011 17:58

Niamey, właśnie się zastanawiałam czy można tym psikać w klatce ? Bo teraz przy tej duchocie niezbyt przyjemny zapaszek jest w pokoju :) Jak Ty to stosowałaś ?
Niamey - Pon Maj 23, 2011 18:40

pysia, stosowałam do bardzo różnych rzeczy - czyszczenia zasikanej gąbki w, wycierania półek, wycierania wszelkich powierzchni, które mogły być pokryte moczem itp. Ogólnie rzecz biorąc była zadowolona i nie miałam zastrzeżeń.
pysia - Pon Maj 23, 2011 19:18

Czyli szczurkom to nie zaszkodzi jeśli wypsikam w klatce i spryskam domek i ściółkę ?
Niamey - Pon Maj 23, 2011 20:30

jeśli sugerować się moim doświadczeniem i informacją z etykiety, to nie powinno zaszkodzić.
pysia - Pon Maj 23, 2011 23:16

oki :) więc wypróbuję . dziękuję :)
smeg - Czw Maj 26, 2011 20:07

Niamey napisał/a:
Dla mnie świetnym patentem było wlanie rozcieńczonego domestosu do rozpylacza - dzięki temu wchodzi w każdą szparę i równomiernie rozprowadza, mniej się zużywa, łatwiej używa i spłukuje,

Ja tak kiedyś robiłam, ale sprzątając raz w piżamie (na szczęście nie w lepszym ubraniu) zauważyłam potem, że rozpylany domestos mnie trochę pochlapał i wyżarł mi na piżamie białe plamki :P Więc teraz wolę lać na gąbkę, niż rozpylać ;)

kite - Nie Maj 29, 2011 19:21

ja mam refresh'r ale mógłby lepiej wciągać zapach. chociaż pachnie ładnie. następnym razem kupię na próbę vitopar
Priscilla - Wto Maj 31, 2011 21:51

Ja do czyszczenia klatki, kratki nad kuwetą, półeczek, koszyczków i miseczek używam specjalnych jednorazowych chusteczek nawilżających do czyszczenia klatek. Nie dość, że ładnie pachną świeżością to jeszcze z tego co jest napisane na opakowaniu zabijają bakterie i wirusy:)!
Niamey - Wto Maj 31, 2011 21:54

Priscilla, możesz podać nazwę i namiary?
Priscilla - Wto Maj 31, 2011 22:34

Jasne, to chusteczki sieci sklepów Pets at Home, podaję link do sklepu: http://www.petsathome.com...s-at-home-15842
Sprawdzają się znakomicie, nie jestem jednak pewna czy są dostępne w Polsce. Ale jak będę jechać na urlop to oczywiscie służę pomocą:)!

Niamey - Wto Maj 31, 2011 23:14

Priscilla, ciągle zapominam, że Ty w Anglii :) Ale ale! Teraz już sobie zapamiętam :> I może to jakoś wykorzystam w związku z drobiazgami z ratwarehouse :P Zamawiałaś coś stamtąd? Ja nie mogę przestać o tym myśleć :D No i ta różowa i zielona kuweta narożna :)
Priscilla - Śro Cze 01, 2011 12:17

Niamey jeszcze stamtąd nic nie zamawiałam bo najchętniej to wykupiłabym pół sklepu :) ! Możesz zerknąć sobie na http://home-garden.shop.e...d=p3286.c0.m282 , tu też jest pełno smacznych kąsków:)! Co do zakupów, z chęcią dam się wykorzystać :lol: !
Niamey - Śro Cze 01, 2011 12:23

Priscilla, cudownie :D
mmarcioszka - Śro Cze 01, 2011 12:27

Oj, nie pokazujcie mi takich rzeczy, bo zbankrutuję :evil:

Może jakieś współne zamówienie :-P