To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Klatki i wyposażenie - [ANKIETA] Najlepiej sprawdzające się półki w klatce ?

czarnaeve - Sob Lis 14, 2009 11:23

Mi tam kolor nie przeszkadza :D xMsMartax, a moze moglabys podac wymiary? :>
xMsMartax - Sob Lis 14, 2009 11:27

Nie mierzyłam ich ale były dość duże, nie wyglądały jak te zwykłe "chomikowe" dlatego też zdziwiła mnie cena.
zuuzuushii - Pon Lis 16, 2009 10:04

a te z dziurką to miały duży otwór czy tylko na chomika:)?

Przez internet nie udało mi się znaleźć podobnych półeczek:( ale jakby ktoś miał szczęście to liczę na cynk^^

duuusza - Czw Lip 01, 2010 09:09

Ja mam plastik:) nie narzekam...Łatwo się czyści i zakłada...
atarawa - Czw Lip 01, 2010 09:15

ja używam takich szarych półek ferplasta i bardzo sobie chwalę pod każdym względem :mrgreen:
agacia - Czw Lip 01, 2010 10:30

Ja mam plastikowe półki ferplast i sobie chwalę. Codziennie przecieram i jest czysto. Gorzej tylko jak się chłopcy położą w kałuży :roll:
Natusia - Czw Lip 01, 2010 15:10

Ja mam panele. Bardzo dobrze się sprawdzają. Chłopcy właściwie się na nie nie załatwiają, ale jak się zdarzy - przecieram wilgotną szmatką i nie ma problemu :)
maria89 - Czw Lip 01, 2010 15:52

Ja mam drewniane. Obawiałam się, że szybko będą do wyrzucenia, ale trzymają się bardzo dobrze. Pokryłam je 3 warstwami lakieru akrylowego i naprawdę nic nie przepuszcza. :wink:
Martuha - Sob Lip 03, 2010 18:30

Ja na razie mam drewniane,ale średnio jestem zadowolona,będę musiała je na coś innego wymienić.A czy półki ferplasta te narożne pasują do każdych klatek,czy tylko tych ferplastowych ?
Niamey - Nie Lip 04, 2010 13:11

to zależy od klatki - wydaje mi się, że przy bardzo małych odstępach prętów, mocowania mogą się nie zmieścić. Ja używam w klatce nieferplastowej z rozstawem ok. 2cm. i jest ok.
klaraurs - Nie Lip 04, 2010 14:00

Niamey napisał/a:
wydaje mi się, że przy bardzo małych odstępach prętów, mocowania mogą się nie zmieścić
Moja Ferplastowa Jenny KD ma odstępy między prętami 1 cm i oczywiście półki doskonale pasują (były w zestawie). Nie wydaje mi się, żeby jakaś duża klatka mogła mieć mniejsze odstępy od mojej. Tylko do małych klatek (płytszych niż 38 cm, bo tyle mierzą tarasy) półki Ferplasta nie wejdą.
Blanes - Nie Sie 01, 2010 19:29

Ja mam drewniane, myślałam, że będą śmierdzieć, ale jest nawet dobrze. Ja dodakowo wykładam je małą warstwą trocin i każde siuśki idą w nie, a poza tym Sonia znosi na półki szmatki, które i tak za 2-3 dni zostaną wymienione i wyprane, więc nie mam problemu. ;]
Ale i tak obstawiam plastik, ponieważ z nim jest najłatwiej, wystarczy przetrzeć szmatką i po kłopocie ^^

Kla.kier - Wto Sie 24, 2010 15:52

Mam mini drewniane półeczki i dwa piętra z marmurowej płyty. Drewniane trzeba wymieniać, a płytę łatwo myc, choć dość ciężka.
Julita - Śro Sie 25, 2010 06:40

ja kilka dni temu złożyłam zamówienie na 2 tarasy i 2 pochylnie, nie mogę się doczekać, kiedy dojdą :mrgreen:
mal - Czw Sie 26, 2010 17:11

Julita, daj fotkę jak już będziesz miała zamontowane :)

ja mam półki plastikowe ,i nie wiem czy są dobre czy nie :wink: