Klatki i wyposażenie - Smycz i szelki - dyskusja
Małpa - Sob Maj 08, 2010 13:03
agu, właśnie Jamal nie akceptuje żadnych szelek, a te mu nie przeszkadzają ani nie reaguje na zakładanie.
LalaAla - Pią Lip 16, 2010 19:14
Asaurus chciałabym spróbowac zrobic szelki według Twojego przepisu ale niestety zdjęcia straciły waznośc i nie mozna ich zobaczyc.. Czy jest możliwośc, żebyś jeszcze raz je wkleił?? Bardzo proszę..
Andosiek - Śro Cze 01, 2011 16:45
http://allegro.pl/szelki-...1633793026.html a co myślicie o tych szelkach? sprawdzą się?
Nashi - Śro Cze 01, 2011 17:58
LalaAla napisał/a: | Asaurus chciałabym spróbowac zrobic szelki według Twojego przepisu ale niestety zdjęcia straciły waznośc i nie mozna ich zobaczyc.. Czy jest możliwośc, żebyś jeszcze raz je wkleił?? Bardzo proszę.. |
Podzielam pytanie - idzie lato, szelki to może być dobry pomysł.
Andosiek - Nie Cze 12, 2011 20:26
Moj urwis w tylku ma czy ma szelki czy nie:P A więc nie zwraca uwagi i nie zdejmuje ich, lecz przy prowadzeniu na smyczy często przez główke wychodzą obie częsci szelek [ za równo z główki jak i części z tułowia] a chętnie bym wzieła go na dwór w ladną pogode. Tak jest zawsze? Czy to wina śliskiego materiału z jakiego zrobilam szelki? [zwykła smycz na telefon szerokości 1cm]
BunShi - Sob Sty 21, 2012 22:25
Ja nigdy nie używałam smyczy dla szczurów ..Moje gryzonie zawsze chodziły za mną na polu albo za moim psem..ani razu nie miałam zadnych nieprzyjemnosci z tego powodu..
Nie wiem czy to samice sie potrafią tak przywiazac do człowieka czy samce tez.
Dodam ze zawsze miałam tylko samiczki..
joanna666 - Nie Lut 12, 2012 21:54
Łał, noi gitara:)
[ Dodano: Nie Lut 12, 2012 21:55 ]
Sorry, jakoś dziwniw dodało mi tan kometarz....
gurumis - Śro Maj 09, 2012 10:08
Witajcie, jest ciepło, czas zabrać maluchy na dwór.
Czy ma ktoś może zdjęcia jak zrobić szelki wg. przepisu Jokada?
bo wygasły
http://forum.szczury.biz/...ht=smycz+szelki
edit/
patrzcie co znalazłam !
http://www.spryciarze.pl/...ki-dla-szczurka
na próbę założyłam Bruśkowi dwie gumki i zachowywal sie jakby ich nie było
dzisiaj będę szyć !
Agniesha - Śro Maj 09, 2012 11:27
bardzo fajny pomysł z tymi szelkami z gumek do włosów, ale gdzie tam przyczepić "smycz"? do tego kawałka sznurówki przypuszczam
gurumis - Śro Maj 09, 2012 12:18
Agniesha napisał/a: | bardzo fajny pomysł z tymi szelkami z gumek do włosów, ale gdzie tam przyczepić "smycz"? do tego kawałka sznurówki przypuszczam |
no ja tam przyczepie do tej sznurówki ;d
jedna smyczka gotowa, trochę ciężko mi było zrobić foty, bo nie miał kto mi przytrzymać tych wiercipiętek...
jeszcze zrobię drugą i jak będzie cieplej to lecimy na działeczkę
Groteska - Śro Maj 09, 2012 14:16
Całkiem fajnie Ci to wyszło
gurumis - Śro Maj 09, 2012 15:26
Groteska napisał/a: | Całkiem fajnie Ci to wyszło |
dziękuję bardzo!
mmarcioszka - Śro Maj 09, 2012 22:43
gurumis, a nie zdejmują sobie tych gumek?
gurumis - Czw Maj 10, 2012 09:08
mmarcioszka napisał/a: | gurumis, a nie zdejmują sobie tych gumek? |
no właśnie nie ;d mimo, że ta na szyji jest dość luźna, jedynie irytują się jak za daleko uciekną i przez smycz nie mogą iść dalej
ale to, że nie zdejmują, to chyba zależy od szczura.
będę na działce może dzisiaj to zdam relację z tego jak się sprawdzają, idę teraz szyć drugie ;p
drugie uszyte:
mmarcioszka - Czw Maj 10, 2012 18:33
Faktycznie fajnie wyszły... Szkoda że moje paskudy są mistrzami zdejmowania
|
|
|