To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Klatki i wyposażenie - Nasze klatki vol. 2

malvaaa - Sob Lut 08, 2014 15:06

dwa maluchy, druga micha była wstawiona bo maluchy trochę się kotłowały przy misce i żeby nie prowokować konfliktów to podrzuciłam drugą ale faktycznie chyba powrócę do jednej bo już kawałek czasu po łączeniu więc powinien być spokój.

pomyślę nad tą półką bo rzeczywiście nie chciałabym jadać w toalecie, ale szczerze to nie przyszło mi to do głowy :) dzięki :)

Noxa - Sob Lut 08, 2014 15:21

Półka się przyda tak czy siak, dodałabym coś pod kostką po prostu, ale z jedzeniem w kuwecie bym nie przesadzała. Są metody karmienia na ściółkę, wiele osób je stosuje, a szczury to po części koprofagi więc w tej kwestii akurat problemu nie widzę (; Za to ilość jedzenia faktycznie przesadzona, tłusty szczurek nie oznacza szczurka zdrowego, więc radziłabym sypać koło 30-35g suchego dziennie (;
Ninek - Sob Lut 08, 2014 15:40

Miska nie na ściółce to syf wszędzie - warto o tym pamiętać.
Ja bym nie chciała jeść w kiblu ale szczury to lubią. Moje jak miały miskę wyżej to żarcie nosiły do kuwety i tam jadły ;)
Ja bym dodała półkę albo jeszcze jeden hamak, w przedniej części, pod domkiem-kostką.

malvaaa - Sob Lut 08, 2014 17:23

właśnie przed tą kostką jest pusto, też o tym myślałam ale nie mam hamaków już a te co były poszły do prania. Następnym razem coś pomyślę. Mam więcej koszyków ale nie lubię ich bo szczurasy w nich leją. Muszę się uśmiechnąć do Nietoperrr... po więcej gadżetów :)

a co do jedzenia to zmniejszę, wiem, że gruby szczur to nie samo zdrowie ale ich obserwuje i one mają taką dawkę na 2 dni. - już nie odbiegam od tematu :)

expelliarmus - Sob Lut 08, 2014 17:24

malvaaa, bardzo fajnie wygląda :serducho:
Szczurówka - Sob Lut 08, 2014 21:25

I ja się chcę pochwalić :)

Cytat:
Tu już z większą ilością wyposażenia :)

Jeszcze dojdą dwa sputniki :)
Dalej uważacie że za mało jest w tej klatce? :P

smeg - Sob Lut 08, 2014 22:23

Szczurówka, fajne kolorowe koszyki :) Może warto byłoby przyczepić je do prętów klatki też po bokach, żeby tak nie zwisały?
Szczurówka - Sob Lut 08, 2014 22:39

smeg napisał/a:
Szczurówka, fajne kolorowe koszyki :) Może warto byłoby przyczepić je do prętów klatki też po bokach, żeby tak nie zwisały?
one nie zwisają :P normalnie sztywno są przyczepione :) i są stabilne :) coś dodać? zmienić? wszelkie uwagi, rady i krytyka są dla mnie na wagę złota :)
jokada - Sob Lut 08, 2014 22:46

Szczurówka napisał/a:

dla ilu szczurasów ta klataka??? - to jakieś straszne maleństwo... to na ze 30 cm szerokości ??? ??

Szczurówka - Sob Lut 08, 2014 22:47

jokada napisał/a:
Szczurówka napisał/a:
Obrazek

dla ilu szczurasów ta klataka??? - to jakieś straszne maleństwo... to na ze 30 cm szerokości ??? ??

Klatka ma 70x40x80 i według kalkulatora jest na 3 szczury.

limomanka - Nie Lut 09, 2014 07:06

jokada, Szczurówka właśnie zmieniła klatkę na odpowiednią. Znów wina fotki :]
Pati112 - Czw Lut 13, 2014 17:38

Cześć, kupiliśmy nową klatkę na allegro, półki i domek robiliśmy sami, napiszcie czy taki wystrój będzie ok, czy coś zmienić, klatka ma być dla dwóch ogonów. Trochę plac budowy nam się w domu zrobił, chcemy jeszcze podwiesić hamak.
http://www.fotosik.pl/pok...00ae1d0dda.html
http://www.fotosik.pl/pok...fb1caa3681.html
http://www.fotosik.pl/pok...904c2dfaf4.html

jancia - Czw Lut 13, 2014 18:17

Pati112, wszystko super, ale nie polecam drewnianych półek. Nasiąkają moczem. Jeżeli jednak się zdecydujesz to poecam hamak-łapacz na środek żeby szczurki nie spadały z dużej wysokości.
Pati112 - Czw Lut 13, 2014 18:36

To jest nasza pierwsza klatka, mamy na podmiankę jeszcze półki z plastiku w razie czego :) Może by je zaimpregnować?
Nietoperrr... - Pią Lut 14, 2014 11:14

Chwalę się,bo wreszcie mogłam połączyć obie klatki i stworzyć jedno stado (było to baaardzo długie łączenie starszaków z młodziakami,mieli docelowo mieszkać osobno,ale wielotygodniowe docieranie się na wybiegach,w końcu zaowocowało pełną zgodą )

Każdy mebel z innej parafii,czasu brak na uszycie czegoś porządniejszego,ale ważne,że jest w końcu jedno zgodne stado w połączonych Plusikach :serducho: