Odżywianie - Co piją i co mogą pić szczury?
Oli - Wto Lip 08, 2008 18:25
Z tymi poidłami, to nie do końca musi być tak, że zniknęła szybciej smaczniejsza woda. Osobiście zauważyłam, że szczury preferują jedno z poideł. Z tego też szybciej znika woda. Obecnie daję przegotowaną z kranu. Kiedyś dostawały źródlaną i nie było problemu z piciem.
Mrówa - Czw Sie 14, 2008 22:15
Moja Pazurka w poidełku ma zwykłą wodę mineralną ,z butelki.
Oprócz tego co kilka dni daje jej na łyżeczce sok Gerbera ,najczęściej jabłkowy.Codziennie dostaje 8ml mleka Enfamil lub Bebilon ,ale to bardziej chyba jako jedzonko
_ogonek_ - Pią Sie 15, 2008 13:48
Ja sok Gerbeg a wlałam do poidła a pod wieczór już go nie było Ja jak dostanę kieszonkowe to kupię mojemu waniliowe mleko Mój bardzo lubi różne takie własnego wyrobu soki i przeciery owocowe.
nutaka - Nie Sie 17, 2008 17:18
jogurt pitny jest mniam mniam, kubus tez
Anonymous - Wto Sie 19, 2008 11:49
ja daje przeciery dla dzieci z Gerbera - owocowy deser. Sa rozne smaki teraz maja jablko i owoce lesne i w mig wszystko zniklo.
Anouk - Nie Paź 19, 2008 08:32
Obecnie moje szczury dostają ostudzoną wodę z czajnika, czasem vibovit. Za czasów George'a, mojego byłego szczura brat go często częstował piwem Pił, aż mu się uszy trzęsły
Mangalarga - Nie Paź 19, 2008 13:33
Ja daję przegotowaną wodę, albo mineralną (dość rzadko). Kranówki nie daję, bo już raz u nas był incydent z dodatkowym chlorowaniem wody. Off-Topic: | Podobno wówczas zdechło kilka psów, pojonych właśnie wodą prosto z kranu, i parę osób trafiło z tego powodu do szpitala. Z resztą u nas w domu nigdy nikt nie pił kranówy. |
Jeszcze od czasu do czasu dostają ostudzona herbatkę miętową (kochają to )
Soki Gerbera, mówicie? Trzeba spróbować
Cietrzew - Pon Sty 05, 2009 16:08 Temat postu: mięta do picia Zastanawialam sie czy szczurom mozna podawac zwykla miete do picia dla ludzi zmieszana np z woda w poidle i czy bedzie to mialo dobry wplyw na ich uklad trawienny. Dostepna suszona mieta nie smakuje im za bardzo. Nie wiem jak czesto nalezaloby to podawac i czy wogole mozna. Dieta szczura raczej nie obfituje w ciezkostrawne pokarmy, wiec nie wiem kiedy nalezaloby to robic.
Anonymous - Pon Sty 05, 2009 19:51
Cietrzew, możesz podawać, czemu nie, zwłaszcza rozcieńczony wodą napar. Tylko czemu ci na tym zależy? Mięta, jak każde zioło ma konkretne działanie, także przeciwwskazania i skutki uboczne.
Cietrzew - Pon Sty 05, 2009 21:41
Dostepna jest w suszonej wersji dla gryzoni wiec zastanawiam sie czy jest wskazanie do podawania jej.
H. - Pon Sty 05, 2009 22:01
przeniosłam miętowe pytanie do odpowiedniego działu .
Artanis - Wto Sty 06, 2009 16:32
a ja na przetestowanie dałam im dziś wodę mineralną truskawkową.. piły aż się uszy trzęsły..
A tak właściwie to dałam taką bo nie dałam rady wstać z łózka a innej obok nie miałam
Nie wiem czy to nie za bardzo chemiczne jest.. i teraz mam trochę wyrzuty sumienia..
[ Komentarz dodany przez: Hally: Sro Sty 07, 2009 14:31 ]
błąd poprawiony.
Dory - Wto Sty 06, 2009 17:22
Artanis napisał/a: | teraz mam troche wyzuty sumienia |
Powinnaś, więcej tego nie rób
soniaczek - Pią Sty 09, 2009 23:50
nev! Przesadzasz z tym piwem ... piwo zlizane przez szczura z palca nie zabije go ... piwo to nie wodka .wiem ze alkohol ale ta historyjka dziwna
[ Komentarz dodany przez: Hally: Sob Sty 10, 2009 12:41 ]
błąd poprawiony.
landrynka - Sob Sty 10, 2009 00:19
moje dostają zwykłą mineralną lub kranówkę z filtra.
Leia rzuca się z pazurami na coca-colę , Nie daję im, sama się raz dorwała
|
|
|