Mioty urodzone - rok 2012 - Miot F2 SunRat's - rezerwacje str 5
Kell - Nie Mar 03, 2013 12:37
Nadrabiam zaległości :
Wybaczcie kiepską jakość
Maluchy są naprawdę towarzyskie, sierść zdążyła im już odrosnąć, są PRZECUDNE!
heniok - Czw Kwi 11, 2013 13:54
09.04 eutanazji poddana została babka miotu - Truskawka, sekcja wykazała guz w płucach.
Według opinii naszej weterynarz guz jest typowym przerzutem gruczolakoraka wyciętego wcześniej (19.02.2013) z jajnika.
Prosimy o poinformowanie przy najbliższej wizycie kontrolnej Waszych lekarzy weterynarii o zaistniałej sytuacji, a w przypadku podejrzenia problemu u któregoś ze szczurów wykonania RTG/USG.
Kell - Sob Cze 01, 2013 21:32
Ogony mi się rozbrykały, ale są bardzo towarzyskie i lecą do ludzi. Są zdrowe, duże i ładne Nie są też aż takimi szkodnikami jak moje poprzednie szczury ze sklepu Czego chcieć więcej?
I weź tu zrób im jakieś zdjęcia...
Dogha - Wto Wrz 24, 2013 23:19
Czarny hamaczko-zjadacz - Flash vel. Krecik pozdrawia
Chłopak jest zdrowy, duży, do perfekcji opanował odgryzanie zaczepów od hamaków, ale przede wszystkim jest strasznie fajnym, kontaktowym szczurem
Pyl - Śro Wrz 25, 2013 07:51
Dogha, jaki on jest piękny Wycałuj to pokręcone brzuszysko!
Karena - Śro Wrz 25, 2013 13:12
http://imageshack.us/photo/my-images/818/dxff.jpg/
heniok - Śro Gru 11, 2013 10:13
Matka miotu Biedronka miała na RTG powiększone serce, echo serca wykazało że wróciło ono do normalnej wielkości po lekach.
Kell - Nie Gru 29, 2013 12:39
Najlepsze życzenia urodzinowe od Frysi i Feli
heniok - Nie Gru 29, 2013 19:23
Góry smakołyków i długich lat w zdrowiu
Pyl - Nie Gru 29, 2013 20:55
Jakie duże małe Qbusiątka
4 latek w zdrowiu!!!
heniok - Pią Sty 31, 2014 11:02
Miot F2 urodził się 29.12.2012
Obecnie mają 13 miesięcy
Rodzice:
Matka: BIEDRONKA SunRat’s (01.03.2012 - ) – ok, przyjmuje prilium
Ojciec: QBIBUŚ SunRat’s (23.02.2011 – 22.06.2013) - ojciec miotów F2 SR i H2 SR, oraz A2 of Anahata, poddany eutanazji miał dużego guza w uchu – mięsak, sekcja wykazała dodatkowo 2 guzy na śledzionie- naczyniakomięsaki
Samice:
Francesca – ok
Frysia – ok
Fela – ok
Samce:
Flash – ok
FiuBździul Fszechmocny – ok
L. - Pią Paź 10, 2014 19:56
FiuBździul Fszechmocny (po domowemu Fiu)
limomanka - Nie Paź 19, 2014 23:36
Fiu już u mnie - przyjechał wczoraj dzięki nieocenionej pomocy Pyl i Starszej Pani, no i szwagra Dimishki
Przeklejam fragment postu z naszego tematu, żeby się nie powtarzać:
Cytat: | Fiubździulek osobowością totalnego ciapy skradł mi natychmiast serce
Pierwszy dzień:
Dzień drugi:
I od razu łączenie:
Pierwszy kontakt był na tyle poprawny (żadnego zaczepiania, kulturalne obwąchanie i pozwolenie na obwąchanie po jajkach), że chłopcy aktualnie siedzą w transporterze przy naszym łóżku. Jutro etap mikroklatki, zobaczymy czy są równie skłonni do współpracy jak dziś
Spróbuję jutro na spokojnie pokazać Wam filmik z zapoznawania chłopców w wannie. Fiu się cudownie ożywił, kiedy odkrył, że w tym pomieszczeniu są jeszcze inne szczury - od przyjazdu nie był taki wesoły |
heniok, nieśmiało przypominam się z umową.
SzczurLOVE - Pon Paź 20, 2014 07:12
Super że Wam się tak dobrze układa współpraca szczurza
limomanka - Śro Paź 22, 2014 07:31
Łączenie będzie trochę dłuższe, niż zakładałam. Chłopcy w porządku, FiuBździul się jednak zdenerwował na tyle, że postanowiłam na spokojnie powymieniać ich zapachami przez kilka dni. Na razie jeszcze szmatka z klatki chłopców doprowadza do tego, że maluch chce uciekać z duny, w której jest zakwaterowany.
Widać, że trzeba mu czasu, zwłaszcza że się jeszcze u nas porządnie nie zaaklimatyzował.
Mam jeszcze pomysł, by dołączyć mu jednego z moich chłopców i kolejno dodawać następnych. Zaczęłabym od Tola, jako że w dniu kiszenia w transporterze
limomanka napisał/a: | O 5.30 obudził mnie dziki wrzask, świecę światło, zaglądam do transportera, a tam po dwóch stronach stoją nastroszeni Fiu i Erwin, a pomiędzy nimi Tolo uspokaja łapką raz jednego, raz drugiego |
Jedna z najnowszych fotek Fiu wylądowała w moim awatarze.
A tu kolejne z porannych przytulanek (już mu się włącza i lizawka, choć na zdjęciu nie udało mi się uchwycić)
|
|
|